Súlyos szegénységben több mint 3,2 millió magyar él. Az összes szegénységi mutatónk szerint az EU legszegényebb negyedébe tartozunk. Az 1,7 millió magyar gyerek közel fele kirekesztésben, nélkülözve, szegénységben él – írja egy új szociológiai felmérésre hivatkozva a hvg.hu.

A gyermekszegénység területén egyenesen katasztrofális a kép: az EU statisztikai hivatalának átfogó adatai szerint míg 2008-ban a magyar gyermekek 24,4 százalékának kellett szembenéznie komoly anyagi nélkülözéssel, 2014-ben már 35 százalékuk járt így. Ez már Romániánál is rosszabb (ott 34,4 százalék), és csak Bulgáriát előzzük meg. 

A tízmillió alá becsúszott magyar lakosságból nagyjából 4-4,2 millió ember (1,4 millió háztartás) él a KSH által számított létminimum alatt, ami egy főre 2013-ban havi 87 510 forint, a két felnőtt, két gyermekes álló háztartások létminimuma pedig 253 779 forint volt – olvasható a hvg.hu cikkében.

A súlyos anyagi nélkülözésben élők közé azokat sorolja az uniós statisztika, akik a következő 9 tétel közül legalább négyet nem engedhetnek meg maguknak: lakáshatási költségek fizetése, megfelelő fűtés, váratlan kiadások fedezése, hús/hal fogyasztása minden második nap, évente legalább egy hét fizetett üdülés, színes televízió, mosógép, autó, telefon. Ebbe a csoportba közel 2,6 millió magyar tartozik, és a 25. helyen állunk az EU 27 tagállama között.

137 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equilibrium
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@karma1: ma, 10:45
Pedig úgy volt, még azt is hozzátette, hogy csak nem képzelik, hogy ő elzárva tartsa napjai egy részét, mert ő szabad embernek született. A legfontosabb meg így is meg van.

Vidéki vagyok drágám, amikor pesti voltam egy kis ideig, ezek a helyek még nem léteztek.
Toby
Nem baj gyerekek ! Az a lényeg, hogy jobban teljesítünk, továbbá épülnek az üres stadionok, már 5. éve, hogy szarabbul élek, mint 6-7 évvel ezelőtt, bíztató, hogy van egy csomó vadi új, még garanciális milliomosunk és millliárdosunk, ami csak tervrajzon létezik, azt már átadtuk kétszer, jön az árvíz ? Ki a lóf@szt érekel, gátakra nincs pénz !
Munkaalapú társadalom !
Csak éppen munkahelyek nincsenek hozzá, ami van, az olyan is !
DogAdventures
"Koldusok nemzete vagyunk, kik magokat uraknak álmodják."
Jókai Mór

Szerintem,ahol jó dolgunk van ott a hazánk!
Gonoszgólya
És a tigrisbaszó újra nyafog. meg töröltet. De érzékeny a kicsi lelke.
bundi
@szandokan: hová tüntél...főnök...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.