A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán vasárnap 15 óráig a szavazásra jogosultak 30,11 százaléka (2.459.777 szavazó) járult az urnákhoz a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

A fővárosban a szavazók 29,09 százaléka, 407.960 választópolgár adta le szavazatát 15 óráig. A megyék közül a részvételi arány 15 órakor Nógrád megyében volt a legmagasabb, 36,52 százalék, ami 60.566 szavazót jelent.

A legalacsonyabb részvételi arány Hajdú-Bihar megyében volt: 27,25 százalék, 120.040 szavazó. Az 1998-as önkormányzati választáson 29,62 százalék, a 2002-es választáson 34,66 százalék szavazott 15 óráig.

A nyolc évvel ezelőtti önkormányzati választáson a választásra jogosultak 34,77 százaléka voksolt 15 óráig, négy évvel ezelőtt pedig 31,47 százaléka. Az NVI a nap folyamán kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 17.30 óra után lesznek elérhetők az NVI honlapján.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Lesz ez még "alig több" is... A választók fele nem fog elmenni szavazni. Mi is dilemmában vagyunk a lakóhelyünkön. A választék a következő:

1. Mszp színeiben induló hapsi életében soha nem dolgozott, a szülei tartják el, akiknek kocsmájuk van.
2. LMP színeiben induló hapsi 30 éves, Magyarországon nem dolgozott, külföldről jött haza, most így akar pénzhez jutni, a képviselőséggel.
3. Függetlenként induló öregecske hapsi a fiam volt osztálytársának az apja. Szereti a pálinkát is, a bort is, a sört is... Régen emeszempés volt.
4. A Jobbik színeiben egy huszonéves srác indul... Most tudtam meg, hogy miért ebben a pártban. Az apukája lelécelt egy ...-vel
5. Fidesz színekben indul a legnagyobb ellenségem, az unokabátyám menye.

Kire szavazzak szerintetek???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@Horizont: Nálunk is hasonló a helyzet, nagyot is néztem, amikor a nevemet keresték a szavazói íven, alig volt néhány aláírás, ez fél 11-kor volt.
hattorihanna
Sajnos ezek alapján,tény hogy majdnem minden második magyar ember közömbös és BUTA! Így nem is csodálkozom azon ami itt folyik,mert ők meg is érdemlik,csak az a baj hogy az értelmes embereket is húzzák magukkal lefelé...A fidess-es kretének legalább elmennek szavazni,még ők is előrébb vannak nálam mint azok akik el se mennek.
miazavalami
@Levendula: őszinte részvétem..:-(
Itt is ilyesmi a helyzet . Nem indult csak jobbikos, és fideszes jelölt.
micfild
@hattorihanna: ha csak minden második lenne közömbös és buta .:-(
Levendula
Van, akiknek villás nyelve van, mint a kígyónak. Jobbra is, balra is tud nyalni. Vegye magára az, akire gondolok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.