Őrizetbe vettek egy férfit, valamint fiatalkorú társát, mert több mint egy éven át kábítószer használatára, illetve prostitúcióra kényszerítettek, és bántalmaztak egy kiskorú lányt, akit az apja adott el – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: adataik szerint a kislányt az apja 2010 nyarán adta el egy ráckevei férfinek, de a lány nem érezte jól magát, ezért hazaszökött. Az apa néhány nappal később ismét eladta a gyermekét, ezúttal F. András 47 éves budapesti lakosnak, aki a lányt prostituáltként dolgoztatta, az így keresett pénzt pedig rendszeresen elvette tőle. A kiskorút többször kábítószerezte, és bántalmazta is – tette hozzá a szóvivő.

Néhány hónap elteltével a kislány egy szintén prostituáltakat futtató férfi segítségével megszökött F. Andrástól, de 2013 és 2014 nyara között továbbra is prostitúcióra kényszerítették Pest megyében, és többször meg is verték. A lánynak egyik ügyfele segítségével sikerült megszöknie.

A nyomozók F. Andrást és fiatalkorú társát október 9-én elfogták, őrizetbe vették, ellenük gyermekprostitúció, kihasználás és kerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a PMRFK vizsgálati osztálya.

A rendőrség mindkét gyanúsított esetében indítványt tett az előzetes letartóztatás kezdeményezésére – mondta Beluzsárné Belicza Andrea.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
halálra drogozni a tetvet a faterrel együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.