A fideszes Gulyás Gergely szerint a jelenlegi adatok alapján több mint 15 budapesti kerületben lehet befutó a kormánypártok polgármesterjelöltje, ami – fogalmazott – "a legszebb reményeinket is felülmúlja". A Fővárosi Közgyűlésben 19 Fidesz-KDNP-s mandátumra számít.

A politikus, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke a Fidesz-KDNP budapesti önkormányzati választási eredményváróján, a Bálnában nyilatkozott vasárnap este újságíróknak.

Gulyás Gergely azt mondta, bár egyelőre a legtöbb fővárosi kerületben alacsony a voksok feldolgozottsága, így végleges következtetést nem lehet levonni, de jelenleg azt látni, hogy több mint 15 kerületben lehet befutó a kormánypártok polgármesterjelöltje, "ami a legszebb reményeinket is felülmúlja". "Ha ez így lesz, a kettős többség mindkét része biztosított" a Fővárosi Közgyűlésben, és ez nagy könnyebbség lesz a jelen állás szerint magabiztos győzelmet arató Tarlós Istvánnak, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének – tette hozzá.

A fideszes parlamenti képviselő a főpolgármesterrel együtt 19 mandátumra számít a 33 tagú Fővárosi Közgyűlésben.

A budapesti alacsony részvételről Gulyás Gergely úgy fogalmazott: mivel nem volt baloldali főpolgármester-jelölt, az látszik, hogy komoly szavazói közösségek el sem mentek szavazni.

Az ország különböző területei között tapasztalható részvételi eltérésekre egyelőre nem tudott magyarázattal szolgálni a politikus.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

whatthefuck
A választási csalóka és a polgárok megzsarolása eredményes lett, büszkék lehettek magatokra mocsadékok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aloe
@világlátó: ÉS???
ÉS???
amikor tudod jobbosként először egy egész más néven ide beléptem ,azt láttam,hogy olyan elementáris erővel, és olyan ordenáré módon fogalmaztak, az Orbánék ellen ,hogy akkor elhatároztam , tudok én is olyat döfni, hogy legföljebb kitiltanak. engem ki is tiltottak. de a balos trágárkodókat természetesen nem. Mind 3 választást végig éltem itt . Azt tapasztaltam,hogy az ordenáréság a balos kommentektől csak fokozódott mert természetesen megszívták de qrvára ...az összefosástól kezdve a ----csináljunk nemzeti szocialista pártot ...óhajig. Maga a moderátor irta le halvány betüvel és adta tudtomra ,hogy jobboldali dumára itt nincs szükség , és csak én ne szidjam sem a fletót ...sem a szanyialkeszt...és sorolhatnám a jobbnál jobb balos politikust. De engem nem érdekel most már ,hogy meddig szidhatom ezt a balliberális szemétdombot . Egyet mondhatok: ha balos kommentelők szeliden fognak fogalmazni akkor én is hajlandó leszek váltani. addig viszont nem.
tivoli
@aloe: ma, 14:32
Micsoda megátalkodottság! :-))
aloe
@tivoli: igazad lehet. ---Tudod direkt léptem be a választás után,hogy lássam , ugyan a balos érzelműek tanultak valamit a 3 pofonból?? Eszükbe sem volt. Tovább nyomják 1000-rel a kormányszidást . Még hogy a kormány szidásnál megállnának...egy frászt . aki itt kormánypárti az a szemükben félhülye...igy egyben. és fasiszta. kirekesztő, magyarkodó, seggnyaló, stupid, gyengeelméjű, birka és sorolhatnám. az nem számít itt senkinek sem hogy a balliberális bagázs megint csak azon agyalt ...ki milyen székbe ülhet majd be. Programról szó nem volt. ennyi. ---igen ez is megátalkodottság, még hozzá a javából.
világlátó
@aloe: Én nem szólítottalak meg, Tisztelt @aloe. Ha mégis úgy érzed , az talán nem baj. Én nagyon szeretném elkerülni a sértegetést, bármi is felháborít, akár egyik, akár másik oldalról.Látod, már én is ketté osztom magunkat, ami végzetes hiba, sőt bűn itt a mi országunkban. De ugye jól emlékezel, de ha nem, járj utána, ezt nem az ország népe, csak úgy, magától kitalálta ? A haza nem lehet ellenzékben, vagy a mi félék és az ő félék, vagy a MI és ők, stb. Ez a ketté osztás, az elszigetelés, ez a ...ha nincs velünk, az nincs... megkülönböztetés a lehető legnagyobb verbális bűn ami megtörtént.
Konkrétabb kérdésről is pár szót. Aki ma nemzeti szocializmusról szólt, biztosan nem volt magánál. Őszintén szólva nem hallottam ilyet, de lehet, elkerülte a figyelmemet. Szó sincs ilyensmiről, ma itt senki nem gondolkodik ilyen butaságon. Persze mindig volt néhány elveteműlt, aki még mindig ott tart és Adolf Hitlert isteníti alagsori kiplakátozott, horogkeresztes kamrájában és a nemzeti szocializmus áldásos napjairól fantáziál, de ezek előbb mint utóbb kimúlnak ebből a világból. A sértett, meg nem értett emberek között sokan vannak, akik Rákositól Kádárig minden a korabeli Dolgozók Pártjához, a Magyar Kommunista , majd később az MSZMP.-hez tartozókat, most pedig az Mszp.-hez tartozókat zsigerből utálja , gyűlöli. Vannak ilyenek, ezt látjuk, halljuk. Ha visszamegyünk egy kicsit, voltak a horthista brutális rendőrök, csendőrök, aztán Péter Gábor Ávh.-s verőemberei. / Lehet , volt aki itt is aztán ott is csak ehhez értett /Gondold el mivé fajúlt a korabeli Rajk László sorsa. Hová jutott a vezér Rákosi pajtás a túlhatalmával. Mit tett a népével. Gondolj a kulákok , azaz a tehetséges, szorgalmas parasztgazdák és tehetséges, de egyetemekről kirugott fiaik sorsára. Volt itt éppen elég adok, kapok. Hát meddig még? Te itt úgy szítod a gyűlölet parazsát, hogy rossz olvasni. Ne haragudj, nem én vagyok az aki megnyugtathat, megvigasztalhat, vagy megerősíthet békétlenségedben. Nézz előre !
tivoli
@aloe: ma, 15:08
Én azon csodálkozom, hogy némelyek már ötödik éve nem unják elmondani ugyanazt újra, meg újra. Öt év hosszú idő, ez alatt már sok mindent lehetett volna kezdeni az örök csodavárás helyett, amely akkor sem következett volna be, ha Gyurcsány lenne a minielnök, Németh Sándor a főpolgi, Bokros a pü. miniszter és Schwezoff Dávid a főrabbi.
aloe
@világlátó: Az ellenzékre szavazott? Ezt üzeni önnek a Fidesz!Lehet, hogy nem örülnek, de aggódniuk sem kell - mondta Hoffmann Rózsa...irom ezt Neked azért, mert ha ezt a klippet megnézed, akkor rájössz hogy az itteni balos írogatók nem akarják meghallani,hogy Orbán most mindenki miniszterelnőke...tévedésben vagy: engem nem kell megnyugtatni ilyen hátradőlten régen éltem végig választást. vigaszra pláne nincs szükségem...3 választást "nyertünk" zsinórba ennyi pezsgőt régen ittunk a barátaimmal. ennyi . tisztába vagyok hogy 4 nyugodt év lesz...épitkezéssel. és lehet az egész propellert ugy itt hagyom, mint szent pál az olájokat. de azt csak megnéztem hogy a baloldaliak hogyan vélekednek...semmit nem változtak...képtelenek. Jó egészséget Neked...sziaaa

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.