Urbán Flórián korábbi válogatott labdarúgót indítja a Jobbik az időközi parlamenti választáson Újpesten – jelentette be Vona Gábor pártelnök hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Jobbik elnöke olyan emberként jellemezte Urbán Flóriánt, aki már bizonyított, emellett határozott, egyenes, rendszerető, és tud küzdeni egy közösségért. Hozzátette: a jelölttel azonos értékrendet vall, ez segíti az együttműködést.

Vona Gábor elmondta azt is: eleinte pártjelölt indításában gondolkodtak, de értesültek arról, hogy Urbán Flórián is megméretné magát, így megkeresték, ő pedig vállalta, hogy a Jobbik színeiben indul. A jelölt kampányfőnöke Pörzse Sándor lesz, és a párt a legnagyobb erőkkel igyekszik segíteni őt – tette hozzá. Urbán Flórián a sajtótájékoztatón arról beszélt: noha nem jártas a politikában, szereti hazáját és Újpestet, és látja a problémákat. Felidézte, hogy labdarúgóként ott kezdte pályafutását, majd a csapat kapitánya lett, később 40-szeres válogatott és csapatkapitány.

Most az újpesti emberek kapitánya szeretne lenni és tenni azért, hogy jobb legyen az ott élőknek – fogalmazott. Vona Gábort kérdezték arról is, hogy a Jobbik nem tudta megőrizni polgármesteri tisztségét Gyöngyöspatán. A pártelnök ezt fájó vereségként értékelte, amelynek okait még nem elemezték ki. Szavai szerint le kell vonni a következtetéseket, Juhász Oszkár leköszönő polgármester pedig konstruktívan fogja segíteni a település új vezetőit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.