Különös szavazat-ellenőrzési módszer nyomaira bukkant az Átlátszó a Borsod megyei Forró községben az önkormányzati választásokon.

Ahogy a videóban többen elmondják, akkor kaphatnak közmunkát, ha a megfelelő helyre teszik az ikszet. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy választáskor különböző indokora hivatkozva azt kell kérniük a szavazóknak a bizottságtól, hogy szeretnének a fülkén kívül voksolni. A közelükben azonban ekkor ott áll az önkormányzat delegáltja, aki gondosan felügyeli a tollvonást.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hattorihanna
Fasza.Hogy rohadnának meg,és mikor lesznek ezért felelősségre vonva?Az ellenzék pedig mit csinál ilyentájt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
ööööö...éljen a fidesz...ööööö...ide ikszeljek...ööööö...jövő héten akkor lesz munkám...
nyanya001
Ezért nyertetek aljas gazemberek !
Kihasználjátok a nyomorgó embereket !
hattorihanna
Fasza.Hogy rohadnának meg,és mikor lesznek ezért felelősségre vonva?Az ellenzék pedig mit csinál ilyentájt?
hattorihanna
@nyanya001: Nem fognak tétlenkedni,most hogy ismét bebetonozták magukat pár évre,megkezdődhet az irtás.Mivel már nagyon kevés elvehető maradt az embereknél,biztos hogy mindenhonnan megpróbálnak majd elvenni,ami nem ütközik az ő érdekcsoportjaikkal.Lesznek itt érdekes dolgok,annyi szent.
nyanya001
@hattorihanna: Ez a degenerált munkaalapú társadalomról hablatyol,
azt hiszi, hogy a közmunka bármiben előreviszi az országot ?
Csak a szegénységet fogják tovább generálni, amit lehet, még elosszák lenyúlják egymás között
ahogy eddig is tették !
hattorihanna
@nyanya001: Persze,de papíron milyen szépen mutat majd hogy a munkanélküliség
még soha nem volt ilyen alacsony!Az a nagyon vicces hogy amiket lefaragnak és elvesznek a kisemberektől,az csak egy töredéke annak mit lenyúlnak.Ráadásul néha onnan veszik el ahol nagyon nagy szükség volt rá,pl. az asztmás gyerekek támogatottsága stb.Undorítóak.
Jankó123
Ha valaki felidézi magában Sólyom László Köztársasági elnökké választásának körülményeit, az azonnal tudhatja a kormányzó párt valódi elképzelését a "titkos szavazás" lebonyolításáról! :-(((

Aki nem emlékszik, annak segítek :
magyarnarancs.hu/belpol/legyoztek_onmagukat_-_koztarsasagielnok-valasztas-64138

"Orbán "szoros emberfogást" rendelt el: minden fideszes képviselőnek meg kellett mutatnia a szavazólapot egy másiknak. Az egyéniben bejutott vagy területi listásoknak a megyei elnök előtt kellett prezentálni, az országos listásoknak pedig a frakcióvezető-helyettesek engedélyét kellett megkapniuk, hogy bedobhassák az urnába kitöltött cetlijeiket. Csekkoltak a fideszes jegyzők, és két megbízható képviselő (Bánki Erik és Simon Erika) is. Általában kettesével mentek be a függöny mögé, sőt, nem volt ritka, aki le is fényképezte a voksát. "Az még rendben, hogy pisilni párosával járunk, de hogy már szavazni is..." - háborgott az egyik ellenzéki honatya. A szoros emberfogásnak igazából a harmadik fordulóban lett jelentősége, amikor többek egybehangzó állítása szerint Kósa Lajos rajtakapta Lájer Józsefet, hogy Szilit ikszelte be. Rontásra hivatkozva újat kért neki és felügyelte, hogy Lájer a megfelelő helyre tegye a keresztet."
human
Most olvastam, hogy Földünk vagyonának fele az emberek 1%-ának kezében van. A fidesz is erre törekszik. Mindenki alkalmazott lesz a felső 1% vállalkozásában, rosszabb esetben élelemélt és hajlékért lehet majd dolgozni.
bretagne
@nyanya001: De javítja a statisztikát. Ahelyett, hogy igazi munkahelyeket csinálnának.
Nil
Ne izguljatok ha lesz következő választás akkor már mindenhol ez lesz
coyote3
Jól gondolom, hogy ez választási csalás? És talán még más bűncselekményt is elkövettek...
Január
@hattorihanna: Ellenzékünk már nincs, csak egy párt van Magyaroszágon és annak különböző frakciói. Ezért érdemes volt felforgatni az országot, embereket a kilátástalanságba taszítani, igaz vannak , akik nagyon jól élnek. Ebből is látszik, hogy a már meglévő és a keletkező új javak újraelosztása volt anno a politikai cél.
Az csak duma volt, hogy az országért dolgozik valamelyik párt is.
Megmondta Horn Gábor, hogy a párt érdek az első, azt elfelejtette hozzátenni és a párt tagság vagyonosodása a cél. A többiek pedig mehetnek a levesbe.
m.macskosz
Hölgyek, Urak! Ez választási csalás, megfélemlítés, zsarolás és egyéb, a BTk-ba ütköző csibészség, de legyünk precízek: ezt most nem a fidesz, hanem a másik gazember,
a kisebbségi basa követte el. Az azonban érdekes, hogy a helyi szavazatszedő bizottság,
amely állítólag minden pártot és szervezetet képvisel, miért nem jelentette azonnal?!
levarosbukta
@nyanya001: Nem, nem ezért nyertek. Nem azon a pár száz emberen múlt az ország sorsa akikkel ezt megcsinálták. Hanem azokon a patkányokon akik nem mentek el szavazni.
nyanya001
" Mindezek mellett szó lesz a szociális ellátórendszer átalakításáról is. A cél az, hogy az államnak minél kevesebbet kelljen költeni azokra, akik nem lépnek a munkaerőpiacra, azaz nem dolgoznak. "
Nem tudom, milyen munkaerőpiacról beszél amikor nincsenek új munkahelyek !
A segélyt elvonják, a GYEST átalakítják, a szociális ellátórendszerbe tartoznak az özvegyi nyugdíjak is. az árvaellátás... szóval lesz itt olyan nyírás, hogy sokan nézhetnek majd !
Arról viszont egy szót sem említenek, hogy saját magukon kezdenének el spórolni,
kevesebb juttatásokat kapnának !
Toby
és hol a bánatos picsában van ilyenkor a zunió !
Borda
Undorítóan szánalmas EZ A KORMÁNY! Még anno fennen hirdette a demokráciát Orbánc,mára már diktatúra az önarcképe. Még a tezsvíreit is meg kell vegye,hogy mellette álljanak? Orbáncka,a mandátumod után se lesz ember,aki megvédjen! Ha él még a.ny.á.d,nincs olyan ember aki nem köpi le.
Borda
Milyen igaza volt Bokros Lajosnak,amikor pár percet éppen beengedett a média a választások után!
Szimba
Igaza volt Bokrosnak, amikor nyilatkozott az atv-ben:"Nem volt tiszta ez a választás, így nem lehetett legyőzni a Fideszt, márpedig ha ez így van, akkor ez egy diktatúra. "
Borda
@Szimba: "Viszont egy diktatúrában x% már győzelem!" Na és nem beszélve a szólásszabadságról,amit a média mindig megkurtít és ezt a felszólalását is pár perc erejéig adták be,ugyebár.
Szimba
@Borda: szólásszabadság csak a baloldalhoz közel álló médiákban, mint klubrádió, atv, hír24, rtl klub (utóbbi is csak most, amikor a tyúkszemére léptek orbánék). Ennek többszöröse a királyi média, ahol megkurtítanak, elhallgatnak, kitakarnak.
Desischado
@nyanya001: És ez lesz majd a vesztük is. Mert például elveszik a segélyt, mi lesz helyette? Akkor ezek az emberek, még csak lapítanak, de ha már nem lesz mit veszíteniük? Ha még ez a kis segély sem lesz? Mi lesz akkor? Mert akkor már nem lesz mit veszíteniük, tehát, ergo, lapítani sem fognak. Ez a mohóság, nagyon veszélyes ám! Tudod ugye, a nagy szocialista forradalom, Oroszországban, és a forradalom Franciaországban, hogy is kezdődött? Nem valahogy úgy, hogy az éhező, nyomorgó népnek elege lett, mert már nem volt mit vesztenie?
Ez választási csalás, és igazad van drága Nyanya, így nyertek a férgek!
Érdekes, Szandokan, Aloe, Rugacs, meg a többi ilyenkor hol van?
mate03
@coyote3: Jól gondolod! Remélem a választási bizottság is!
Borda
@Desischado: Talán nem veszik el a segélyt,csak még plusz feltételekhez kötik. Na nem mintha most nem lenne feltételhez kötve, de azért az mindennek a teteje amikor utcára akar kiküldeni szemetet szedetni egy halom végzettség ellenére is.
tivoli
@Desischado: tegnap, 23:40
Kedves Desischado! Abban igazad van, hogy amikor már nincs mit veszíteniük az embereknek, akkor nekiindulhatnak kizsákmányolóik ellen. De minden esetben kell egy felbújtó, aki az élre áll, hogy na akkor most gyerünk, a szebbért, jobbért, a hatalomért. Az emberek meg mennek utána, mert vakon hisznek az igéretekben.
S amikor az élharcos általuk eléri célját, magasról lesajnálja az érte (és magukért) harcolókat. Azok maradnak ahol voltak, vagy még ott se, jó, ha a puszta életüket sikerül átmenteniük az új világba.
whatthefuck
Ezek vagytok ti, fideszesek!
Egyszer a f@sz másik végére kerültök, de nagyon.
rosalinda57
@nyanya001: Igazad van, először mutassanak példát, hogy saját maguknál is milyen költséglefaragásokat hajtanak végre, utána folytathatják, de addig nem- Az emberektől már az életüket is lassan elveszik és ez tekinthető akár előre eltervezett gyilkosságnak is-
Cicamama55
Szabálytalan a szavazás, meg kellene ismételtetni!!!
Desischado
@Borda: Igen, én is dolgoztam diplomásokkal. Nem a szemetet kéne szedniük! De nekünk sem, hanem rendes munkahelyen dolgozni! Annyiban azért örülök, hogy jó volt értelmes emberekkel beszélgetni, és annak is, hogy végre sok diplomásnak lett tapasztalata arról, hogy milyen közmunkásnak lenni! De egyébként egyetértek veled!
Desischado
@tivoli: Hát van benne valami, kétségtelen, de azért ne legyünk ilyen rosszindulatúak! De akárhogy is, így nem maradhat!
tivoli
@Desischado: tegnap, 23:52
Kedves Desischado! Ez nem rosszindulat, ez tény. Ha megnézed a történelem könyveket, krónikákat, mindenütt felvetődik a cui prodest kérdése. Olyan még sose volt, hogy a nép győzött volna. (Még az Orosz Nagy Októberi Szocialista Forradalom idején se).
Borda
@Desischado: Természetesen vannak jó találkozások is a közmunkák során,de ez nem megoldás! Hiába van tudásod,meló nincs vagy ha van is,nem tudsz érdembeli lépcsőfokon egy szinttel feljebb lépni,mert NEM KELL AZ ÉRTELEM! A diktatúrában ez nem elfogadható tényező! Ajánlom a figyelmedbe és minden gondolkodó ember figyelmébe A Hullám című filmet,ami nemrég volt a Filmboxon.
Desischado
@tivoli: Jajj, mamám, elalélok a gyönyörűségtől! Nagyon szépen köszönöm! Ez nagyon kedves volt tőled! A tied, vagy máshonnan szedted le? Amúgy rögtön elmentettem!
Desischado
@tivoli: Sok esetben igazad van, de a remény hal meg utoljára!
Dr. Felipe
Itt nem követel új választást a fideSS?
tivoli
@Desischado: tegnap, 23:41
Ilyen volt, míg kicsi volt, csak sárga szemmel. :-))
Örülök, hogy tetszik.
Bercifiu
@hattorihanna: Vakargatja a lankad pöcsét, s egymás ellen ármánykodnak.
Desischado
@tivoli: Istenkém, akkor a tied? Tündéri, de büszkén, és joggal mondhatom, az én családocskám is gyönyörűek és imádom őket! Kéretem, hogy tessék egy nagy, kiadós simit kiutalni a hercegnőnek a nevemben!
Egyébként ez friss fotó, vagy régi? Felnőtt már azóta? Ha igen, küldenél egy felnőtt kori képet is róla? Amúgy meg szivesen megnézném a család többi tagját is, ha nem gond!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.