Figyelmeztetéseket adott ki az ország nagy részére a várható felhőszakadás, illetve a heves zivatarok miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzés szerint a felhőszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

Erre a tizenegy megyére és a fővárosra, továbbá Fejér, Nógrád és Somogy megyére a heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. E szerint ezeken a területeken olyan heves zivatarokra is számítani lehet, amelyet károkozó szél, illetve jégeső kísérhet.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet szerdán többnyire 11 és 16 Celsius-fok között alakul, de északkeleten helyenként ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hattorihanna
Én egy olyan tornádót szeretnék,ami elsöpörné az összes mocsok,korrupt
politikust az országból,a kedves sleppjével együtt...
m.macskosz
@hattorihanna: Csatlakozom, azzal a kiegészitéssel, hogy az összelopott vagyonukat
ne fújja el a szél velük!
hattorihanna
@m.macskosz: Természetesen,a budi és stadion a kertvégében maradhat! :-)
m.macskosz
@hattorihanna: Nyilván a meglévő értékeket nem romboljuk le, nem vagyunk vandálok!
Főleg a budi komloly érték, mint hungarikum.:)
Mutatok mindjárt egy aranyos dolgot a témában.
hattorihanna
@m.macskosz: Nagyon jó! Hátha még biztosak lehetnénk abban,hogy a képen drága Viktorunk látható, aki éppen kedvenc lapját olvasgatta,mikor is lecsapott rá a 2. jégkorszak... :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.