Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke tiltakozik a Magyar Nemzet online kiadásának csütörtöki írása ellen, amelyben a lap azt írta, "rejtélyes örmények" jelentek meg az Iványi Gábor egyháza és alapítványa által üzemeltetett hajléktalanszálló-együttesben. Az egyesület elnöke közölte: nem tartják nyilván, ki milyen nemzetiséghez, felekezethez tartozik, és egyetlen örmény sem jelentkezett be az egyesület VIII. kerületi szállóira a kampányban.

Iványi Gábor kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a Magyar Nemzet online kiadása "a helyi- és nemzetiségi önkormányzati választások finisében arra vállalkozott, hogy az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület jelöltje mellett hamis tartalmú kampánycikket jelentessen meg".

Iványi Gábor közölte: tiltakozik a napilap írásának "sértő és megtévesztő állításai ellen".

"Az igazság az, hogy egyetlen örmény sem jelentkezett be az Oltalom Karitatív Egyesület VIII. kerületi szállóira a kampányban" – szögezte le az egyesület elnöke, aki hozzátette: "menekültként tartózkodtak itt hosszabb-rövidebb ideig is, illetve vallották magukat örmény-érzelműeknek olyan hajléktalanok, akiknek állandó lakhelye a menhelyen van".

Iványi Gábor hangsúlyozta: "ezzel azonban a szállót fenntartó szervezet, annak munkatársai vagy személy szerint én magam sem foglalkoztunk". Nem tartjuk nyilván, hogy ki milyen nemzetiséghez, párthoz vagy felekezethez tartozik – hangsúlyozta. 

Mint írta, akkor sem indítottak vizsgálatot, "amikor radikális, akkor ellenzéknek számító csoportok foglalták el a Kossuth teret, holott felismerhető volt, hogy hajléktalanjaink közül sokan ott táboroztak".

"Méltatlannak tartjuk, hogy a Magyar Nemzet – most is szakítva a pártatlan és korrekt tájékoztatás másutt természetes szabályaival – az általa preferált politikai szervezetet és személyt úgy támogatja, hogy közben valótlanságokat állít, és becsületsértő módon jár el másokkal szemben" – tette hozzá az egyesület elnöke. Iványi Gábor utalt rá, hogy a cikk egyéb állításaira is tekintettel fontolóra veszi, hogy helyreigazítást kér és pert indít a Magyar Nemzet kiadójával szemben.

A Magyar Nemzet online kiadásának október 9-ei cikke számolt be arról: egy örmény kisebbségi önkormányzati képviselőjelölt szerint gyanús, hogy röviddel a választás előtt nagy számban jelentkeztek be magukat örmény nemzetiségűnek valló emberek egy budapesti, VIII. kerületi hajléktalanszállóba. A lapban idézett Esztergály Zsófia, az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület képviselőjelöltje úgy véli: összefüggés lehet a választás és a hajléktalanszállóba bejelentett örmények megjelenése között.

Esztergály Zsófia szerint az is gyanús, hogy az egész kerületben többszörösére emelkedett az oda bejelentett örmények száma. Azt mondta: a 2011-es népszámlálás adatai szerint a kerületben mintegy ötvenen vallották magukat örménynek, jelenleg pedig 119-en.

Az mno.hu írásában arra is kitértek, hogy Iványi Gábor metodista lelkész és alapítványa üzemelteti azokat a hajléktalanszállókat, amelyeket nagyszámban jelöltek meg lakhelyüknek örmények. Az mno.hu írása nyomán az M1 Híradója is foglalkozott az üggyel, a hírműsorban Esztergály Zsófia elmondta: Iványi Gábor egy másik örmény képviselő-jelöltet támogat vele szemben, ellenfele egy rendezvényén szerepelt meghívottként a lelkész, aki buzdító beszédet is mondott.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
MI VAN? Micsoda kocos tarsasag utotte fol a fejet mar megint itt? Mi a loturo az az Erdelyi Ormeny Gyokerek Kulturalis Tarsasaga???
Isten bizony hazamegyek, es megalapitok egy tarsasagot, azonnal kerve az allami tamogatast: A Tojast A Vastagabbik Vegen Feltorok Hitbizomanyosi Lanyszovetsege Korlatolt Gittegylete neven, es dogoljek meg, ha legalabb nem lesz azonnal 200 tuti kovetom... (Ez is lenne annyira jo, mint a Ketfeju Kutya Part, csak hosszabb lenne a neve, mert akkor tobbet tudnek csalni!!!)

Miota vannak az erdelyieknek ORMENY gyokereik? Mert ha inkabb odahuznak, akkor huzzanak el oda, de nagyon gyorsan, ne talaljak ki, hogy melymagyarok, es csak Trianon tette oket foldonfutova...

Szerintem egy normalis, okos erdelyi ember siman elkuldene ezt a kocos tarsasagot a jo fenebe...

Azert kivancsi lennek, ki jegyzi oket, ki van a hatterben, es kinek a kezeben van a persely kulcsa?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.