A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy "a külső és belső nyomás ellenére" minden lehetséges eszközzel védje meg a földtörvényt, amely "a magyar gazdák érdekeit védi a külföldi spekulációval szemben".

A kormánypárt sajtóirodája ezt azután közölte az MTI-vel, hogy az Európai Bizottság csütörtökön úgy döntött: kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a külföldiek földhasználata ügyében.

A Fidesz reagálásában azt írta, nem ért egyet "az Európai Unió újabb nyomásgyakorlási kísérletével".

A párt szerint a "támadás" mögött erős üzleti lobbiérdekek állnak, azoké, akiknek szúrja a szemét, hogy az új földtörvénnyel a külföldi spekulánsok helyett a magyar földművesek, a nagybirtokok helyett pedig a családi gazdaságok részesülnek előnyben.

"A célunk továbbra is a kis- és közepes gazdaságok erősítése, és ragaszkodunk ahhoz, hogy arányukat a jelenlegi 50 százalékról 80 százalékra növeljük a nagybirtokokkal szemben" – zárta közleményét a Fidesz.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Éppen most csökkentették le 80%-ról 50% alá a mg-i KKV-kat. Ángyán erről sok száz oldalt teleírt.
Kamcsatka
Nem értem mit kell rajta megvédeni, most már a félázsiai származék és bandája kezében van a föld. A félázsiai polip nem fogja elengedni addig, amíg egyesével nem vágjuk le a csápjait.
Gemüs52
Érdekes a mi földtörvényünk . Műkörmös kap magyar földet ,szakemberek nem .
coyote3
A földtörvényt?? Nem a muytiban földhöz juttatott csókosokat??? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.