Az Index információi szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal három vezetője került az Egyesült Államokban feketelistára.

Korábban a Napi Gazdaság arról írt, hogy Magyarországon több amerikai érdekeltségbe tartozó intézménnyel és céggel szemben is adóhatósági vizsgálat folyik. Az amerikai fél pedig arra készül, hogy a hatóságok vezetőit kitiltsa az országból. Az Index úgy tudja, hogy az érintettek között van Vida Ildikó a NAV elnöke, egyik helyettese valamint a hatóság egyik főosztályvezetője. A NAV nem cáfolta az értesülést.

Az USA budapesti nagykövetsége annyit közölt, hogy valóban elrendeltek beutazási korlátozásokat, mégpedig azért, mert hiteles információ áll rendelkezésükre, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak.

A 444.hu viszont azt írja, más okok miatt dönthetett az amerikai diplomácia a kitiltás mellett. Értesüléseik szerint a magyar kormányhoz közel álló, illetve a kormánynak közvetlenül is dolgozó személyek az utóbbi másfél évben több esetben is megpróbáltak kenőpénzt szerezni amerikai nagyvállalatoktól: „hallottunk egy esetről, amikor egy amerikai óriásvállalat kutatás-fejlesztésre akart pályázni milliárdos nagyságrendben EU-s támogatásra." Ezt előbb a magyar állam elutasította, ám később informálisan jelezték, megfelelő tanácsadók bevonásával mégis megoldható a dolog – írják.

Közben Szijjártóék bekérették André Goodfriendet, az Egyesült Államok magyarországi ideiglenes ügyvivőjét.

181 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Na ja, civilizációkban kicsit máshogy állnak hozzá az ilyen kenőpénzes uram-bátyám módszerekhez, mint itt a "böcsületes" magyarhonban szokás...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@Vizual: ma, 11:31
Most, hogy mondod, tényleg Dzsingisz lehet Orbán példaképe.
Csak ne lenne annyi lázongó törzs és nemzetség.
Vizual
@Csizmás Kond: Igazad Kond. Mi megkértük az ellenfeleket hogy feködjenek le és halljanak meg. Olvasd el csak a legujabbkori kutatásokat a Kárpátalja elfoglalásáról , vagy a Don kannyrban tett nemes cselekedeteinkről Tanulj tinó ökör lesz belőled. Vagy a 19-s Pronay különitményről akik saját magyarjainkat lőtték és akasztották egy megnyert háború után. Vagy magyarjaink Dunába lövetését. Kond, tudsz te értelmezni. Vagy még nem tartasz a 6 osztályos anyagnál. ? Szerencsétlen. De már bettettük a lábunkat abba libsi Amerikába. Végük.
Csizmás Kond
@Vizual: most mikt zagyválsz itt össze-vissza ?...a don kanyar mikor volt neked honfoglalás nagyokos ?
Vizual
@Csizmás Kond: Hol is irtam ezt nagyokos. De javitpook, renedben van. 5. történelem könyv. Nézd meg mire válaszolsz és mit. Jancska. ja igen. Értelmezés ! (bár ahhoz ész is kell és némi tudás)
Vizual
és még. Dzsingisz Kán nem a Árpád fedőneve volt.
Csizmás Kond
@Vizual: Előbb mással arról beszéltem te meg belevegyitetted a donkanyart...figyelj oda ki mit beszél és azután szolj hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.