Hajlandóak vagyunk jóval magasabb árat fizetni egy-egy termékért, ha egészségesnek hisszük. Akár háromszoros árat a bioért, vagy dupláját a barna cukorért, ami csak színezett, nem pedig az eltérő előállítási folyamat eredményeképpen más a színe. Hangzatos feliratok, csökkentett só vagy zsírtartalom: nem árt ezekkel vigyázni. Mert valójában nem mindig érik meg az árukat. Egy, az International Food Information Council által a közelmúltban készített kutatás szerint az emberek nagy része törekszik arra, hogy étkezési szokásait egészségesebbé tegye, legalább egy ponton. Azaz például kevesebb cukrot fogyasszon, elhagyja a kenyeret, vagy több zöldséget és gyümölcsöt egyen. Az élelmiszeripari cégek marketingstratégiája ezt a trendet lovagolja meg, amikor például a csomagoláson kiemeli egy-egy termék előnyös tulajdonságát. Egy gabonapelyhen az áll, hogy teljeskiőrlésű gabonát és kálciumot tartalmaz, de csökkenti értékét, hogy tele van cukorral. Íme a legnagyobb átverések, amikkel a...

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
A haverom írta 2007-ben:
(az ára is meglepő mai szemmel, de:)

"A Lidlben lehet kapni egész finom szilvásgombócot, valami 2xx Ft kilója, kéthavonta egyszer szoktunk belőle főzni. Csodálkoztam, hogy szemben a házilag készített gombóccal, miért marad egyben főzés közben.

Nos, a csomagolást tanulmányozva fény derült a titokra: kálcium-szulfát fogja össze. Laikusok kedvéért: gipsz."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@almosd: ma, 09:16
Ez lehetetlen, de törekedni kell rá!
Ulmus
Ez nem meglepő. Szerintem az ún. "egészséges étkezési" trendeket az élelmiszeripar találja ki és terjeszti, hogy ismét lehessen valami új termékkel lehúzni az embereket.
Desischado
A valódi termékeket a legtöbbünk nem tudná megfizetni. -Sajnos.
nezelodo
Felemlegettétek a "Lidi néni boltját". Engem az dühít fel, hogy az akcióban piros árcédulával reklámozott árcsökkentett terméket az eredeti áron viszi a kassza. Ha szólsz legtöbbször simán kiveszik az áruk közül, magyarázat nélkül. Legtöbben pedig észre sem veszik, és eszükbe sem jut, hogy átverés, és ingyenreklámról van szó. Ha pedig otthon veszed észre, morfondírozhatsz a kereskedelmi törvény passzusain. Már egyszer , feleslegesen, reklamáltam a vevőszolgálatnál e-mailban, rendesen kioktattak. Természetesen minden maradt a régiben.
vadsanca
Én az igazi magyar kosztra esküszöm! Részemről ennek nyomós oka van. Beszélnek zsír, só, cukor fogyasztásról. Igaz ezeket módjáva fogyasztom. De ami kell az kell! A sok műkaját azért reklámozzák és árusítják, hogy minél hamarább elhuljunk. Különböző rákkeltő anyagokat tudatosan adgolnak az élelmoszerekbe. Valószínű ezt nem ismerik el, de lásd napjaink halálozási statisztikáját. Megdöbbentő! A régi ember naponta megevett egy adag szalonnát hagymával, megitta előtte a fél pálinkáját, kaja után 3dl bort és elét kb. 80-90 évig. Ez volt a reggeli. Most mi van? 30-40-es korosztály már rákos és van esetleg néhány éve.
Másik téma. A biö-nak nevezett zöldségek és gyümölcsök miért drágábbak? Hisz azokat nem kell permetezni! Különben meg hiszem ha látom!
Feraj49
A TV-ben ha az egészségről van szó mindig felemlegetik az egészséges élelmiszerek fogyasztásának szükségességét.Ez mind kamu,csak az az egészséges amit Te magad termelsz . Tudod mit evett a tyúkod ,tápmentesen /a Tescos grillcsirkétől hasmenést kaptam/ vagy a malacod.Vajon miért fröcsög a zsír a bolti szalonna sütésekor?/mert tele van vízzel a szalonna/ Most néztem a piacon rengeteg körte,alma-ez hogyan lehet-amikor az Én fáimról már leesett az összes gyümölcs-ott meg "frissen" mosolyognak a ládákban.Ja igaz Én nem permeteztem.
Boltokban már nincs egészséges élelmiszer,nagyon sok sütemény is tele van tartósító szerekkel.Én emlékszem a nagymama falusi kenyerére még egy hét után is ehető volt.Most két nap után penészes a bolti kenyér.
Csodálkozunk,hogy betegek vagyunk.Nézem a halálozási listát,hátha van közte ismerős.40-45-55-60 éves emberek halnak meg különböző betegségekben.És ezek mind fizették az eü. járulékot,adót stb. Nehogy már megéljék a nyugdíjas kort.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.