Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxemburgba látogat, ahol a Külügyek Tanácsa ülésén vesz részt – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium vasárnap.

A közlemény szerint az EU külügyminisztereinek találkozóján napirendre kerül az ukrán konfliktus biztonságpolitikai vonatkozása, az ebolajárvány, az Irakban és Szíriában fennálló válsághelyzet, a gázai és a líbiai konfliktusok, valamint az ISIL (Iraki és Levantei Iszlám Állam).

A Külügyek Tanácsa ülését megelőzően a négy közép-európai állam külügyminiszteri szintű V4 koordinációs találkozót tart a soros szlovák elnökség javaslatára, amelynek célja, hogy közös álláspontot képviseljenek az uniós külügyminiszterek találkozóján. Az egyeztetés során két újonnan beiktatott külügyminiszter is bemutatkozik a V4-ek közül.

Szijjártó Péter a hivatalos találkozók előtt Titus Corlatean román külügyminiszterrel is megbeszélést folytat – írta a minisztérium. Hozzátették: "a kétoldalú találkozó súlya abban is áll, hogy a két ország között felmerült számos vitás kérdés rendezése a Romániában élő jelentős magyar kisebbség érdekében elengedhetetlen". Románia a harmadik legnagyobb exportpiacot jelenti Magyarország számára, így a megállapodás mindkét fél szempontjából kiemelt jelentőséggel bír – olvasható a közleményben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
valakinek azt fogja mondani, hogy "eeee..."
egy másik valakinek pedig azt, hogy "öööö..."
Vihetné magával a Selmeczy Gabikát is, akkor sztereóban tudnák őket hallgatni.
coyote3
Na legalább a zselés kakadu lát igazi külügyminisztereket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.