Parlamenti bizottságok elé kerül az amerikai beutazási tilalom ügye, hétfőn a nemzetbiztonsági, kedden várhatóan a külügyi testület tárgyalhat róla. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nem tud arról, hogy kormánytagok is felkerültek volna arra a listára, amelynek szereplőit korrupciógyanú miatt kitiltották az Egyesült Államokból - a kabinet teljes nyilvánosságot akar, és konkrét neveket vár.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
tehát törvénysértésre akarják kényszeríteni az amerikaiakat?
"a kabinet teljes nyilvánosságot akar, és konkrét neveket vár."
egy másik cikkből...
"A diplomata szerint az amerikai hatóságok nem fogják nyilvánosságra hozni a kitiltott személyek neveit, mivel a névhez való jogokat nagyon szigorú törvények védik."
forrás...
www.origo.hu/itthon/20141018-orokre-kitilthatjak-az-usa-bol-a-listan-szereplo-tiz-magyart.html
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@human: legalább egy pár hete tudnak róla...
hvg.hu/gazdasag/20141018_zarolhatjak_korrupcio_kitiltott_magyar
"Az Egyesült Államok azért tiltotta meg a belépését a meg nem nevezett magyar, a kormányzathoz kötődő személyeknek, mert mint állítják, bizonyítékaik vannak arra, hogy korrupciós ügyek folytak a magyar kormányzatban, és ezekből hasznot húzhattak, ezekbe belekeveredtek a listára tett személyek. Miután megvizsgálták, ellenőrizték ezeket, és további bizonyítékokat szereztek be, megkeresték múlt héten a Külgazdasági és Külügyminisztériumot. Akkor elmondták Magyar Leventének, a gazdaságdiplomáciáért felelős helyettes államtitkárnak, illetve Szijjártó Péternek is, milyen ügyeket derítettek ki, és milyen lépések várhatóak ezután. Goodfriend szerint a kormány bizonyítékokat várt, ám a nagykövetség ezeket nem adta át. Mint az ügyvezető mondta, a kormányzatnak megvan minden eszköze, hogy felderítse az ügyeket, és tegyen is ellenük."
human
@bundi: Akkor adott a házi feladat. A kormánynak kell felderítenie a korrupciós ügyeket függetlenül az amerikai vizsgálatoktól. Ezzel gondolom az USA mégy utolsó esélyt akar adni a kormánynak, hogy tisztességes eljárást indítson és kitegye a korrupt vezetők szűrét. Ha pedig a kormány nem lép, akkor valószínűleg az amcsik fogják nyilvánosságra hozni az ügy minden egyes részletét. De ezt csak tényleg akkor lépik meg, ha a kormány semmit nem lesz hajlandó lépni az ügyben.
bundi
@human: de ha belegondolsz a németek szemét jobban csípi a vezér tevékenysége...az amcsik csak kitiltottak 10 ember ezzel szemben a németek beleszartak a magyar gazdaságba rendesen...
"Beszélgetőtársunk felidézte azt, hogy nemrég derült ki, borzalmasan alakult a magyar ipari termelés augusztusban. Az elemzők jelentős növekedést vártak, ezzel szemben a termelés 5,7 százalékkal múlta alul a júliusit. Elsőre senki nem tudta, mi lehet az oka a megtorpanásnak, aztán, ahogyan a Portfolio.hu megírta, világossá vált, a német Audi a nyár utolsó hónapjában három hétre leállította a motorgyártást, pedig előzetesen még a termelés felfutása volt várható a német autógyár új termelési kapacitásainak üzembe helyezése miatt. A leállást az Audi nem jelezte előzetesen, ami szokatlannak mondható, ahogyan a világpiaci autóipari kereslet sem torpant meg, így az sem indokolta a csaknem teljes havi leállást. Forrásunk szerint ezzel a lépéssel érzékeltette azt Németország a magyar kormánnyal, mennyire függ a magyar gazdaság a németektől, ha egy nagy autógyár 3 heti termeléskiesése is ekkora zuhanást képes előidézni az ipari termelésben."
ez is az előbbi cikkben van...
de lehet hogy az unió szemét jobban csípi a keleti nyitás politikája a kisgömböc részéről...
hvg.hu/gazdasag/20141020_A_kinaiaik_igy_uzletelnek_es_igy_folyik_e
mert mint kiderül ebből a cikkből a kínai gagyit magyarországon keresztül terítik az unió egy részén...
human
@bundi: A NAV a keleti nyitásban is jobban teljesít. Most olvastam itt egy cikket, hogy egy magyar vállalkozó feljelentett egy kínai vállalkozást, mert az rendszeresen nem adott számlát vagy hamisított. Erre mit csinál a NAV? Nekiálltak a MAGYAR vállalkozót ellenőrizni.
Az eset kísértetiesen hasonlít Horváth András esetére.
human
@bundi: Talán a nagy földosztás a haveroknak azért történik, mert az EU-ból kilépve a gyárak is mennek és marad a mezőgazdaság mint egyetlen húzó ágazat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.