Nem gyilkosság áldozata lett az az osztrák férfi, aki két éve Hummer terepjárójával halálra gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt – derül ki a Belügyminisztérium közleményéből.

A tárca nem nevezte meg a rabot, mindössze annyit közöltek: a Szegedi Fegyház és Börtön II. számú objektumában 2014. október 10-én 20 óra 12 perckor elhunyt nem jogerősen elítélt fogvatartott holttestének vizsgálata során külsérelmi, bántalmazásra utaló jeleket, nyomokat a helyszíni szemle, a halottvizsgálat és a két igazságügyi orvos szakértő jelenlétében elvégzett boncolás során nem találtak. A halálesettel összefüggésben az idegenkezűség gyanúja nem merült fel – tartalmazza a minisztérium közleménye.

A Belügyminisztérium arra is kitért: az elhunyt hozzátartozói a rendőrség és a büntetés-végrehajtás részéről megállapított tényeket ellenőrizhetik, jogaik gyakorlásához a magyar hatóságok a jogszabályi keretek között segítséget adnak.

Minden más, a fentieknek ellentmondó állítás valótlan, ezért a rendőrség és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága illetékes szervei helyreigazítási kérelmet juttatnak el az Ausztriában megjelenő Heute napilap és annak online változata szerkesztőségeihez – közölték.

Ahogy arról tegnap a Bors nyomán mi is beszámoltunk, az osztrák Heute napilap szerint kihallgatásra vitték el a férfit, és onnan már sérülten került vissza a zárkájába, majd három és fél óráig tartott a haláltusája. A lap magyar újságírók információira hivatkozik, akik rendőrségi forgalmazásokat hallgattak le, s ezek alapján arra lehet következtetni, hogy Thomas B.-t bántalmazták.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Rejtő Jenő után szabadon.Uram önt meg kell vizsgálom mert belső vérzése lehet.Az lehetetlen felcserkém,,belülről nem szúrhattak meg:)
Főlökött
A gond akkor kezdődik, amikor valami olyan feltételezés felvetődik egy - gondolat a közvéleményben, hogy az sem igaz, amit kérdeznek, akkor arról már nem is beszélve, amit állítanak...Na itt kezdődnek a gondok...
Már bocsánat, de nem hallottunk arról, hogy a haláltusát szabadon végignéző elitéltek küzül bárkit, az azt végigizguló személyek ellen, pl. segítségnyújtás elmulasztása miatt vizsgálódna bárki is...Megtörtént ? Igen, jelezték ? Nem úgy tűnik. Vizsálják ? Nem igazán akarják...Törvényes - szabályos így? Nem nagyon, de ezen országban ez elfogadott, ezen ténykedés, és valaki szerint ez jó és törvényes is így. Kell tovább ragozni ? Nem véletlen a amcsi petting.
Vicc az egész és az is aki erről nyilatkozik. A szomorú pedig az, hogy ezen dolog miatt is, mi fizetjük majd a költségeket. Mivel erről is törvényt alkottak. Aki nem hiszi járjon utána...
nezelodo
Megölte a lelkiismeret furdalás, azt meg nem lehet a boncolásnál sem kimutatni...
Főlökött
@Horizont: Ezen kérdést remélhetőleg nem komolyan lett feltéve ?
Mivel ha dörömböltek és ezzel nem is foglalkoztak a szolgálatban lévők, akkor az egész váltás büntető jogi felelőssége megállna, egytől egyig, mindenkinél. Mindenki menne a butyiba...A bírósági ítélet után...
Főlökött
@Horizont: Ki lett vizsgálva?, csak elméletileg, nem tudhatjuk biztosan. Majd a független Bíróság és nyomozó hatóság nyilatkozik, ha a hozzátartozó és jogi képviselője kéri a teljes - átfogó kivizsgálást, márpedig kérni fogja. Mi derül ki utána, ki tudja, szerintem bármi kiderülhet.
Nem szivesen lennék az érintettek helyében!

Hidd el, igen rázós a tényállás - amit előre vetítettek, így én nem szívesen lennék a helyükben. Még akkor sem, ha tényleg nem volt gond, a halálozáskor.
De amit olvasni lehetett...de nem akarok elfogult lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.