Nem eszünk egészségesebben, de legalább a helyi vállalkozások helyzete romlott. A magas cukor- só- és zsírtartalmú élelmiszerekre kivetett chipsadó rontja a helyi mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességét, különösen a kkv-k körében. Erre a következtetésre jutott az az átfogó uniós tanulmány, amely a Magyarországon kivetett Netához, a népegészségügyi termékadóhoz hasonló adók hatását vizsgálta az EU-ban. Egy uniós tanulmány szerint az egyes élelmiszerekre kirótt különadók - ilyen nálunk a chipsadó - csökkenthetik ugyan az adóval sújtott termékek fogyasztását, de nem feltétlenül a célbavett összetevőkét, mint amilyen a cukor, a só és a zsír. Kétséges tehát, hogy ezen adófajták járnak-e tényleges hatással a lakosság egészségére.

Forrás: index.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.