Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai államtitkár-helyettes keddi washingtoni tárgyalásain egyetértett abban, hogy a kétoldalú gazdasági és biztonságpolitikai kapcsolatok kiválók. Legalábbis erről számolt be a miniszter az MTI-nek.

Szijjártó elmondta, hogy amerikai részről egyebek mellett elismeréssel szóltak Magyarország afganisztáni szerepvállalásáról, NATO-vállalásairól és ukrajnai gázszállításairól is.

Kitiltás? Szijjártó szerint még meg is dícsért minket Amerika

A politikai vitákkal kapcsolatban Szijjártó beszámolt arról, hogy az Egyesült Államok több konkrét bírálatot fogalmazott meg magyar jogszabályokkal kapcsolatban, amelyeket azonban Magyarország végigtárgyalt az Európai Bizottsággal, így azok megfelelnek az európai értékeknek és szabályoknak.

Magyar állampolgárok amerikai beutazásának megtiltásával kapcsolatban elmondta, hogy Magyarország a teljes nyitottság híve, és kérte: az Egyesült Államok kormánya tárja fel bizonyítékait, ha magyar állampolgárokkal szemben a korrupció vádját fogalmazta meg. Mivel erre az amerikai jogszabályok értelmében nincs lehetőség, a felek abban állapodtak meg, hogy a korrupció elleni harcban általánosságban számíthatnak egymásra.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az amerikai fél is ad ki közleményt, és azt nem a századvég írja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Hogy a p***ába ne dicsért volna meg Amerika, ezért volt csak 6 darab kitiltás, ez már önmagában is dícséret, különben az egész mocskos, gyökér Fideszt kitiltotta volna még a Földről is !
libellle
och petibe a rossz chippet dugták, bolondokat beszél!!! HAHAHAHA
rosalinda57
Na a dicséret még igaz is lehet. Megdicsérték, hogy az alkalomhoz öltözött és így jelent meg a partnerénél. Annyira azért ne legyen elbizakodott a dicséret tekintetében. Diplomáciában minimális elvárás egy normál megjelenés. Ez a dicséret nem lényege annak, amiért kiküldte őt Orbán.
Vizual
@rugacs: mivel antialkoholista vagyok, több okból is , ezért csak azt tudom megállapítani, hogy Te kb hány felest ittál lehet, hogy egyet sem. ? Amit TE firkász a tudatlanságodat mutatja. A felesek után ki lehet józanodni, de ezt a mélységet amit TE mutatsz nagyon nehéz behozni. És neked erre már nincs időd. Tudod az egyszerűség sulyosabb formáját mutatod. Az élet nem olyan egyszerű mint amilyennek Te látod. Nálunk ügynök még Köztársasági elnök is lehetett. ha pedig ennyire tudod mi történt maffia ügyben miért vagy még szabadlábon. Mélységeid szorakoztatnak. Kiesik a kapa a szádból, és gondolom az erkélyen müveled a zödséget, mert az meg MDF találámány és éppen most fogják ujból ötletként visszahozni. Ezt érted ? Vagy elmagyarázzam ?
kukac50
@rugacs: 2 éve már tájékoztatták a külügyminisztert,csak nem vették komolyan.
rugacs
@Vizual: Nem vonz a te értelmi szinted! :-)
Hogy oda süllyedjek minimum sztrókot kell elszenvednem. Látom te már túl vagy rajta, az életed megmaradt ugyan, de a sokk utáni értelmed nem javult. Ha rendesen szeded a gyógyszereidet, ennél rosszabb talán nem lesz!
Nyugodtan irogass marhaságokat, téged talán megnyugtat, engem meg nem zavar...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.