Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót. Ilyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. A nemzeti hírügynökség, és annak nyomán több lap, így mi is reggel azt írtuk: az adó összege havonta maximum 700 forint lehet. Ez nem igaz.

Csupán az adó hanghívásra és üzenetküldésre eső része lesz legfeljebb 700 forint, az internetes adatforgalmi részt érintő adó mértéke az eredeti javaslat szerint is minden megkezdett gigabyte után 150 forint lesz.

A távközlési szolgáltatóknak jelenleg magánszemélyek után 2 forintot, üzleti előfizetők esetében 3 forintot kell fizetniük hívásonként és megkezdett percenként. A küldött üzenetek – szöveges és multimédiás – adója magánszemélyeknél 2 forint, nem magánszemély előfizetőknél pedig 3 forint.

A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege havonta magánszemélyek esetében legfeljebb 700 forint lehet, míg cégek esetében 5000 forint.

Csökkenthető az adóalany által fizetendő havi adó az adómegállapítás hónapját megelőzően utoljára benyújtott társasági adóbevallásban bevallott és megfizetett társasági adó egytizenketted részével. A szolgáltatóknak az adót havonta a hívást, üzenetküldést, adatforgalom lebonyolítását követő második hónap huszadik napjáig kell megfizetniük.

Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára azt mondta, a kormány 20 milliárd forint pluszbevételre számít a távközlési adó kiterjesztéséből.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

virag_elvtars
A nemzetközi helyzet fokozódik, egyre fokozódik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Persze lehet, hogy az egész mögött az van, hogy államosítani akarják az internetszolgáltatást is. Aztán odaadják mondjuk Seszták Miklós cégének.
human
@dr. prédikátor: A bejelentés előtt Szijjártó és társai bevásároltak Telekom részvényekből, majd a csúcson eladták, mert tudták, hogy most az internetadó miatt esni fog a részvények ára. Imádnak így trükközni a bejelentésekkel, mert minél jobban megmozgatnak egy árfolyamot annál nagyobbat kaszálnak.
mate03
@Desischado: Légy oly kedves! Ne dicsérd őket! Még jobban el bízzák magukat a görények!
meta
Hazudott éjjel, hazudott nappal, hazudott minden hullámhosszon.
JAJMÁR
Na szép,! Szóval az első gondolat az igaz? -szerencsétlen 2/3-os akarat, kell-e még ez a "ló"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.