Navracsics Tibor magyar uniós biztosjelölt számára a kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai területet és a sportügyeket szánja Jean-Claude Juncker. Az Európai Bizottság megválasztott elnöke ezt szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén jelentette be.

Kifejtette, Navracsics Tibor tárcája kis mértékben módosul: megmarad benne a kulturális, oktatási, valamint ifjúságpolitikai terület, de az uniós polgárság felelősségi területe átkerül a görög belügyi EU-biztosjelölthöz, a néppárti Dimitrisz Avramopuloszhoz, ugyanakkor Navracsics Tibor lesz felelős a sportügyekért.

A változtatás oka az, hogy az EP illetékes szakbizottsági képviselői Navracsics meghallgatása, majd a neki írásban feltett pótkérdések szintén írásbeli megválaszolása után – 15 igen, 10 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett – úgy foglaltak állást, hogy a magyar jelölt alkalmas EU-biztosnak, ám az eredetileg neki javasolt, az uniós polgárság kérdéskörét is tartalmazó portfólióra nem találták alkalmasnak: e kérdésben 14-en Navracsics ellen szavaztak, 12-en mellette, és 1 képviselő tartózkodott.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ugyan már...ez a balf@sz Navracsics jó lesz portásnak is...
rosalinda57
Navracsics szellemileg felkészült, ám a gyakorlatban eddig nem sokat mutatott, illetve amit tett annak nem volt pozitív következménye. Közigazgatási miniszter korában a közigazgatás átreformálásával több kért tett, mint hasznot, na meg igazságügy miniszter korában a "baltás gyilkos" kiadatását sem fogadta senki (rajtuk kívül ) pozitívnak.
Desischado
A vezír embere, és amiket eddig művelt, - hű pártkatona - véleményem szerint SEMMIRE SEM ALKALMAS, ÉN EGY BOLHÁT SEM BÍZNÉK RÁ! AMÚGY SZÉP KIS MEGALÁZTATÁS EZ NEKI, ÉS A KURMÁNYNAK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.