Az internetadónak? Amerikának? A korrupciónak, hahaha? Nem, a civil szervezetekről szóló törvény módosítását kezdeményezik (miután nem járt sikerrel a Norvég Civil Alap kezdvezményezettjeinek vegzálása). Most azt kérik az igazságügyi minisztertől, vizsgálja meg, hogyan lehetne mégis átláthatóbbá tenni a magyarországi civilek külföldről érkező támogatásait.

A CÖF-CÖKA az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben úgy foglalt állást, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény módosítása értelmében a külföldi adományok csak banki átutaláson keresztül érkezhetnének, nyilvánossá kellene tenni az adományozó és a felhasználó szervezet közötti szerződést a támogatott szervezet honlapján vagy más, átlátható módon.

A CÖF-CÖKA vezetősége kéri azt is, hogy a donorszervezet és a felhasználó közötti szerződésben fogalmazzák meg a felhasználás pontos célját és az elszámolás módját. A szerződő feleknek továbbá tudomásul kellene venniük, hogy a magyar állam, illetve közigazgatási intézményrendszere bármikor ellenőrizheti őket – olvasható a közleményben.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
A belföldről érkező Békemenet támogatásokat tegyétek átláthatóbbá inkább, mert hogy a norvégok mire költenek, az kurvára nem érdekel, de hogy az én adómból ilyen félhülye fidesz-zombik ne óbégassanak, az már inkább!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
Egy CÖF szagra bevadult bölénycsorda enne az ideális...!
sokanvagyunk
Gondolom a politikusok fizetésének 98 százalékos megadóztatásáért vonulnak majd - hiszen ők úgysem a fizetésükből élnek.
human
De ugye mielőtt ezeket a követeléseket közzétette a cöf meg is nézte, hogy milyen módon jut el a norvég támogatás a célszervezethez és annak is utánajárt, hogy nyilvánosak-e a megállapodások. Mert, ha kiderül, hogy eddig is nyilvános volt minden és bankon keresztül érkeztek a pénzek, akkor meg miről is beszélünk?
És úgy igazságos, ha a nem csak a külföldi, de a belföldi támogatások is átláthatóak.
coyote3
Szerintem semminek. csizmadia feje oly mélyen van orbán seggében, hogy nem tud semmiről...
nemkati
@human: Van jópár dolog, amit sokkal inkább szeretnénk, ha nyilvánosak és átláthatóak lennének. Én a helyükben azért mozgósítanám a tömegüket, hogy a kormány a közérdekű adatokat időben és teljeskörűen hozza nyilvánosságra, ne úgy lehessen hozzájutni, hogy hónapokig pereskedik érte valamilyen párt, vagy szervezet, vagy újságíró, vagy akárki.
Toby
Az Orbán-maffia fingott - a Cöf-nek feltétlen bele kellett szagolnia és megmagyaráznia ! Megérdemlik !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.