Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter dunakeszi ingatlanvásárlása ügyében – közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke szerdán az MTI kérdésére.

Vejkey Imre a szerdán hatályossá váló döntés előzményeit felidézve elmondta: a tárcavezető vagyongyarapodását érintő vizsgálatot korábban Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Varju László, a DK színeiben politizáló független országgyűlési képviselő kezdeményezték külön-külön. Mindkét politikus azt firtatta, hogy Szijjártó Péter bevallott jövedelme és a tényleges vagyongyarapodása közötti ellentmondás miből fakad, továbbá, hogy milyen forrásból fedezte a Dunakeszin vásárolt házának vételárát.

A bizottsági elnök tájékoztatása szerint mindkét kezdeményezés alaptalan. A vagyonnyilatkozatot az országgyűlési képviselőknek egy adott dátumra vonatkozóan kell tenni, ez jelen esetben május 6-a, az új Országgyűlés megalakulásának időpontja volt. Az ezután szerzett vagyonról januárban kell számot adniuk.

A Szijjártó Péter által megküldött dokumentum – adásvételi-szerződés – szerint ekkor még a vitatott ingatlan nem volt a tulajdonában. A szintén csatolt banki igazolások azt mutatják, hogy bevételei a Miniszterelnökségtől, az Országgyűléstől és banki és tőke jóváírásokból származtak.

Az elnök hozzátette: elutasító határozatát október 15-én kiadta a bizottsági tagoknak. A határidő – ameddig kifogást emelhettek kedden járt le – így szerdától az elnöki döntés joghatályossá válik.

Hatból négy tagnak kellett volna kifogás emelnie, de ezt csak egy – a szocialista delegált – tette meg.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Mért volt aki mást várt? A maffia megvédi tagjait!!!
joopapa
Mért volt aki mást várt? A maffia megvédi tagjait!!!
Toby
Cosa Nostra - jelentése " a mi ügyünk " ! Szíjjártó-ügyet nem vizsgálni kell, hanem a kis Vukot fejbelőni, hogy érezze a törődést !
jancsipapa
Minek is indulna ? Úgyis mindent rendben találna .Ez az egész vagyonnyilatkozatosdi csak egy ócska cirkusz . Rogán vagy ötször javította a sajátját és semmi következmény . Igaz minden alkalommal csak "aprócska" tíz-húsz milliós tételek maradtak ki belőle .Illyés Zoltán (pedig ő még a normálisabbak közül való )több mint tíz éven keresztül ugyanazt a nyilatkozatot adta be .És erre tizennégy év után jöttek rá .Itt sincs semmi következmény . Már maga a vagyonnyilatkozat is értelmetlen ,felesleges ,undorító cirkusz és akkor itt van ez a "vagyonnyilatkozati eljárás"...Tényleg majomnak néznek bennünket .
Főlökött
Rogánnál sem találtak semmit, állítása szerint! Ezekután lenne értelme, bármi féle-fajta vizsgálatnak ?

Rogánnál kiderült, hogy nem is volt vizsgálat :)!
Na ezek után, valaminek lenne értelme, bárminek is ?
Bűnbanda média pettingelése, amit ki szeretnék hagyni.

Petike buksikáját meg kell simogatni, hogy jól csináltad.

Jövő héten pedig megkapja az értesítést az USA-ból, hogy örökre kitíltva. Hát nem tudnám sajnálni...
Már azon is csodálkoztam, hogy most beengedték...de minek...
nyanya001
Sem a Rogán, sem a Kósa, sem a Szíjjártó...
de a Simonnal más a helyzet a Simon Gábor MSzP-s politikussal
azt hónapok óta vizsgálatiban tartják !
Rohadt egy kormány ez !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.