Mintegy egymillió olyan munkavállaló van, aki a KSH által számított létminimum alatti összeget visz haza 8 órás, teljes állású munkával – írja a Napi.hu.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkártól – aki a szegénység világnapja alkalmából az ország egyik legszegényebb városrészében, a György-telepen tartott sajtótájékoztatót –, hogy a kormányzat elkötelezett az iránt, hogy elérje: Magyarországon ne legyen olyan család, amely nyomorban tengődik – írja a lap.

A valóság jelenleg az, hogy a legálisan járó bérek nagysága ugyanis akár 1 millió ember esetében sem érik el a létminimum szintjét. Ez azt jelenti, hogy a mintegy 4 millió munkavállaló negyede olyan bért visz haza, amely a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által számított összeg szerint még arra sem elegendő, hogy a XXI. századi minimális igényeknek megfelelő életet biztosítsa.

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Nem érdeke a Fidesznek a szegénységgel foglalkozni.Mivel távol tudja tartani az urnáktól a szegény szavazókat.
Mert a szegényeket nem érdekli a politika elvan foglalva a mindennapos megélhetési gondokkal.
Ők már lemondtak a mindenről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@Ludas Matyi: Még annyit, azért tudom ki a szomszédom :) Ő is tengődik, mint mi...

Nála, nálam sincs cukor :)) Ez a vicc része volt a dolognak, nem hagyhattam ki!

Pilóta voltam jó ideig. Elvégeztem iskoláimat, jó néhányat, amit el lehetett, több diplomával a hátam mögött, siralmas a mostani állapot véleményem szerint. Nem vagyok karonülő korban, nyugdíjasként úgy vélem, egy nyikhaj, semmirekellő, munkát soha nem látott személy, a nevembe ne nyilatkozzon és a nevemben ne is írjon alá semmi olyan okmányt, ami teljesítéséért én vagyok a felelős, a saját - családom - gyerekeim teljes vagyonával.
Ez a vicc egylet, vicces szereplőkkel. Az a baj, hogy ezt komolyan is gondolják. Saját, jólfelfogott érdekük.
Főlökött
@tivoli: Mi az álom - elgondolás, és mi a valóság - a kézzelfogható tények. Nem mind1 :)

A fickókám átugrott néhány évet, nem volt oly egyszerű ezen folyamat. Hitler sem jutott oly egyszerűen a hatalomhoz. Nem is a hatalom volt a lényeg, hanem a pénz...
Minek a hajhászása folyik napjainkban :) Csak körbe kellene tekinteni...
Ludas Matyi
@Főlökött: Latod batyja erröl beszeltem es azt mondtad, hogy lehetetlen. Most pedig te is belatod, hogy ha ennel rosszabb lesz akkor ver fog folyni. Igy lesz elöbb utobb. Es, ha ver fog folyni nem csak a politikai nezetelteresek , hanem a szegenyseg es az ehinseg miatt lesz. Csak a gubanc megint ott van ahogy az összes haborukban volt, hogy megint a hetköznapi szegeny ember hal meg elöször, mert a gazdagoknak, vezetö politikusoknak mar rendelkeznek atombiztos bunkerokkal.
Ludas Matyi
@Főlökött: Ajjo, ha ismered a szomszedod ez mar embersegre utal. Ha rendelkezel Diplomakkal akkor valoszinü, hogy gyakorlod az angol nyelvet is. Menjel be batyja a Youtube-ra es add be erdeklödesi köreidet angol nyelven. Meg fogsz lepödni, hogy mennyire felre lett vezetve a vilag törtenelem tan amit ugy magyarban mint nemetben oktattak. Az pedig, ha felhaborodsz, hogy a szarjanko ne döntsön a Magyar polgar helyett es annak megkerdezese nelkül, megertem teljes mertekig. De akkor mit szolsz ahhoz, hogy nemetorszagot egy büdös labu paraszt NDK-s kommunista Honecker jobb keze iranyitja es dönt a nep helyett? Szar a helyzet a vilagban. Akkor kellett volna összelopnod magad mig fiatal voltal es megvoltak hozza a lehetösegeid, de sok Magyar kurva becsületes maradt (mint az aposom) es, ha nem lettünk volna vagy a hid alatt kötött volna ki vagy föbe lötte volna magat. A magyarorszagi gyerekeinek meg annyi penzük sem volt hogy egy tisztesseges temetesbe vagy akar 5.000 forintal is beszalljanak. Meg a mai napig is emlegetik a volt öreg magyarok a Gulyas Kommunismust, amikor a keleti orszagok eheztek mig a Magyar bösegben elhetett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.