Az Együtt-PM határozati javaslatot nyújt be az alanyi jogon járó internetért, egyben kezdeményezi az internetadó-javaslat visszavonását – közölte Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Véleménye szerint a kormány kedden bejelentett internetadó-javaslata nem szolgál mást, mint a szakadék mélyítését a szegények és a magasabb jövedelműek között. Ezt az irányt az Együtt-PM a legmesszebb menőkig elutasítja – mondta. Határozati javaslatuk kimondja: a kormány és az internetszolgáltatók dolgozzák ki, miként válhat hozzáférhetővé minden magyar háztartás számára az internet 2016 elejére.

Emlékeztetett: az uniós szabályozás szerint 2020-ig minden háztatásban hozzáférhetővé kell tenni az internetet, az Orbán-kormány pedig maga vállalta, hogy ezt 2018-ig teljesíti. "Mi azt szeretnénk, hogy az internet ne csak elérhető, hanem ingyenes is legyen minden háztartásban", finn mintára, ahol az 1 megabit/másodperc sebességű szolgáltatás ingyen van – tette hozzá Szabó Tímea. A finanszírozhatóság érdekében azt is javasolják, hogy az internetszolgáltatás áfája csökkenjen öt százalékra.

"A kormány százmilliárdokat költ stadionépítésekre, szerintünk ehelyett a 21. század Magyarországán a tudásra, a jövő generációk oktatására és az információhoz való alanyi jogú hozzáférésre kell fektetni a hangsúlyt" – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva a kozmetikai termékekre kivetendő termékdíjról elmondta: „egészen bornírt és abszurd” a rezsicsökkentéssel kampányoló kormány részéről egy ilyen ötlet, hiszen „ez megint a szegényeket, a négymillió létminimum alatt élő embert fogja sújtani”.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Egyetlen metró megálló megépítése többe kerűl,mint egy stadion!
Az arányok tekintetében tessnek már elmélkedni.
Ja 10 métert sétálni kell sérül a demokrácia?
" percenként nem jön a villamos?
Ezzel szemben vidéken több helyen vasárnaponként annyira ritka a tömegközlekedés lehetősége,hogy a bezártság érzését kelti
Cicamama55
Mondjuk én a stadionok helyett, az élelmiszerek áfáját mérsékelném! Mindenki nem internetezik-az adóztatását ellenzem!-de enni eszik, ha van mit!
gulyasgyula
"Cicamama" van családod , unokád ? A fejlődést nem szabad , nem lehet megállítani
A jövőben az internet a MEGÉLHETÉS része lessz , de lehet hogy már most is az .A hozzáférés adóztatása a fejlődést lasítja ..Ez nem lehet a kormány érdeke mikor az élet a folyamatos tanulásra kényszerít ..
Törölt felhasználó
2 millió(családnak!) egy havi legalapabb 2000 forintos internet évi 48 milliárdba kerülne. Matolcsynak 200 millárd a kis matolcsy képző, stadionok 200 milliárd...ellopott nyugdij 3000 milliárd. Az internetre nem szabad úgy nézni mint valami támogatás. növeli az esélyegyenlőséget, és konkrtét GDP-ben kimutatható növekedést jelent(távoktatás, álláskeresés, kereskedelem, stb) Persze a fidesznek a buta paraszt z értékes szavazó, aki nem kérdez és nem jól informált, csak a királyi tv-ket nézi a propagandával... Úr isten mi lenne, ha az a szavazó meglátna egy csomó internetes hírportált..:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.