39 ezer ember igazolta vissza a Facebookon, hogy ott lesz vasárnap este hatkor az internetadó elleni tüntetésen. A Propeller helyszínen tartózkodó munkatársa szerint a Deák tér teljesen megtelt és a József nádor térre sem férnek be az emberek.

A Nemzetgazdasági Minisztérium előtt a tüntetés előtt nagy volt a rendőri készültség, a bejáratot pedig kettős sorfal védte. A hvg.hu munkatársa azt látja, hogy Transzparensek is lengenek. Egyiken olyan felirat áll, hogy "Bűnözőknek nem adózunk", a másikon "Cinikus Orbán", a harmadikon "Orbán takarodj".

Megtelt a Hősök tere az internetadó ellen tüntetőkkel

Miután a rendezvény szervezője, Gulyás Balázs beszédet mondott, amiben átlépte az internetadót és Orbán Viktort, valamint Szijjártó Pétert is támadta, a tömeg átvonult a minisztérium elé. Gulyás Balázs azt kérte a tüntetőktől, tegyék le oda a már használhatatlan technikai eszközöket. Mindezt annak szimbólumaként, hogy a világ túllépett már azon, amikor vadászatokon lehetett dönteni egy ország sorsáról.

Megtelt a Hősök tere az internetadó ellen tüntetőkkel

Elhangzott a Himnusz, Gulyás pedig bejelentette a tüntetés végét és mindenkit arra kért, menjen haza. A 444 szerint viszont többen a Lendvay utcát skandálták.

248 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Tüntetni kellett volna az Origó munkatársaiért,
a reklámadók miatt,
a tranzakciós adók miatt,
a köztévék miatt,a trafikmutyi miatt,
Kishantos miatt,
a diákokkal a tandíj miatt és az oktatási törvény miatt,
a földtörvény miatt,
az alcsúti és a többi juhász miatt,
a stadionok miatt,
a hirtelen és igazolatlan gazdagodások miatt,
a hibás vagyonbevallások miatt,
a választási törvény miatt
a zöld dosszié kinyitásáért,
a korrupciós vádak felderítéséért ... stb.

és tüntetni kellett volna az ellenzék helyett is, és miattuk is :-)
talán a netadó az utolsó csepp? vagy még nem, még fér?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Ebben az internetadóban a legpofátlanabb,hogy előtte bevezetették a pénztárgépek interneten való NAV-os ellenőrzését saját költségükre,, most meg még emelnek is rajta.
Törölt felhasználó
@1magyar: Az is szép mutyi volt. A pénztárgépek "text mode" adatforgalma kb, havi pár száz mb és annyiba kerül az előfizetés, mint egy 2-3gb mobilnet.
nezelodo
"A 444 szerint viszont többen a Lendvay utcát skandálták"
A fene gondolta volna, hogy ennyi Kukorica Jancsi tüntetett, és mind a veszélyes Lendvai utcába akart menni...
senkifia68
Aztataaaa!!! Mekkor katyvasz támadt ebből a szarból!
Kedveseim! Egy másik oldalon már megírtam, de itt is figylemetekbe ajánlom!
Az internet adó szempontjából ki az adó alanya? A szolgáltató! Az INTERNET SZOLGÁLTATÓ!!! No akkor mostan! Az meg kicsoda?
Itt mindenki kurva okos internet ügyben, de senki nem gondolkodik azon, hogy az internet nem homogén, egypontról vezérelt szolgáltatás.
Az világháló tekintetében ugyanis a KAPCSOLATSZOLGÁLTATÓ, TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ és TARTALOM SZOLGÁLTATÓ biztosítja együttesen azt az infomációs univerzumot amlelyben kicsinyek kütyütökkel sok esetben Istent játszhattok! Nyilván a Gb-okat a KAPCSOLATSZOLGÁLTATÓnál lehet nyomon követni, de hogy azok mit tartalmaznak azt a TARTALOMSZOLGÁLTATÓK határozzák meg. Ők viszont hiába határoznának meg bármit, ha a TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ nem, vagy korlátozottan, vagy fogyasztók feltételekhez igazodva biztosítana felületet azoknak.
Ez pedig e vonatkozásában már egyértelműen szabályozott szolgáltatást jelenthet, pl. a kábel TV szolgáltatók működéséhez hasonlóan. Ott sem azt nézel amit akarsz, hanem aminek a közvetítésére a szolgáltató szerződést kötött és abból a kínálatból választhatsz NEM A SAJÁT SZÁD ÍZE, hanem a szolgáltató üzleti érdekei alapján összállított szolgáltató csomagokból!
És itt internet adó lényege! Az adó ugyanis a kapcsolatszolgáltató által biztosított és a felhasználók által letöltött információ mennyiség Gb-jaiban mérhető, de azt nem a fogyasztóra, hanem a TARTALOM és azon keresztül a TÁRHELY szolgátatókra hárítja.
És e tekintetben az internetfogyasztó fogja meghatározni mind a tartalom mennyiségét mind annak minőségét! Ez olyas valami mint a média esetében a nézőszám! No akkor nézzük meg kik szervezik most e tüntetéseket? Jé!!! Hiszen mind-mind valamilyen internetes felület TARTALOM SZOLGÁLTATÓJÁNAK tulajdonosa, munkatársa, vagy üzleti parnere! Nem a fogyaszókért és az internet szabaságáért küzdenek ők, hanem afelőli félemükben, hogy az internet felhasználó igényei korlátozhatják a...
senkifia68
.. a világhálóra feltöltött baromságiaikat! Tehát gondolkodni először kedves olv és net társaim!
nezelodo
senkifia68

A távközlési adónál is a szolgáltató volt az adóalany, mégis egyik napról a másikra pontosan duplája lett a számla, mert azonnal megváltoztatták a minden hálózatban lebeszélhető perceket, a sajátban lebeszélhetővé. A többire nem nem vehettem igénybe a tarifára adott lebeszélhető perceket. A egyéb módon emelt tarifa trükköket most nem részletezném."Tehát gondolkodni először kedves olv és net társaim!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.