A kitiltási botrány rányomta a bélyegét a magyar-amerikai kapcsolatokra, "ettől elvonatkoztatva azonban azok kitűnően működnek, hiszen két baráti nép szoros, szövetségesi együttműködéséről van szó" – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára az Országgyűlés külügyi bizottságának hétfői ülésén.

Magyar Levente kiemelte: több biztonságpolitikai siker is összeköti a két országot, és nem lehet panasz a kapcsolatok működésére a gazdasági együttműködést illetően sem. Márpedig ezeket a tényeket nem lehet figyelmen kívül hagyni egy ilyen ügynél sem – vélekedett.

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: ha az amerikai hatóságok rendelkeznek az általuk feltételezett gyanúsítottak nevével és bizonyítékokkal, bűnügyi jogsegély keretében adhatják át azokat a magyar hatóságoknak. Az igazságügyi miniszter azonban csak akkor teljesít ilyen jogsegélykérelmet, ha már a bíróság keresi meg a tárcát, a nyomozási szakaszban pedig a legfőbb ügyész tud ezzel élni az Egyesült Államok felé – magyarázta. Hozzátette: tudomása szerint ez még nem történt meg az ügyben.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Annyira de annyira jó, hogy a Kövér azt sem tudja, hogy az amerikai
külügyminiszter fiú e vagy lány !
sekele
@nyanya001: Ez a jó kapcsolat titka. Ha nem ismerik egymást.

Képben lehet Kövér, hogy ki és miért uszít, ha azt se tudja ki az Egyesült Államok külügyminisztere.
nyanya001
Bencsik András szerint Amerika nem a barátunk és még csak nem is a szövetségesünk.
Ez a Bencsik gyárilag ennyire hülye, vagy kötelezően, hivatalból ! ??
Főlökött
Szánalmasak ezek rendesen! Tényleg égetnek bennünket ezek a mihasznák, közpénzből dotálva.

"Kovács Zoltán államtitkár az ügyvivő megjelenését így kommentálta: „Kóstolgatjuk a hangulatot, André?!"
Erre mi fogalmazódik meg : "André Goodfriend amerikai ügyvivőt éles támadások érték az után, hogy részt vett vasárnap az internetadó bevezetése elleni tüntetésen."
A részt vett tetszik :), mivel csak ott volt. Frappánsan meg is válaszolta nagyarcú Kovács Zoltán-nak, hogy mi is a helyzet. Tanulhatna Tőle!
De Ő annyit tud már, hogy egy órácskát felejthet is.
Főlökött
Nagy hévvel elküldtem az előzőt, pedig kihagytam, hogy tegnap esti hiradóban volt, Amerikai sajtó tájékoztató, melyben kifejtették, hogy csalódtak a ( Magyar ) kormányban és mivel a szükséges lépéseket nem tették meg, ez a jókapcsolat romlását eredményezi.
Már az is eredmény, hogy Nekik hiszek is! Akik itthon akarnak megvezetni, még azt sem hiszem el nekik, amit kérdeznek, nemhogy amit mondanak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.