A kormány családbarát intézkedéseivel segíteni akarja, hogy Magyarországon megszülethessenek a tervezett gyerekek. Az emberi erőforrások minisztere erről hétfőn Budapesten, a témában a Magyar Tudományos Akadémián tartott konferencián beszélt.

Balog Zoltán a tervezett gyerekek megszületését segítő Három Királyfi Három Királylány Mozgalom rendezvényén közölte, a következő években fokozatosan a duplájára kívánják emelni a kétgyerekes családok támogatását. Tájékoztatása szerint már jövő januártól bevezetik a fiatal házasok támogatását; ez havonta 5 ezer forint pluszt jelent két éven keresztül, reményeik szerint az első gyerek vállalásáig, amikor a szülők már ennél nagyobb családi kedvezményekre is jogosultak lesznek.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a kedvezményrendszernek köszönhetően évente több mint 300 milliárd forint marad a családoknál. Ez valójában nem kedvezmény, hanem adózatlan jövedelem, amit a családok gyereknevelésre fordíthatnak – fűzte hozzá a miniszter.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
haromkiralyfi.hu/programok
Ha ez a társaság nem volt ott, akkor kinek mesélt Balog?
Csak nem az akadémikusoknak?
Azokra már nem nagyon kellene bazírozni gyermek szaporulat ügyben.
Dr plágium
Megijedtem, azt hittem a szülést akarják levezetni ingyen :)
Boszi27
Egyfolytában olyan dolgokról ötletelnek, amelyekről fogalmuk sincs. Nem hiszem hogy közelről láttak átlagjövedelemből élő hétköznapi családot. Fizetés nem emelkedik, sőt a kafetéria adójának növekedése miatt is valószínű inkább csökken.Mindenféle új meg növekvő tendenciát mutató régebbi adót nyomnak ránk, és azt képzelik hogy havi 5000-ért szülünk mint a nyúl. A valóságtól annyira elkerültek, mint ahogy szavaik a tetteiktől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.