Budapesten nyitja meg még az idén közép- és kelet-európai regionális központját a Bank of China (BoC), az egyik legnagyobb kínai kereskedelmi bank – közölte Pekingben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői tárgyalásait követően.

"A mai megállapodás azt jelenti, hogy a világ kilencedik legerősebb bankja, amely 1997-ben vetette meg a lábát régiónkban, még pontosabban hazánkban, Magyarországról fogja szervezni térségi működését. Ez komoly elismerés a magyar pénzügyi befektetői környezetnek" – állapította meg a tárcavezető.

Szijjártó: regionális központot nyit a Bank of China Magyarországon

Tien Kuo-li, a BoC elnöke a miniszterrel folytatott megbeszélésen megbeszélésen azt is hangsúlyozta, hogy a bank fontos – és egyre fontosabb – szerepet kíván szánni a kínai nemzeti valutának, vagyis a jüan nemzetközi használatának növelésére törekszenek. A jüan immár a második legnagyobb kereskedelemfinanszírozó pénzeszközzé vált a világkereskedelemben – erősítette meg az elnök.

Szijjártó Péter külön is kiemelte, hogy a BoC folyamatosan együttműködik a magyar Eximbankkal, s eddig összesen 70 millió euró közös hitellel támogatta a Wanhua Borsodchem beruházásait. Legújabban a Wanhua által benyújtott 40 millió eurós exportcélú beruházási hitel folyósítása van napirenden az Eximbank és a BoC segítségével. A miniszter úgy fogalmazott, a BoC és az Eximbank együttműködik több más beruházás finanszírozásában Magyarországon, s megemlítette a Huawei egyik újabb projektjét is.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Petike !! Neked elment a józan eszed ( ha volt !)
Kizavarjátok a nyugati, EU-s bankokat, és
becsalogatjátok a sárgákat... Igy is Ök uralják
Magyarország pénzügyi felügyeletét !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
kicci, óccó bankártya,,, vigyázz, kocsi! vigyázz, koc csí!
m.macskosz
Ó, ezt már Orbán Viktor elintézte, nagyházas Petike csak átugrott Kínába aláírni.
www.metropol.hu/gazdasag/cikk/1145315-magyar-kozpontot-epit-a-bank-of-china
karma1
Kell is az ide, kulonben hogy tudnak tisztara mosni a kinaiak az itt szerzett penzuket?
karma1
@vörösfuvalat: Ja, vagy mindkettoe, hiszen pintersanya fegyverbo'tja igencsak a lobanyai kinai piacon volt,... Tudhatnak egyetsmast egymasrol...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.