A Demokratikus Koalíció országos aláírásgyűjtésbe kezd az internetadó ellen – jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnöke. Gyurcsány Ferenc egyúttal a lehető legszélesebb körű, "nemzeti ellenállásra" szólított fel valamennyi magyart állampolgárt "Orbán rendszerével szemben".

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor keleti fordulata történelmi zsákutcába viszi Magyarországot, a miniszterelnök kitaszítja az országot a nyugati demokráciák közösségéből és kivezeti az Európai Unióból.

Úgy értékelte, hogy bár az internetadó bevezetése elleni vasárnapi tüntetés apropóját az internetadó adta, a demonstráció az Orbán-rendszer egészének kritikáját jelentette.

A tüntetésről kérdésre válaszolva azt mondta, amit a televízióban látott, annak túlnyomó része "szép volt és felemelő volt", véleményét nem változtatta meg az az atrocitás sem, ami a végén történt. Szerinte ez egy igazi fordulat kezdete lehet, sokak szeme nyílt és nyílik ki, ezért arra biztatott minden magyar polgárt, hogy vegye kezébe a sorsát.

Azt viszont leszögezte, hogy az ellenállásnak békésnek kell lennie. Hangsúlyozta, hogy mindenfajta erőszakot elfogadhatatlannak tart. Vasárnap több tízezren békésen fejezték ki véleményüket, "kár pár rendzavarónak ezt elrontania" – jegyezte meg. Gyurcsány Ferenc bátorította a civileket az ellenállás folyatására.

Kitért arra, hogy ezen a héten külföldi újságírókkal, nyugati nagykövetekkel, diplomatákkal találkozik, hogy elmondja nekik, "hogyan lehet kivezetni Magyarországot ebből a történelmi zsákutcából", és hogy megerősítsék a nyugati demokráciákhoz fűződő viszonyukat. A diplomatákkal arról is konzultálni szeretne, hogy ők hogyan látják a magyar helyzetet, mi a kormányuk álláspontja az ügyben – mondta.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@senkifia68: 22:59 "...volt egy "pártsemlegesegy pártsemleges, jogtudó és tisztelő köztársasági elnökünk "? Volt? A jelenlegiről nem feltételezel ilyen jellemvonásokat? :)
Alaposan megijedtél Te is, "fortélyos félelem igazgat", ugye? Nem, kedves Senkifia, a Te kedvelt eseményed nekem nem az, és a ma történéseihez hasonlítva, reálisan, kb. így néz ki:
2006. - az események mögött politikai önérdek húzódik, bizonyos csoportok agresszív hajlamát a kormányzat megdöntésére akarták használni. A vandalizmus abban az időben ezt a célt szolgálta. Ilyen módon kormányt dönteni bizony tisztességtelen, és normális ember elítéli ezért... nem hiszem, hogy a társadalom többsége ezzel egyetértett. Sőt ! Mindegy, elmúlt...

- a mostani tüntetéseknek egészen más oka van, és lehet erről a kormányzatnak nem tudomást venni, belemagyarázni valótlanságokat, attól még a tények tények maradnak. A társadalom többségének nagyon kezd elege lenni... az embereknek, nem egy agresszív hajlamait kiélni akaró csoportnak.

Csak a fideszt mindenáron akarók hiszik el, hogy ezeket a baloldali ellenzék generálja. Nem képesek rá, ez nyilvánvaló, egyébként most nem a fides kormányozna. A netadó egy h@lyeség, nem szabad bevezetni, és nem szabad hagyni. Semmi köze szakmai dolgokhoz, semmi köze a gazdasághoz.
JAJMÁR
@JAJMÁR: Elnézést az elején lévő hibáért. Elkezdtem leírni, aztán mégis inkább bevágtam a szövegedből, ezért van duplán az eleje. Remélem azért érthető :)
senkifia68
@JAJMÁR: A 2006-os események között semmivel nem több politikai szándék húzódott, mint a 2004-es kormányválság idején. Akkor rendkívüli előrehozott választások kíírása helyett a kormánykoalíció egy előre borítékolható zsákutcába vezette az országot!
A 2010-es választásokat követő több tízezres balliberális tüntetéseknek is egyértelmű politikai üzenete és hozadéka volt. De könyörgöm!!! A politika erről szól! Hatalomról, befolyásról és pénzről, kurva sok pénzről! Aki azért megy el szavazni, mert Gipsz Jakab jó fej, meg tud inni egy korsó sört egy hűzára az egy hülye! Nem kellen játszani az ártatlant és úgy tenni, mintha a politikát a FIDESZ találta volna ki! Nem kellen úgy tenni, hogy a politikai hatalommal és befolyással való élés (visszaélés) a 2010-es váltasztások utáni idők hungarikuma lenne! Ez egy brutális hazugság, mert a rendszerváltás után hatalomra került pártok, az állami és kormányhivatalokban kegyetlen tisztogatást és leszámolást folytattak. Ez lenne a megbotránkoztató? Ezzel viszont csak az egy bites, celebshowkon, a Blikken és a Borsonlinen nevelkedett fejlődésben elmaradt netezőket lehet hülyíteni rövid ideig.
Nem tudom, hogy te milyen társadalom többségére hivatkozol de jó lenne ha felébrednél Csipke Rózsika álmodból!
A társadalom többsége nem az Erzsébet-hídon lengette a kivilágított mobil telefonját, hanem értetlenkedve nézte híradásokat. Mert való igaz, hogy az internet adó szokatlan és még azt is elfogadom, hogy nem kellően átgondolt, de amikor megint kezdődik a törés, a zúzús, megmondó emberek olyan baromságokat nyomnak kihangosítókon amit rajtuk kívül nem sokan értenek és minden második mondatnak az a vége, hogy Orbán takarodj, és rohadt FIDESZ akkor az már nem az internet adóról és nem egy újabb lakssági teherről szól, hanem a hatalomba visszavágyók által gerjesztett és most még kezelhető indulatokról. Nem véletlen a hivatkozás az ukrajnai eeményekre! Ott sem a kormány váltás szándéka miatt gyült a tömeg a Majdanon, hanem az EU hibájából...
senkifia68
... félbeszakadt tárgyalások folytatásának kikényszerítéséért. S amkor már az EU is engedett és újra tárgyaló asztalhoz ültek, valaki valahonnan, valamiért belelőtt a tömegbe! A mai napig nem tisztázoott, hogy mi történt, de olyan folyamatok indultak el, amelyek sem az országnak sem a népének nem volt érdeke. Százezrek hagyták el reményvesztetten otthonaikat, ezrekben mérhetők az áldozatok száma és felbecsülhetetlen értékű a kár. És hol vannak már az akkori békés tüntetés szervezeői?
JAJMÁR
@senkifia68: 11:11 Senki nem akar polgárháborút, - és a Jajmár sem :-) - de ezzel "zsarolni" nem tisztességes, nem gondolod? A magyar nép sokat bír, és nagyon türelmes, de ott fönt, most sikerült elmenni a "falig" !
A tüntetések arra valók, hogy a nép kifejezze a véleményét. Azt sugallni, hogy százezer ember véleménye nem számít, azt ragasztani erre a tömegre, hogy csőcselék, és puszta eszköz a politikai ellenfél kezében, politikai hiba !
Ezért mindazt megelőzendő, amiket írtál, az a jó, ha a felelős vezető a nép hangját időben meghallja, mert könnyen kieshet a kezéből az irányítás !
A politika a pénzről is szól, és taktikáról, és sok minden másról, de ha valaki gátlástalanságát, korruptságát és hatalomvágyát éli ki, és elfelejti, hogy ez nem egyszemélyes játék, az eltaktikázza magát.
senkifia68
Szerintem nem vagy teljes mértékben képben!
Ha szerinted az ukrajnai események és a mostaniak között húzott párhuzam zsarolás, akkor valamit nagyon nem értettél meg vagy nem akarod megérteni!
A másik hatalmas melléfogásod a "MAGYARNÉP"-re való hivatkozás!
Ugyan ez volt az ige amikor 2012 januárban váratlanul beindult a balliber balhé portfólió. Vele párhuzamosan a balliber sajtó európaszerte támadást indított a magyar kormány és intézkedései ellen! S amikor már a nagyarctól nem láttak egyesek és a liberális kánaán eljöttét jósolgatták, a MAGYARNÉP ott vonult a CÖF molinója mögött, tízszer annyian, miint a pártáruló PM-es celebek által szerkesztett siány médiashowban.
Tudod lehet tiltakozni és ellenezni a netadót, mint írtam nekem sem tetszik, nem értek vele egyet! De ha a mobillal integetők holnap után végre rájönnek, hogy itt nem a 700 meg az 5000 Ft-ról van már szó simán haza megy mindegyik,. Mert eljut végre a tudatáig, hogy ha azok kerülnek hatalomba akik ma a net adó miatt álságosan értük hullatják a könnyeiket, másnaptól ismét garantálják a multik extranyereségét, eltörlik a rezsicsökkentést, eltörlik a nők 40 éves szolgálata után járó nyugdíjat, ismét megvonjákt a családi támogatásokat, és újra és újra kiszolgáltatják a MAGYAR NÉPET azoknak, akik most a gyűlölettől eltorzult arccal követelik vissza korábbi kiváltságaikat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.