Kedden 18 órakor kezdetét vette a második, vasárnapinál is nagyobb internetadó elleni tiltakozás Budapesten és vidéken több városban.

A József nádor téri rendezvényen először Gulyás Balázs szervező beszélt arról, hogy a kormány nem hallgatta meg őket, majd Várady Zsolt egykori iWiW-alapító emlékeztetett, hogy az iWiW is nagyban hozzájárult az internet hazai elterjesztéséhez. Várady azt mondta, a Fidesz a 2008-as és a mai álláspontjának is ellentmond, hiszen még néhány hónapja is az internet fontosságát hangsúlyozta a párt.

Internetadó: nyílt vitára hívták Orbánt

Miközben zúgott az "Orbán, takarodj", Várady világossá tette: az internetadó összege nem 5000 vagy 700 forint, hanem nulla. "Az internetadó egy jelképe a kormány önkényuralmának" – hangoztatta, majd hozzátette: "sokan vagyunk, és a céljaink tiszták, éppen ezért az internetadó bevezetését meg tudjuk akadályozni".

Várady után a Füzessi Károly, a Humán Platform képviselője szónokolt, aki nyílt vitára hívta Orbán Viktort az internetadó szükségességéről. Füzessi emellett a hallgatóságtól azt kérte, mindenki tegye magát szabaddá arra a napra, amikor a parlament majd az internetadóról szavaz.

A beszédek után a tüntetők az Erzsébet hídon át a Clark Ádám térre indult, hogy a nulla kilométerkővel készítsenek közös szelfit, így jelezve a kormánynak, hogy nulla forint internetadót akarnak fizetni.

A tüntetést a Nullker és az ATV is élőben közvetítette, de a helyszínen volt az Al Jazeera, és számos más médium mellett a HírTV is, akik ezúttal biztonsági őrrel megerősítve érkeztek.

Becslések szerint többen mentek ma az utcára, mint vasárnap, az Index szerint 30-40 ezren vonultak a nulla kilométerkőhöz. A tömeg legtöbbször a "nem lesz netadó", "diktátor" és "Orbán, takarodj" jelszavakat skandálta.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szimba
Nagyon jók, csak ne hagyják abba! Mondom kicsit szégyenkezve itthonról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Ne gondoljátok hogy ez a felfuvalkodott hólyag ki mer állni vitára!!!Beszaribb , gyávább annál hogy vitázzon!Amióta a Gyurcsány felmosta vele a padlót fél a vitától mint ördög a tömjéntől!!!
Sziszifusz
Itt a lehetőség a tényleges nemzeti konzultációra. Tessék kiállni egy vitára !
Ha nem teszi azzal elismeri, hogy a korább un. nemzeti konzultációs levelek csupán a szavazók agyának átmosására voltak hivatva.
mariaberta
Na ez az amire várhatunk, semmilyen nyílt vitára nem hajlandó, különösen több kérdezővel szemben.
Egy vitapartnert sem tud elviselni.
lópicigáspár
Majd jön a békemenet és jól elsodorja ezt az egy-két száz embert!
Mobil123
@almosd: A következő lyuk az egyszámjegyű szja lesz.
kukac50
A Fideszbe úgy nyilatkoztak,hogy a párbeszéd híve, Ha Orbán kipihente magát remélem össze szedi minden bátorságát és kiáll a netadó szervezőivel és elmagyarázza az érveit.
Nem csak az adóról,de a Nav vezetőjéről és a parlamentben dolgozókról is akik ki lettek tiltva Az egyesült államokból.
Ez már nem csak az adókról szól itt már a csalásokról lopásokról, arról,hogy a Fideszeseket nem vizsgálják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.