Literenként 30 forintos ellenőrzési díjat vezetnek be tisztázatlan eredetű, gyenge minőségű tömegborokra. A Népszabadság szerint a Földművelésügyi Minisztérium tervezetét már szakmaközi egyeztetésen tárgyalják.

Az elképzelés szerint a földrajzi jelzés nélküli borok értékesítőinek kell befizetniük a díjat a piacszabályozó szerepet is ellátó Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT). A szervezet hologramos ellenőrzési jegyet bocsát ki, amelyet a magyar piacra kerülő ilyen borok palackjaira kell felhelyezni, s így az áruházi polcig végig nyomon követhető a Magyarországon forgalmazott bor útja.

A tételeket a forgalomba kerülés előtt a HNT, illetve az ellenőrző hegybírók egy közös webes felületre is felvezetik. A régóta formálódó elképzelés ötletgazdája a HNT volt. A tanács elnöke, Tornai Tamás szerint erre minőségbiztosítási okokból és az ágazatban is elharapózó áfacsalások miatt van szükség – írta a lap.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
És azt kik döntik el,hogy melyik a "pancsolt" bor ? Házról,házra járnak majd a fináncok ?
Műszak végén irány a detoxikáló , négykézláb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
@hoffmann_geza: CBA, Penny , Plus, Coop ???
nezelodo
"varrólány"
Lecsaptak ezek már arra is, nézd meg az előző évben a leggyengébb minőségű élelmiszernek is úgy 30 %-al fölment az ára de mivel a fogyasztói kosárba betették az Orbán irodalmi remekművét huszad áron, letörte az éves inflációt 2,4 %-ra, hatalmasat rúgva a nyugdíjasokon, akik eleszik az Orbán-félék elől a jövőt, ahogy handabandázta ifjú demokrataként.
lajospapa
Borba vizet önteni, borhamisítás és a törvény bünteti. Vízbe bort önteni, az vízjavítás, és nem tiltott. Ügyesen és jó baráti kőrben minden megoldható. A hamis címkék már régen le vannak gyártva. No, egészségünkre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.