Hiányoznak a 4 százalék feletti, tartós növekedés feltételei a magyar gazdaságban, ezért le kell bontani a korlátokat, elsősorban a bürokráciát – jelentette ki Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerdán egy budapesti konferencián. A Fidesz és a kormány korábban szinte minden hónapban arról beszélt, hogy a gazdaság már tartós növekedési pályára állt.

A növekedés útját álló második legnagyobb akadály lebontása érdekében azt sürgette, hogy az uniós beruházási forrásokhoz döntően a magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok jussanak hozzá. Ezt támogatja az MNB az növekedési hitelprogramjának összehangolása az uniós forrásokkal, és a jegybank kamatpolitikája – mondta.

A jegybankelnök szerint a magyar hitelintézeti rendszer is korlátja jelenleg a gazdasági növekedésnek, ennek is át kell alakulnia.

Matolcsy György elengedhetetlennek nevezte a Budapest-program kidolgozását is, mivel uniós forrásokból Budapestet csak korlátozottan lehet fejleszteni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
Parttalan sodródásról árulkodik Matolcsi folyamatos megnyilatkozása.
Amíg lehet tartja magát Orbán elvárásaihoz, de mint látjuk kicsordul a zavaros víz a pohárból. A modern piacgazdasággal együtt kellene haladni és nem szemben azzal.Ha annyira ágaskodik a tehetség a jobbra, hát legyünk a piacgazdaság európai és atlanti szereplőinél jobbak. A hülyeség aminit látjuk nem kifizetődő. A tündérmese otthon a paplan alatt található.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
Talán nyitni kéne kelet felé, és új piacokat keresni.
tivoli
@aremy: Akár arra is. Bármerre, ahol vevő van!
kukac50
Akkor most már sör alátét nagyságú lesz a papír alapú adóbevallás?
hetöndöe
@tivoli: És mit fogunk eladni?A korrupciót?
tivoli
@hetöndöe: tegnap, 22:06
Akár azt is, ha van rá kereslet :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.