A legmagasabb nyugdíjat kapó magyarok minimum négyszer annyit kapnak, mint az átlagos nyugellátás összege – írja a Figyelő.

Míg Vas megyében a legnagyobb havi nyugdíj alig több mint négyszázezer forint, addig Pest megyében van, akinek 768 ezret is kivisz a postás. Budapesten több mint nyolcszázezer forint a havi legmagasabb nyugdíj, míg ugyanitt az átlagnyugdíj százhúszezer forint.

A fővárosi toplistát a két közismerten leggazdagabb kerület, a II. és a XII. vezeti: előbbiben 872 ezer forint a legnagyobb havi nyugdíj, utóbbiban 843 ezer. A XVII. és a XXIII. kerületben – ezek vannak a lista végén – „csak” 413, illetve 404 ezer a legnagyobb nyugdíj.

Ha a megyénkénti bontást nézzük, azt látjuk, hogy míg Pest megyében van nyugdíjas, aki 768 ezret kap, addig Bács-Kiskun megyében a legnagyobb havi nyugdíj 442 ezer, Vas megyében pedig 438 ezer forint. Pest megye után egyébként Komárom-Esztergom következik 685 ezer forinttal, míg a harmadik helyen Csongrád áll 623 ezerrel.

Átlagosan Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kapnak a legkevesebbet a nyugdíjasok, ott be kell érniük 77 ezer forinttal. Ez az átlagos összeg Fejér megyében 100 ezer, Veszprém megyében 97 ezer, Zalában 92 ezer, Tolnában 88 ezer, míg Békésben 82 ezer forint.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@Dr plágium: Az biztos, hogy ő sem éhezik, de pár éve már szó volt róla,
hogy a Bárándy klán legidősebb tagja, dr.Bárándy György kapja a legmagasabb
nyugdíjat, mivel közel 90 éves koráig dolgozott.
Csak ezek a fránya kohászok, bányászok, ezek akartak minél előbb nyugdíjba menni.
A fene se érti...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szimba
Nem az a baj, hogy van 800 ezer forint feletti nyugdíj is Budapesten, hanem az a baj, hogy az országban hányan élnek a létminimum alatt és a létminimumon. És hányan vannak munkanélkül. És hányan közmunkások sz@rért, hú...rt. Bár lenne minél több, ezt megközelítő nyugdíjas.
kukac50
Bács-kiskun megye legkisebb öregségi nyugdíja 28500 forint az átlag 59 ezer és 80 ezer forint között mozog.
m.macskosz
@kukac50: A legkisebb nyugdíj összege országosan 28.500 forint,
(mert ennyi a minimális nayugdíj összege)
méghozzá --szégyen az összes kormányra nézve --2008.01.01-je óta változatlanul!
szandokan
@vadsanca: Te egy borzasztóan gyűlölködő ember vagy. Jó így élni? Számodra csak a fizikai munka létezik, a szellemiről viszont csak téveszméid vannak.
szandokan
@Szimba: Pontosan. Csak a nyugdíj az alapján lett kiszámítva, hogy mennyi volt az évek száma, meg persze a havi keresete egy embernek. Ezért nem lehet az, hogy egy (nem írok semmit, nehogy bárkit is megsértsek), meg egy magas keresetű vezető, igazgató hasonló nyugdíjazásban részesüljön.
vadsanca
@szandokan: Akkor amit kiagyaltál, csináld meg magad! Nem tudom képes lennél-e rá? Amit kiagyaltál és már rajzon is meg van, attól fogva a szakmunkásé (kivitelezőé), a főszerep. Téged az már nem érdekel, hogy hogyan csinálja meg. A lényeg, hogy a tervnek és a benne lévő utasításoknak megfeleljen. Akkor erre vagy büszke? Ezen agyaljál egy kicsit! A szakmunkás-bizonyítvány sok esetben felér egy diplomával! Csak másképp nevezik.
Nem vagyok gyűlölködő, de még irigy sem. Én szeretem amit csinálok. De azért, mert a ranglétrán feljebb vagy nem kéne szemellenzőt hordanod. A jelen politikai vezetőség is ezt csinálja. Ha nem akarsz ezen az oldalon maradni, akkor utánozd Őket. De ha mégis, akkor legyen kissé szélesebb látóköröd ezen a téren.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.