Orbán Viktor meghallotta a nép hangját, és megígérte az állami rádióban, hogy visszavonja az internetadó tervezetét. De az őrületnek messze nincs vége, ez kiderült abból, ahogyan beszélt ezekről a dolgokról.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: ancika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ez egy igazi, végérvényesen zárt osztályra való szörnyeteg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"...magyarországi tiltakozás valódi okait nem az adatforgalom megadóztatásában kell keresni."

Igen, nem csak ez a probléma, hanem a jövő évi költségvetés is kiverte a biztosítékot a Zemberekben, mint pl. a cafeteria ellopása, a szociális háló újabb megnyirbálása, vagyis az újabb 9 adó emelése!
Persze a világ által elítélt korrupció sem növelte Orbán népszerűségét, ahogyan a kormány tagjainak egy héten át tartó hazugságai sem.

Írod:
"A bitadó ötletét még a kilencvenes években felvetették Nyugaton."

Az a 90-es évek közepén volt, mikor az Internet kinőtte használati szempontból a vállalati szférát.
Az a nyugat konkrétan Franciaországot és Angliát jelentette. Az ötlettel egy időben, ugyanazzal a lendülettel el is vetette mindkét kormány az adatforgalmon alapuló adóztatás lehetőségét.
Nem volt szükségük nemzetinek nevezett hazug konzultációra.
F_Viktor
@JAJMÁR: Nem fog kimenni, az orvosa eltiltotta a hasonló stressztől, s ha a napokban újra Svájcba kellene utazni pár napra, pincsijei be is buktatnák a Pártot, a kormányt, s a csak papíron létező keresztény elv társakat. :-))
bencemacska
@F_Viktor: Szerintem a tiltásnál is agyafúrtabb ötlet a forgalom alapú adóztatás a nyereség alapú helyett (vagy, mellett?) .
F_Viktor
@bencemacska: Nem igazán értem, hogy mire célzol :-)

Az biztos, hogy semmilyen gazdasági, pénzügyi célja nincs ennek az ötletnek, mert nem lehet ennyire mellé lőni a várható adóbevételnek, mint amit kommunikált pár kormánytag.
A BIX adatforgalma teljesen nyilvános, ez alapján, s a 150 forint/GB alapján nagyon pontosan megbecsülhető az adóbevétel is. Ez 200 milliárd forint/évet jelent, ami az eddigi várt bevételekkel köszönőviszonyban sincs (eddig 20 milliárdról beszéltek, a benyújtott költségvetésben viszont 25 milliárd szerepe. Ennyit jelent Varga szava, vagy ennyit Varga szakértelméről).

Tehát a fentiek alapján csakis politikai szándékból jött a netadó ötlete.
bencemacska
@F_Viktor: ma, 16:11

Úgy látszik nagyon nem vagyok ma formában!

Azt szerettem volna közölni, hogy nem akarja tiltani a NET használatot, mert az sérti a demokrácia alapelveit! Ezért röhögve (vigyorogva) adót vet ki, ami ugye nem tiltás. Csak éppen a köznép (nem a szegények!) nem tudja megfizetni!
Hát persze, hogy politika, méghozzá annak agyafúrt álnok módszere!

Ps,:
A számolás nem erősségük. A tévedés hátterében sok minden lehet. De van egy erre hivatott bizottság is, aki ellenőriz(???)
F_Viktor
@bencemacska: OK, hasonlóan gondoljuk.
Ebben az esetben annyira nem volt erősségük a számolás, hogy meg sem próbálkoztak vele :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.