Ha a költségvetésből megpróbáljuk összeszedni azokat a munkaerőpiaci támogatásokat, melyek közvetlenül a munkanélküliek "kezébe" irányulnak, akkor az látható, hogy mintegy 60 milliárd forinttal kevesebb jut nekik jövőre. A jövő évi költségvetési törvényjavaslat a kormányzati nyilatkozatoknak megfelelően próbálja megteremteni annak a lehetőségét, hogy egyrészt hazánkban megvalósuljon a teljes foglalkoztatottság, másrészt 2018-ra ne legyen egyetlen olyan ember sem, aki jövedelempótló támogatásra szorul. Magyarán ne valamilyen foglalkoztatást helyettesítő támogatásból, segélyből éljen, hanem munkabérből – jelentsen ez akár közmunkás bért is.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

334 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@joopapa: Azért, mert vallják, "akinek nincs semmije az annyit is ér", ők a feleslegesek, a leírható veszteség.
Ingyenélőknek, az adózókon élősködöknek kommunikálják őket, minden intézkedés, törvény, a lopott vagyonokkal rendelkezőket hozza újabb előnyökhöz.
Ezt képviseli Orbán és kormánya.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@SpamKontroll: Na igen. Meg az államilag támogatott nyílászáró csere. Ha élni akarsz a kedvezménnyel drágábbra jön ki, mint számla és támogatás nélkül. Ez így nem fog működni.
SpamKontroll
@human: Ezeken az építőipari és sok más területen történt feketemunka szerte a Világon nehézséget jelent adózás szempontjából...

Magánembereknél csak az adóalap csökkentés jöhet szóba, aminek igazán lenne értelme...

De hát akkor meg lenne még jó pár dolog, amit le kellene vonni az adó alapból... Pl
gyermekruha, tanfolyamok, magán eü számlák stb..

Szóval, akkor meg megint hol húzzuk meg a határt?
radios45
@bencemacska: direkt így van kitalálva az egész rendszer, ha tanár vagy, vagy hivatalnok, közalkalmazott, vagy jól fizetett szakember, akkor már 2gyereknél jelentős adókedvezmény jár, mindkét szülőnek, de ha egyedül élsz, vagy álláskeresővé váltál, akkor nyomorogj, éhezz, te hibád, senkit nem érdekel.
Ez egy antiszociális ország, pszihopata vezetőkkel, depresszíós magányos embertömeggel,
A szolidarítást nem ismerik, a jelentését sem tudják.
Ettől a 80as évek kádár rendszere is, 100xr különb volt, hagyták dolgozni, +élni az embereket, hovatartozástól függetlenül.
Nil
A teljes foglalkoztatottság csak a munkaidő lecsökkentésével(4-6 óra) és az erre az időre kapott minimum 200 ezer forintos jövedelemmel oldható meg. Ez fellendítené a gazdaságot is hiszen ebből a jövedelemből már megvehetem a drágább de magyar terméket is, nő az áfa bevétel. Ebből már lehet költeni kultúrára, szórakozásra, nyaralásra, tehát ezek a szektorok is fellendülnek.
Noés az adópolitikán is jócskán kellene változtatni hogy az embernek érdemes legyen magánvállalkozást indítania - ez sem bonyolult csak szándék kérdése
m.macskosz
@Nil: Erre szoktam mondani, hogy józan paraszti ésszel ezt az emberek tudják,
de a parlamentben, a minisztériumokban, az önkormányzatoknál a sok diplomások NEM.
Nil
@m.macskosz: a mai diplomákat megveszik régen sokat tanultak érte

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.