Időközi országgyűlési választást kell tartani a főváros 11. számú választókörzetében, Újpesten, Kiss Péter halála miatt. A hvg.hu szerint a választásnak nemcsak presztízsszempontok miatt van jelentősége, hanem azért is, mert ha a baloldal megtartja ezt a mandátumot, úgy a később megrendezésre kerülő időköziken könnyen a kétharmados többség is odalehet.

A szocialisták Horváth Imre önkormányzati képviselőt indítják. Horváth egyéni körzetből került a testületbe, az MSZP helyi elnöke éppen "erős helyi beágyazottságával" indokolta a szélesebb körben teljesen ismeretlen politikus jelölését.

Így újul az MSZP: a KGB képezte a szocik 70 éves jelöltjét

A Magyar Nemzet azonban kiderítette: a hozzájuk eljutott információk szerint Horváth, aki a hatvanas évek végétől egészen nyugdíjazásáig a Budapesti Határőr Igazgatóságon teljesített szolgálatot, korábban KGB-s kiképzésben vett részt. A továbbképzés két részből állt: egyrészt a határőr-alakulatok taktikai irányításából, másrészt hadvezetési ismeretekből. A bizonyítványból kiderül, hogy Horváth Imre mindkettőre a legjobb, jeles minősítést kapta.

A hetvenedik életévét betöltött Horváth egyébként 2000 és 2006 között még portásként dolgozott az újpesti önkormányzat gazdasági intézményénél, majd portásból lett MSZP-s önkormányzati képviselő 2006 őszén, s 2010-ben (egyedüli szocialistaként) és idén is nyerni tudott egyéni választókerületében.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Kérem tisztelettel!Nem kell találgatni!Egy volt KGB-s nyugdíja minimum 400 ezer ft-felett van,ha ez így van akkor kiki döntse el igazat mond e vagy ferdít!
katana588
@kamazuka: Miért volt KGB.és? Mert ott volt egy tanfolyamon? Vele együtt ott volt még nem egy ember.Akkoriban ez volt a csúcs. Hol kapott volna továbbképzést? Az USA-ban? A 400 ezres nyugdíj meg olyan mint a Pintér 150 ezres nyugdíja.
kukac50
Valamivel el kell terelni a Fidesz kormány korrupciójáról a figyelmet.
Korrupciót kellene vizsgálni és arról adni hírt,hol áll a nyomozás.
alte trottel
Nehogy véletlenül foglalkozzunk már KGBélával ugye? No meg a 40 évesnél idősebb pilótákat (civil-katona mindegy) gyakjuk ki mind a hóra, mert a SZU-ban kapták a TU, MiG, MI típusképzést mi? És kurvára jellemző az ország mentális állapotára, hogy tömegével vannak debil faszok akik ezeket a szarságokat kétpofára zabálják!
Hofipisti
Ha egy III/II-es lehet belügyi államtitkár, akkor egy KGB-tanfolyamos miért nem lehet(ne) képviselő?
mate03
@Hofipisti: Ez az egész cirkusz! Vihar a biliben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.