A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy a fogyasztói kölcsönszerződéseknél a bankok csak háromévente változtathassanak a kamaton, kamatfeláron – jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kedden Budapesten, a kormánypárti képviselőcsoport ülése után.

Háromévente is csak úgy lehetne változtatni a kamaton, ha a bank előtte meghatároz egy kamatváltoztatási mutatót, amit a jegybanknak jóvá kell hagynia – tájékoztatott, hozzátéve azt is, hogy más díjakat csak az infláció mértékével változtathatnának meg a pénzintézetek. A késedelmi kamat mértékét is maximálná a Fidesz-KDNP.

Rogán: 2016. január 1. után nem maradhat devizahitel

Emellett ingyenes kölcsönszerződés-felmondási jogot biztosítanának a hitelfelvevőknek, szintén háromévente – közölte Rogán Antal. A tervek szerint legkésőbb 2016. január 1-jéig az összes hitelszerződésre ezek a szigorú szabályok vonatkoznának.

Szintén legkésőbb 2016. január 1. után nem maradhat devizahitel Magyarországon – közölte Rogán a devizahitelek forintosításának időpontját firtató kérdésre. Hozzátette, a menetrendet a kormánynak kell eldöntenie, de a fair bankokról szóló törvényben a kabinet meg fogja kapni a felhatalmazást a forintosításra.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Meg kell figyelni már megint egy időpont kitolás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.