Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén a kormány kérésére visszavonta a jövő évi adóváltoztatások közül az internetadó javaslatát.

A parlamenti testület egyhangúlag hagyta jóvá az erről szóló módosító indítványt, a kérdésben nem alakult ki vita a bizottsági tagok között.

A kormány eredeti szándéka szerint a szolgáltatóknak az internetes adatforgalom alapján, minden megkezdett gigabyte után 150 forintot kellett volna fizetniük.

A gazdasági bizottság ülését Rogán Antal, a testület elnökének távollétében Mengyi Roland fideszes alelnök vezette. Az internetadó visszavonását a kormány nevében Pankucsi Zoltán adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkár kérte a bizottságtól.

A napirendi pont egyetlen felszólalója Burány Sándor volt, aki az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnökeként kért szót és kifejtette, az internet mára a szólás-, az információ- és a sajtószabadság részévé vált, így elfogadhatatlan annak bármilyen megadóztatása.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a jövő évi adóváltoztatások ismertetésekor, október 21-én jelentette be az internetadó javaslatát, amely rövid időn belül valamennyi ellenzéki párt és számos civil szervezet ellenkezését váltotta ki. Az internetadó ellen október 26-án és 28-án is tömegdemonstrációt tartottak Budapesten, illetve több vidéki városban.

A gazdasági bizottság a két időpont között, Rogán Antal elnök kezdeményezésére október 27-én egy olyan tartalmú módosító indítványt nyújtott be, amely felhasználónként maximalizálta volna az internetadó mértékét a szolgáltatóknak.

Orbán Viktor miniszterelnök ezt követően október 31-én adott rádiónyilatkozatában jelentette be, hogy a tervezett formában nem kívánják bevezetni az internetadót. A kormányfő kedden újságírókkal közölte, a távközlési adó kiterjesztése ellen korábban az összes érintett szolgáltató tiltakozott.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@m.macskosz: Meg sem hallottam, hogy azt mondod kár utcára menni ezért. Ha mindenki így gondolkodna, akkor januártól már 4-5 ezret fizetnék internetadóba.
m.macskosz
@human: Félreérthető voltam, bocsánat! Nem az a baj, hogy utcára mennek az emberek,
hanem az, hogy többet kellene követelniük. Nem csak a leváltásukat, hanem bíróság elé
állításukat és bizonyítottság esetén kőkemény büntetésüket.
Lehet, hogy nincs igazam, de amikor egy egész országgal szemben bűnöznek:
korrumpálnak adócsalást lepleznek és félrevezetik az állampolgárokat,
az nem minősül véletlenül hazaárulásnak?
human
@m.macskosz: Tüntetni kell bizony az ügy kivizsgálásáért és a felelősök megbüntetéséért. Tüntetni kell még akkor is ha tudjuk, hogy a kormány nem fog tenni semmit. Legfeljebb a szervezők számíthatnak egy váratlan NAV látogatásra. Na ott nem egy hétvégét fog a NAV rászánni, hogy hibát találjon az adóbevallásban, hanem heteket. Szerencsére mindig van olyan kamikáze lelkületű emberke, aki a kockázatok ellenére is bevállalja.
Grafix69
Most néztem meg az Atv egyenes beszéd című műsorában Dajcs Tamást , hát a mellébeszélés magas iskolája , hihetetlen beszélni tud a semmiről.
verőce21
Szegény Fidesz, most kénytelen lesz angol keringő tánclépésben bevezetni az internetadót! (Sasszé oldalt, majd lassú előre.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.