A Magyar Nemzetben vallotta be Vida Ildikó, a NAV elnöke, hogy ő és több munkatársa van kitiltva az USA-ból. Vidának saját nézete szerint nem kell lemondania, hiszen csupán imperialista támadásról van szó.

Az emberek nagy része erről biztosan egészen mást gondol, mert most vasárnap a NAV székháza elé szerveznek tízezres tüntetést. A 1000 milliárdan a tisztességes adózásért csoport hirdette meg az újabb kormányellenes megmozdulást.

"Az internetadó elleni fellépés megmutatta, hogy ha sokan akarjuk, el tudunk érni dolgokat. Ha elegen kiállunk Vida Ildikó lemondásáért, megtisztulhat az Adóhatóság! Hívjátok meg ismerőseiteket, és találkozunk vasárnap!" – írják a szervezők az esemény Facebook oldalán.

A Magyarinfó blog kommentárja és felhívása itt olvasható.

157 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Elég naiv gondolat csak ettől megtisztulást várni, de egyszer meg kell lépni az első lépést.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Elég naiv gondolat csak ettől megtisztulást várni, de egyszer meg kell lépni az első lépést.
Sziszifusz
@human: Egy-egy ilyen demonstrációtól nem lehet csodát várni nem. A sorozatos tüntetések talán megvilágosíthatják az agymosott szavazók egy nagy részének a látásmódját. Miután elkopik a szavazó bázis, akkor jöhet a változás.
lópicigáspár
@human: Ez így lett volna szarkasztikus: "Elég NA(I)V gondolat ..." ! :-)
Egyre sűrűbbek a tüntetések, ez jelzés értékűnek kellene lennie a kormánynak, mondjuk mit várhatnánk egy a hatalmához a végsőkig, minden eszközzel ragaszkodó megalomániás vezető által irányított rendszerben. Az Antall-kormány is csinált elég kárt (meg a többiek is) de ezek hajaznak mindenkit!
tivoli
Ha minden újabb és újabb felháborító dologért lehet tüntetést szervezni, akkor el is veszett a lényege.
Mint ahogy kinevetitek a birkamenetet, ez is csak a csőcselék megmozdulásának fog számítani. Akár a gumilövedék is előkerülhet.
silber13
Nem kell, hogy lemondjon! Hatalmi szóval ki kell vágni, mint azt a bizonyos macskát!De úgy látszik a csúti rinocérosznak megint tele van a gatyája. Mert roppantul majrézik! Csak nem tán...? Nemáncsak!!!
pbalage
@tivoli: van a mondásodban valami, mert semmiféle ellenzék nincs mögötte, mint pl. a békemenet/cöf mögött a fidesz, de azért idővel ki fog alakulni.
m.macskosz
@silber13: Még nem döntött az atamán, mivel fogja be a száját,
mielőtt látványosan kirúgná. Lehet, hogy alkudoznak, de Vida
erősebb egyelőre?
m.macskosz
@pbalage: A fidesz és Széles Gábor milliói...:(
KERKA
Jaj, megint támadnak azok a mocskos imperialisták. Mert nekik most jó, nekünk meg azért nem jó:)) Hofi

www.youtube.com/watch?v=ayBwhDByFDo
Clavigo
:) :) :) Hát ez óriási..""imperialista támadás""..:) :) :) Nem baj,,ha bukik,,,államtitkárnak ez is jó lesz.Elfér a rengeteg "érték-ékkő " között.Mert hogy Polt pajtás megint nem talál bűncselekményre utaló okot ,,az tuti.
m.macskosz
@Clavigo: Vagy kreálnak neki is egy új sóhivatalt.
Szimba
@tivoli: 1.Mi az hogy lehet? Kell, és eddig is kellett volna. A lényeg akkor veszik el, ha az emberek nem nyilvánítják ki ezekről a disznóságokról a véleményüket figyelem felkeltő módon. Mert csak a nagy tömeg utcára vonulása félemlíti meg ezt hatalmát görcsösen markolászó korrupt bandát.
2. A birkamenet nem nevetni, sírni való. Mondd már meg a békementenek milyen célja volt, azonkyvül, hogy hirdette orbán és kormánya melletti feltétlen hűségét - „Ő értünk, mi érte” transzparens orbán képével. - Vonultak valaha a kormány intézkedései ellenében a magyar nép jólétét szolgáló célokért egyszer is? Nem, csak orbánér meg sajár magukért mint a hatalom médiakiszolgálói.
silber13
Nem értem a csúti rinót! Erőből eltávolítani! De az neki nem megy mert egy velejéig gyáva pojáca!
silber13
Hogy ez a nő milyen hülyeségeket tud összezagyválni! Biztos lányos zavarában teszi!
Január
@Sziszifusz: Eddig még úgy volt, hogy a választók számának csökkenéséhez igazították a választási törvényt. Ezért lehetett 44% elérésével 2/3-os többséget elérni a parlamentben. /A világon ilyen nincs sehol/. Lehet, hogy ezekután most 25%os szavazat aránnyal szintén 2/3-os többség lenne. A jelenlegi parlament még ezt is megszavazhatja.
pbalage
egyébként a Főbefosi és egyben Felettébb Bölcs Vezető előbb le fogja mondatni Vidát, mint vasárnap, mert manapság túl drága a redőnyös meg az üveges.
1magyar
@m.macskosz: 13.17-re : vagy aki mögötte áll. Talán az ellenlábas?
tivoli
@Szimba: ma, 13:57
Ha hiszed, ha nem, a hatalom tojik az emberek véleményére, hiába is vonulnak az utcára. S csak addig vonulgatnak, amig a hatalom azt nem mondja, hogy elég.
Mivel állítólag demokrácia van, hagyják is egy darabig, A menetelés meg kielégíti az ösztönöket, higgyék csak a résztvevők, hogy tettek valamit. Oszt megnyugszanak és hazamennek. A dolgok meg folytatódnak tovább, ott ahol abbamaradtak.
Vagy úgy járunk mint az Ukránok. Ott is addig buzdítottak ilyen goodfiend félék mindenféle ürüggyel a törvényes kormány ellen, hogy már maguk is megbánták, hogy egyáltalán hittek benne egy percig is.
Pelikán Elvtárs
Mit sütsz kis szűcs?! Talán sós húst sütsz...
bencemacska
@m.macskosz: Vida mögött van S.L és a "Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer el kezdek beszélni!"

Nem szabad elfelejteni, hogy ő volt S.L helyettese és utóda!!!
volvós
Igy kezdödött 56-ban is !! A párt mondta, hogy " Folytatjuk !"
A tömeg meg kiment tüntetni, elöször csak békésen ( Internetadó ellen )
Másodszor már többen, és más " intézkedés ellen "...Ez a kitiltási ügy
nagyon jól jött a fidesznek a komoly intézkedések ködösitése ellen.
Persze a NÉP mindig is erösebb volt, mint a politika, a régi történelem
könyvek szerint. Most a MNO, HirTv, Magyar Nemzet...KSH,NAV
más-más h´reket ad a hétköznapkban...Csak vérontás ne legyen,
békés tüntetés miatt. Bár a hadsereg jelenlegi állapota csak az árvizi
védekezésre elegendö, homokzsák töltésére.
- Apa !! Kezdödik !!
kecskésmihály
@tivoli: Ha hiszed, ha nem, a hatalom tojik az emberek véleményére, hiába is vonulnak az utcára. Azért ez nem egészen így van. A net adó ügyében is összetojta magát a FŐNÖK és rögtön lett is nagy katyvasz.
tivoli
@kecskésmihály: ma, 16:37
Biztos, hogy azért.. Mert ugye a főnökünk olyan betojós fajta.
kamazuka
Azt gondolom,hogy egy választást követően X párt nyer.Ha volt előtte már hatalmi pozícióban,akkor rutinosabb,ha nem akkor a nyertünk,még nem jelenti azt hogy hollári hollári hóóóóó!Van ,létezik egy országjelentésnek nevezett anyag,melyet a pozicióba kerűlt emberke,(kék) elé tárnak.Ott fehéren feketén le van írva,mi miből miért.Amikor valami sumákolást több évtizedre titkosítanak,és ezeket a történéseket,hátterüket az adófizetőnek nincsen lehetősége megtudni,értesűlni róla.(Ismerünk ilyen eseteket mindannyian,)Akkor jön a vetett bizalom kérdése.Mivel semmilyen politikai,gazdasági elszámoltatás nem történt eleddig 1989-et követően,csak találgatni lehet.A biztos,vagy a vélt biztos dolgok,melyeket híradásokból lehet tudni,hogy több bankkonszolidáció,majd privatizációk körbetatozások,késedelmes és csúsztatott kifizetések.Halmazával állunk szemben.Akár egy termék vagy gazdasági metódus hazánkba történő belépése is a vállunkat nyomja.Különös,hogy itt még bárki bármit tehet,kontroll nélkűl.Ha én tartozok adóforinttal,arra a mindenkoti banki alapkamat nehezedik vagy annak többszöröse,ha túlfizetés történik,vagy visszatérítés,azt sosem kamataival adják,A pénz dolgozik,köszöni jól van!
volvós
@tivoli: Ha nem az lenne betojós,, mivel indokolod az utcája hermetikus lezárását éjjel-nappal TEK-es harcosokkal ??? Ha emlékeznél, a Kádár villát 3-4 személyi testör védte
a külsö keritésnél...és autóval, gyalog mindig szabadon mehetett a melós !
Csak akkor még volt melós !! De akkor a krumplileves krumplileves volt ...:-))))
bencemacska
@volvós: Tudod a forrongást, elégedetlenkedést egészen másként látja az ember, ha benne van, mint a történészek által feldolgozva X év múlva.
Tudod én azt sem értettem, amikor '56 ellenforradalom volt, meg azt sem értem, amikor a "pesti srácok" és egyes társaik hősök.
Lassan úgy szaporodnak az '56-os szabadságharcosok, mint annak idején a partizánok!!!
volvós
@bencemacska: Én csak azt nem szeretem, hogy a mai 20-30 évesek milyen jogon mondanak
valamit a múltról, amikor még nem is éltek...Na szerintem ezek az agymosottak !!
bencemacska
@volvós: Szerintem is agymosottak.
Mégis joguk van véleményt mondani, hiszen mi is mondunk véleményt azokról az időkről mikor még nem éltünk!
Az agymosást viszont részben a szüleik, részben a tanáraik, azaz a társadalom végzi. A mi felelősségünk, hogy ők hogyan viszonyulnak az általunk megélt múlthoz!
volvós
@bencemacska: Akkor ez egy mesterséges, automata mosoda !!
szandokan
@bencemacska: @volvós: Mi lenne, ha ezt a buta agymosott kifejezést abbahagynátok?
tivoli
@volvós: ma, 17:10
Szerintem az '56-os eseményeket még a résztvevők sem ugyanúgy élték meg, mert egy részük szerint forradalom volt, mások szerint ellenforradalom. Volt olyan dolgozóm, aki annak idején katonaként parancsra vett részt olyan ember védelmében aki akkor valaki volt, csak a másik oldalon. Évtizedek múlva hozta őket össze a sors, és még akkor sem tudták eldönteni, hol az igazság. Mert nem volt igazság.
Cicamama55
Ezért mondta Orbán, hogy a béke menetnek most nincs itt az ideje hogy meneteljen! Már akkor régen tudta ő hogy baj van! Az öszödi beszéd ehhez képest kutya fasza volt!
csa-csa
@tivoli: nekem mindegy forradalom, vagy ellen..., de BÉKÉT AKAROK!! BÁRMI ÁRON!!
nem akarok ártatlan emberek (főleg gyerekek) élete árán "győzni vagy veszteni!!
elutasítok minden létező erőszakot (vandalizmust, gyújtogatást, rombolást is) adók és egyéb megszorítások címén, amik mindig is voltak vannak és lesznek!!!
és lehet szidni!!! majd akkor is mikor sors ne adja gyerekeiteket, szüleiteket találja el egy eltévedt golyó, vagy féltéglával verik szét a fejüket akár meggyőződésből, akár egy csatlakozó csűrhe, mert "jó buli"!!
Menjenek utcára! persze!! Csak BÉKÉSEN!!!
miazavalami
Ez az imperialista támadás a kőkemény szocializmus szlogenje volt!
egyeneskifli
@szandokan:
Talán te is az vagy?
Fáj az igazság?
bencemacska
@szandokan: Miért kellene abbahagynunk? Te még nem találkoztál olyan emberrel, aki százzal hajt valamit, amiről halvány lila gőze sincs!? Olyan papagáj módra: betanítanak neki valamit és mondja, mondja...
Tudod én az ilyen emberekvéleményét nem tudom méltányolni!
Azt sem tagadod ugye, hogy vannak államok, ahol átnevelő táborok működnek, ilyen célból. (Olvasd el az utolsó kínai császár voltam c. könyvet /sajnos nem ugrik be most az írója/)
micfild
@miazavalami: Engem a mostani idők pont arra emlékeztetnek.
micfild
@miazavalami: Engem a mostani idők pont arra emlékeztetnek.
miazavalami
@egyeneskifli: Na ha ott leszel akkor kéretik egy élménybeszámoló! :-)
miazavalami
@micfild: Engem is. Pont azért írtam...
egyeneskifli
@bencemacska: Csak tükörbe néz és lát egy általad emlegetett embert.
tivoli
@csa-csa: ma, 17:47
Ez sajnos nem rajtunk múlik. Mindig a felsőbb hatalmak döntik el országok, államok, benne a nép sorsát. Most megint egy ilyen periódusban vagyunk.
Csak gondolj bele, minden áron szét kellett verni sok ember élete árán, a Szu-t, a Yugo közösséget mert azok "életképtelenek", hogy egy új mesterséges formációt erőszakoljanak össze, az Eu-t. Mindegy, hogy mibe kerül.
bencemacska
@egyeneskifli: Na, nagyon fáradt vagyok! Háromszor elolvastam, mire leesett!!!
levi
Bűnözők vezetik a NAV-ot?? Érdekes, mert az országot is.
Gondolom most jön majd az a tisztelt fideszesektől, hogy Vida Ildikó átállt a nácikhoz, vagy a komcsikhoz és belülről bomlasztja a rendszert,hazudik stb. ezért fogják leváltani.
miazavalami
@egyeneskifli: De vigyázz meg ne görbüljél! :-)
miazavalami
Hmmmm. Már majdnem 4 ezer ember lesz ott. Remélem lesz még több is.
bencemacska
@miazavalami: Igazad van, kösz a segítséget
miazavalami
@egyeneskifli: De azért ha kergetnek szaladjál ám, nehogy szembefordulj az árral.
Ha tehetném én is ott lennék.
egyeneskifli
@miazavalami: Tudom.
Kicsit messze laksz Pesttől. :)
Szimba
@tivoli: Hiszem, hogy a hatalom tojik az emberek fejére, de azért csak összefosták a bokájukat a több tízezres, neatadó elleni tömeg utcára vonulása miatt. Sőt a beígért cafetéria megadóztatásának hírére elkezdődött újabb szervezkedés miatt is. A tüntetéseket csak karhatalmi beavatkozással tudnák megakadályozni, azt meg úgysem merik.
miazavalami
@nyanya001: Hát ez jó! Vajon honnan szedik az értesüléseiket? Mely családokat kérdeztek? Ez folyik a csapból is nem létezik hogy az országban valaki ne kapja fel a fejét!
Asszem erre lehet mondani hogy nagyon büdös a gatya, mégis igyekeznek tisztának látszatni.
F_Viktor
@Cicamama55: Írod:
"Ezért mondta Orbán, hogy a béke menetnek most nincs itt az ideje hogy meneteljen! Már akkor régen tudta ő hogy baj van! Az öszödi beszéd ehhez képest kutya fasza volt!"

Igen, ez nagyon sok mindent elárult. Orbán mikor mondta utoljára, hogy "béke van"?
Valami nagyon nagy gázt érez... A s*ggében matatóknak üzenem, meneküljetek, a Vezír ott is bűzlik...
nyanya001
@miazavalami: Mi mást mondhatna ?
Ő is sáros az egész vagyonbevallásnál !
Most aztán megy a félrebeszélés, majd kitalálják azt is, hogy
a navos nő nem követett el semmit, meg a többi sem !
Aljas vezetői vannak az országnak !
És b@f@... ellenzéke !
Már a parlament előtt kellene lenni százezreknek, ha tudnák mozgósítani az
embereket !
szandokan
@egyeneskifli: Nekem az fáj, amin éppen ülök, más nem:-) Egyébként jó tüntetést, ha másra nem vagy képes. Kinek mi jutott...
szandokan
@F_Viktor: Most mi a bajod a proctológusokkal is?
egyeneskifli
@szandokan: Miért szét rúgták? :)
Nem hagyott más lehetőséget királyod és udvartartása.
tivoli
@Szimba: ma, 18:15
Nem akarlak keseríteni..
Szimba
@tivoli: Nem az a fajta, de most igen.
Cicamama55
@tivoli: 13.10 Azért az, aki törvényesen adózik az szerintem nem így gondolja! Ha mi, az átlagkeresettel és annál kisebb fizetésből élők -s ez a többség- maradék nélkül kiperkáljuk az adót, a hatalmas vagyonokban dúskáló vékony rétegtől is ezt jogosan elvárnánk! Mivel bujkáltak, hazudoztak, nyilvánvaló hogy a háttérben van takargatni valójuk! Ez nem jelentéktelen ügy, akkor, amikor a fizetésünk 1/3 része csak papíron szerepel, s ennek a nagyobbik részét az adó teszi ki! S ezt a pénzt ilyen megkérdőjelezhetően korrekt emberek kezelik! Kecskére káposztát bízni esete ez!
Szimba
@Cicamama55: Hát igen, mert miért menetelne? Az internetadóért, a cafetéria megadóztatásáért, a termékdíj bevezetéséért a háztartási vegyiárukra, alapvető kozmetikai szerekre, papírírírószerekre, az élelmiszerfelügyeleti díj emeléséért, stb?
Szimba
@szandokan: Nem lehet, amíg a királyi médiák csak a kormánynak tetsző híreket közlik. Addig, azok, akiknek csak ezeket van módjuk nézni és hallgatni, igen agymosottak lesznek ill. már azok.
Szimba
@tivoli: Érdekes, az USA életképes.
Szimba
@tivoli: Nem is tudsz, ebben a helyzetben csak visszavonulót tudnak fújni. Túl sok szar zúdult egyszerre a nyakukba. Ezt nem merik tetézni a tüntetések betiltásával, vagy a tüntetéseken erőszak alkalmazásával. Ez utóbbit is akkor, ha provokátorok vegyülnek a tömegbe -aminek nagy a sansza.
tivoli
@Cicamama55: ma, 18:37
Igazad van. Az emberek egészséges igazságérzete tiltakozik, háborog, de sajnos soha a büdös életben nem lesz jobb senkinek attól.
S hidd el, teljesen mindegy, hogy a bal vagy a jobboldal kormányoz. Ez világjelenség.
tivoli
@Szimba: ma, 18:46
Melyik része? Mert van egy csomó tagállama, melyek csendben élik a hétköznapjaikat. Egyik jobban, másik rosszabbul. Mert Amerika nem csak Washington és New York.
tivoli
@Szimba: ma, 18:50
Láttál te mostanában külföldi tudósításokat, ahol a nép fellázad és tüntet a rossz életkörülményei miatt? Hát persze, hogy láthattál.
S mi változás lett? Jobban élnek azóta?
Cicamama55
@tivoli: Én optimista emberként bízom abban, hogy azért a nagy ellenállás láttán, legalább törvényes mederbe terelik a piszkos ügyeiket!
Szimba
@tivoli: De mégse világjelenség az, ami most Mo.-on folyik, legalábbis a kultúr nyugati államokban nem.
Szimba
@tivoli: Azt írtam: az USA életképes. Úgy ánblokk.Hogy melyik része nem az? Mondd meg te. Mert szeretném én, ha Mo. is csak úgy csendben élné a hétköznapjait. De mondd meg, melyik rosszabbul és mennyivel rosszabul mint Mo.
Szimba
@tivoli: Te a kínáról, thaiföldről beszélsz ugye?
tivoli
@Szimba: Ezekre a kérdésekre a válasz csak úgy lenne hiteles, ha magad néznél utána.
qxy
Nem tüntetni kell. az lószart nem ér. Jól el kell verni őket! meg kell nyúzni! Ki kell zavarni az országból! Takarodjanak ! ! Magyarország a Magyaroké. ! ! !
szandokan
@egyeneskifli: Nekem nincs királyom, az ülepemet meg senki nem rúgta szét, csak én mindenből képes vagyok aranyat csinálni:-)
szandokan
@Szimba: Mi az, hogy csak azt van módjuk nézni? Annyi csatorna van, mint égen a csillag, mindenki azt néz, ami neki szimpatikus.
Szimba
@tivoli: Látom, nem tudsz válaszolni az általad feltett kérdésekre, hárítasz. Válaszolj, aztán majd utánanézek.
verőce21
A 200.000 Ft-os okostelefonokkal tüntetők is érthetetlenül randalíroztak az óriási 700 Ft internetadó ellen, amit nem is a felhasználóknak kellett volna kifizetni.
A kormány meghallgatta és visszavonta.
tivoli
@Szimba: ma, 19:37
Miből gondolod, hogy nem tudnék válaszolni? De amit én mondok, az úgysem elég meggyőző neked, úgyhogy szolgáld ki magad légyszi.
volvós
@nyanya001: 18:42
A csepeli vajdának ezt irták le egy söralátétre...mi mást böföghetne ??
Szimba
@verőce21: Látom, nem fogtad fel (még mindig nem): alap, hogy előfizetsz az internetre eleve 27%-os adóval. Másrészt 1 előfizetés díja a 700 ft, de ha több előfizetés van a családban, az annyiszor 700 ft. És haggyá már azzal, hogy nem a felhasználóknak kellett volna kifizetni! Mint a bankadót pl.? Értetlenül állok az ilyen emberek előtt,mint te, akinek van internete, de mégsem tájékozott.
Szimba
@tivoli: Próbáld meg! Ne beszélj mellé.
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Most mi a bajod a proctológusokkal is?"

Felőlem merülhetnek a híg trágyalébe a gazdi után.
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Miből gondolod, hogy nem tudnék válaszolni?"

:-)))))))))))))))))))))
verőce21
@Szimba: Nem tudom, hányszor kellene neked leírni. 1. nem nekik kellett volna kifizetni, 2. a szolgáltató részére is csak háztartásonként 1 db-ot számolt a kormány!
tivoli
@F_Viktor: ma, 20:08
Csak tudnám mitől vagy olyan szép. :-))
Cicamama55
@verőce21: Azért ők vannak kevesebben! Dicséretes dolog, hogy a többséghez csatlakoztak, s erősbítették az ellenzők táborát. Sokan a résztvevők közül már az amerikaiak által kirobbantott botrány, s a kormány téves döntései miatt voltak ott! Csak emlékeztetőül, a 300 forintos vizitdíj elleni tiltakozás?! A mostani "vezérkar" igen hangzatosan kiállt, pedig gondolom már akkor is egy-két házuk volt a bevallásukban!
F_Viktor
@verőce21: Bakker, már több kormánytag megcáfolt téged, folytatom a sort:

1) Szolgáltatók megmondták ugyanúgy át lett volna hárítva az ügyfelekre, mint a telefon esetében, elvégre telekom adóról beszélünk!
2)
- telekom adót is előfizetésenként fizetjük, nem háztartásonként,
- 4 tagú család 4-5-6-7 előfizetését technikailag hogyan oldod meg, hogy csak 1x700 forint legyen az adó?
verőce21
@F_Viktor: Teljes zagyvaság amit írsz, válaszra nem érdemes.
F_Viktor
@Szimba: + van a közműadó, ami 125 forint/méter a kiépített hálózat vezetékére!
Szimba
@verőce21: Nem tudom hányszor kell neked leírni: 1. Nekik kellett volna, de nem így volt/van. 2. Kedves, nézzél már utána, mielőtt leírsz ilyen butaságot. El tudod te képzelni, hogy tudják háztartásonként ( család) felmérni az internet használatot? Amikor apu nevén van kovács istvánként, anyu nevén van horváth piroskánként, a gyerekek nevén van kovács, vagy horváth vagy piripócs névként? De azt sem tudom miért állítod épp ezt a verziót, amikor volt több más is.
F_Viktor
@verőce21: Mit nem értesz? Elmagyarázom én neked, jó tanár módjára.
Szimba
@verőce21: Mert a te agyad zagyva, mert képtelen vagy felfogni.
tivoli
@verőce21: Te is szereted az értelmes emberek társaságát?
verőce21
@Cicamama55: (20:21) Köszönöm, hogy az amerikaiak által kirobbantott botrányról is beszélsz! Mert ez igazolja azokat, akik emiatt rongyosra beszélhették a szájukat, és rágalommal, mocsokkal, hazugsággal akarták az erre kapható gyűlölködő buta balosokat maguk mellé állítani. :)
verőce21
@Szimba: (20:28) Pl. lakcím alapján, ha hallottad már ezt a fogalmat...! :)
verőce21
@tivoli: (20:21) ...erre kaphatók a gyűlölködő buta balosok. :)
F_Viktor
@tivoli:
Írod:
"Te is szereted az értelmes emberek társaságát?"

Nem, ő a hozzád hasonló szerencsétlenekkel érteti meg jól magát. :-)
JAJMÁR
Összevissza hablatyoltak az internetadóról is, attól kezdve, hogy gbyte/150 Ft, majd családonként 700, aztán a tervezetben előfizetőnként, és abban is összevissza beszéltek, hogy miért van erre szükség, de azt már nem szedem össze, semmi értelme. Nem a 700 Ft miatt volt a tüntetés, hanem maga az ötlet miatt, a még meglévő szabad médiafelület korlátozása miatt, és minden hazugság miatt, és a fenti cím miatt ! Meg lesz is, azt hiszem, a tüntik megszaporodnak, ahogy az okok is. NAV-os korrupciós ügyek pedig vannak, a zöld dosszié óta tudjuk. Azt is, hogy ülnek rajta. Nem az USA találta ki, de talán segítenek a szabad-rablás megállításában.
Szimba
@verőce21: Igen, van lakcím, hallottam róla. De most lakcím alapján van előfizetésed?
Szimba
@verőce21: Inkább a gyűlölködő fidesznyikok.
Szimba
@tivoli: Akkor miért nem oda tartoztok?
verőce21
@Cicamama55: (20:52) Az utolsó "és" helyett "mert"-et kell érteni.
tivoli
fiktor, fiktor ne égesd magad, már így is alulmúltad magad.
verőce21
Az "internetadót" le lehet venni a terítékről, visszavonta egyelőre a kormány!

Most milyen okot keres majd tüntetésre az "ellenzék"? - mert egyre inkább kilóg így az "USA" lóláb! :)
F_Viktor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
egyeneskifli
@szandokan:
Add be zaciba hátha adnak érte valamit. :)
Gyógyulj meg!
Dehogy nincs királyod.
Be költözik a várba.
Megy utána a korona.
Be fagy a Duna megyünk a koronázási ünnepélyre.
egyeneskifli
@verőce21: A korrupt hazug kormány elzavarása elég ok lesz?
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Az "internetadót" le lehet venni a terítékről, visszavonta egyelőre a kormány!"

Késő! A fiatalok megérezték a tömeg erejét, + előbújnak az árokbalökött, eddig otthon maradt szavazók, valamint az ellenzék sem hagyja ki ezt a ziccert.
Megmondtam pár hónapja, nem lehet tudni mi veri ki a biztosítékot a Zemberekben, s mennek ki az utcákra, terekre.
Ez benne volt a levegőben, érezni lehetett, hogy nagyon száraz a szalmakazal, bármelyik szikra felgyújthatja. Szikrazápor pedig volt rendesen.

Írod:
"Most milyen okot keres majd tüntetésre az "ellenzék"? - mert egyre inkább kilóg így az "USA" lóláb! :)"

Ok az van rendesen, láttad a keddi tüntetés transzparenseit? Hallottad az Orbán takarodj-ot?
Jó lenne látni azt a USA lólábat, akkor talán Orbán vér nélkül eltakarodna a saját kis cellájába. USA nélkül ki tudja mi lesz...
Szimba
@verőce21: Sok van még, nem olvasod az internetet? Kitiltás vidai sunnyogó ildikó, cafetéria megadóztatás, termékdíj a háztartási vegyiárukra, alapvető kozmetikai cikkekre, papír-írószerárukra, stb. Hol lóg itt ki az USA lóláb?
moiszikf
"Igen, lesznek sztrájkok. Majd megunják és hazamennek."
Törölt felhasználó
Én megvárnám, hogy kicsit begyűrűzzenek az események, összeakadjon még több hazugság és személy és akkor kéne tüntetni. Végre megszólalt valami ebben a társadalomban!:)
aremy
@verőce21: lehet hogy te a tavaszi lesznek a következők. és igazán kárvolt előbújnod a
főnököd melegéből de azért hálj
Szimba
@moiszikf: Lehet, de reménykedjünk, hogy nem.
lajospapa
Én elfogadom, hogy a NAV- elnöknőt alaptalanul vádolja Amerika. Csakhogy ezt Ő tudta leghamarabb. Mért nem mondta, hogy ártatlan? Legalább a főnökének. Mért utazott ki? Hová? Mit vitt? Volt-e a poggyászban váltóbugyi? Ezek ugyan magánkérdések, de olyan helyzetben, amibe az "imperialisták" és a liberálbolsik támadása hozta, saját és a haza érdekében MÉG AZT IS BE KELLETT VOLNA MUTATNI! Hogy én hülye, ne kérdezhessek ilyeneket! Ha már a jól megérdemelt szabadságát nem tudta elhalasztani és veszni nem hagyhatta a szállodafoglalást.
Törölt felhasználó
@lajospapa: Pontosan ezért nagyon kétélű fegyver ez így, hogy csak gyanúsítás van.. Amennyiben nem lesz bizonyíték(ami szarvas hiba lenne amerika részéről) úgy a fidesz verheti a mellkasát, hogy támad a háttérhatalom és onnantól bármire ráfoghatják ezt..ahogy eddig tették belföldön és külföldön is kishalakkal..
Lehet kicsit paranoiás vagyok, de senkinek nem érdekes, hogy kipakolt Ilcsi, besározva a kormányt, ami nem volt "muszáj"(hogy már régen szólt nekik), mindez a magyar nemzetben... A hírtv, echotv online és a tv-ben is ellenzéki, gyanúsító cikkeket hoz.. Miközben a simicskáé az egész + az ő emberéről van szó.. Nagyon büdös ez nekem... Vagy azonnal bedobta simicska, hogy ő ne tűnjön bűnösnek vagy az egész egy nagy játék, ami arra megy ki hogy hát igen kitiltották, de hát sajnos bizonyítékok híján ez csak a gonosz usa geopolitikai játszmájának részre...mint a többi vád a jogállammal, demokráciával kapcs.. Ismerhetnénk már a fideszt!:)
Szóval azért a tények tekintetében, persze ,hurrá, igen kitiltották, de itt meg is áll a dolog. Az amerikaiaknál a labda megint, mert a nav majd jól kivizsgálja magát:). A hatósági szervek pedig bizonyíték hiányában nem indítanak vizsgálatot, bla bla bla :)Szóval logikailag, ha most nem derülnek ki bizonyítékok, akkor még a fidesz malmára is hajtották a vizet... Szerintem ez egy nagy csapda, ha a valaki nem dob be ár videót, hangfelvételt:(
Cicamama55
@verőce21: Ezeknek a tüntetéseknek az értéke pont az, hogy nem pártok szervezik, hanem önkéntesen, saját indíttatásból vesznek rajta az emberek részt! Én úgy gondolom, az ha a baloldal rátelepedne ezekre a megmozdulásokra, elfojtaná az erejét, közröhej tárgyává válna az egész! Csendben legyenek ott-hisz ők is egyet értenek a céllal, - viszont jobb ha a szájukat enni használják csak! Mindent elrontanának!
mate03
@tivoli: Lehet hogy neked ,főnököd!? De nekem és nagyon sok,másnak nem!
1magyar
Nem kell mentegetni az ellenzéket a tüntetés megszervezésében mert éppen ez a dolga - azért ellenzék,hogy ellenezze ha a kormány nem a népért dolgozik hanem csókos zsebekbe.
énnem értekhozzá
Korrupció!
Akárhogy is nézzük Magyarországon virágzik a korrupció. Lásd földpályázatok, trafikmutyi, közbeszerzés. Hogy a korrupcióban mennyire sáros Vida az mellékes, de benne kellett lennie egyénileg vagy intézményileg az biztos. A történésekből úgy látszik, hogy Ő csak kishal és valószínűleg csak valakiknek a gondolatait "ellesve" cselekedett. Mindenesetre érdekes, hogy törvénybe akarják iktatni a "ellene folyó eljárást köteles jelenteni" mikor tudomásom szerint a köztisztviselőkről szóló törvényben benne van. Vagy ők nem köztisztviselők
?
énnem értekhozzá
A tüntetésekről csak annyit fel kéne nőni és nem csak a saját problémára kihegyezetten részt venni a tüntetéseken. Rá kellene jönni hogy önmagában csak a saját problémánkra figyelve nem lehet eredményt elérni. Össze kell fogni és együttesen fellépni, a saját problémát majd a változás után lehet megoldani, először a fő problémát kell megszüntetni azt amiben mindenki egyetért.
Lásd a választásokat ahol a fideszre 27% ellene de sor kis pártra több mint 30% szavazott.
Ha azt a több mint 30%-ot nem forgácsolják szét egyéni érdekek mentén akkor a fidesz messze nem nyerte volna meg a választást sőt lehet hogy parlamenti párt sem lenne.
kukac50
Vida Ildikóról azóta lehet tudni, hogy korrupt, amikor Horváth András a zöld dossziét a TV-ben bemutatta.
Miért nem állt mellé Vida Ildikó? Akkor kellett volna vizsgáló bizottságot felállítani azokra az ügyekre. Ne a saját ügyét vizsgálja, mert Ő már bizonyította,hogy abban az ügyben is részrehajló volt.
keresztapa
A NAV csak a hatalomtól veszi el azt, amit a hatalom jogos járandóságként vesz el törvénybe iktatva, annak teljes jogú felhatalmazottja ként. A baj az csupán, hogy nem a nép javára, hanem saját haszonszerzés céljából. Tehát dolgozik a nép szolgálatában, saját hasznára, kormány alkalmazottja ként! Következtetés ként, amit a kormány megtehet, az alkalmazott azt tovább fejlesztheti,gyakorolhatja magas szinten, a tolvalylás követelmény a fejlődés érdekében.
miazavalami
@nyanya001: Nem is foglalkoznak azzal, hogy mi a családok az emberek, a dolgozók érdeke. Mellé még hazudnak is.
gyuszka
@ziziplanet: Ez q..va érdekes nem? A krimi helyzet után Ámerika rögtön kitiltott sok-sok orosz politikust akinek a nevét a világ minden számon tartott sajtójába felsorolta. Na, akkor az OROSZ embereknek nincs személyiségi joga??? Ez egy mocskos politikai kábítás a jenkik részéről, mivel nem, hogy nem tudták Orbánt leváltatni (pedig kurva sok pénzt öltek Bajnaiba) hanem ismét 2/3-al nyert. Na, ezt a békát már nem tudták lenyelni. Muszáj volt részükről valami mást előhúzni a CIA tarsolyából. Most ezt sikerült. Ha nem jön be fognak találni mást. Gyakorlatuk ebben van bőven.
nezelodo
gyuszka, látom a magabiztosságod okán , hogy nálad vannak a számlamásolatok, a Bajnaira költött "kurva sok pénzről". Hogy Orbánt nem tudták leváltani? Nem is nekik kell. Látom csipás a szemed, nem látod, hogy megszeppent a"sohasemhazudtam" dakota, és nem az amcsiktól, hanem az utcán tiltakozó pártfüggetlen tömegtől. Várj még föl sem forrt a leves, te már azt hiszed készen van. Vigyázz, még ezután fűszerezik, és nem a kormány által az adófizetők pénzén kilóra megevett békemenetesek. Tisztességes demokráciában már rég lemondott volna a kormány. Itt meg még mindig fényezik magukat a maffiakormány jelesei. Mit gondolsz, nem telik be egyszer a pohár?
soljanka
Szépen állunk fejesekben 2010 óta:
Az államfő plagizált.
A NAV elnöke sikkasztott.
A keresztények - mármint a pártnak nevezettek- épp a héten hazudtak.
A külügyminiszter hazudott. /Varga nem tudott Vida kitiltásáról/
A csúcsminiszter hazudott. / Lázár senki kitiltásáról nem tudott/
A frakcióvezető kabaréban / Rogán viccnek tartja a kitiltást/

Mindeközben a miniszterelnök hallgat.
Yoda69
Bunozo kormanya van orszagunknak. Mocskos adocsalo kezdve vidaval, szargyaron er roganon at orbanig. Velejeig korruptak, es szetlopjak az orszagot. El kell zavarni oket, hogy SOHA ne terhessenek vissza.
Zsuga
@Sziszifusz: Véleményem szerint csakis az egyre nagyobb tömegeket megmozgató demonstrációk rázhatják fel úgy az agymosottak, mint az érdektelenségbe süllyedt, már a szavazásokon sem résztvevő embereket az apátiából. Attól, hogy a neten néhányan véleményt írnak, semmi nem fog változni és sajnos az ellenzék is nagyon rosszul működik.
nezelodo
Yoda69 ma 12:14

Az általad leírtakat olvasva egyre jobban dühít, hogy ezek hívatták magukat fiatal demokratáknak, akiknek Kaya Ybrahim volt a keresztapjuk.
F_Viktor
@nezelodo: "Kaya Ibrahim és Josip Tot egy németországi török, illetve németországi horvát személy, akiknek több, tetemes köztartozást felhalmozó Fidesz-közeli (magyarországi) céget adtak el 1995-ben, illetve 1997-ben, vélhetően szándékos adócsalási célzattal. Az általuk felvásárolt cégek arra hivatkozva, hogy semmi közük a korábbi ügyletekhez, adósságaikat nem fizették meg, több százmilliós köztartozást tüntetve így el.

1995. július 25-én Schlecht Csaba összesen 13, Fideszhez köthető céget adott el egy Kaya Ibrahim nevű németországi török személynek, vélhetően a cégek jelentős, összesen mintegy 300 milliós köztartozás megfizetésének kikerülése céljából. Ezek a cégek ekkor mind Schlecht tulajdonában álltak, de többségében egy héttel korábban vásárolta őket Simicska Lajostól (aki ekkoriban még a Fidesz gazdasági igazgatója volt), Kövér Szilárdtól (Kövér László testvérétől), illetve Varga Tamás Fidesz-közeli vállalkozóktól. Az így „fantomizált” cégek valóban nem fizettek ki egy fillért sem az államnak tartozásaikból.
Schlecht 1997. szeptember 17-én ismét több, összesen három Fidesz-közeli céget adott el, ismét egy németországi személynek, ezúttal a horvát állampolgárságú Josip Totnak. Ezek a cégek szintén komoly köztartozást halmoztak fel és a „fantomizáció” után szintén fizetés nélkül tűntek el.

A két, egymással összefüggő ügy 1998 augusztusában kapott országos ismeretséget, amikor Rádi Antónia erről írt cikke megjelent a Népszabadság hasábjain. Az októberben indult nyomozást a rendőrség 2001. szeptember 11-én zárta le vádemelési javaslat nélkül."

(Megjegyzem, ekkor már Polt Péter volt a legfőbb ügyész!)
...
F_Viktor
Folyt...

2003-ban a rendőrség újra elővette az ügyet, amikor az ügy egyik mellékszereplője, Weisz József – mivel a bűncselekmény elévült – megtörte a hallgatást és több sajtóterméknek elismerte, hogy ő továbbította Kaya Ibrahim és Josip Tot útlevelének másolatát Tasnádi Zsolt vállalkozónak, aki egyes sajtóhírek szerint Orbán Viktor pénzügyi tanácsadója volt.

Weisz a cégek fantomizálásáról további részleteket is feltárt. Ekkor Kaya Ibrahim is tévéinterjút adott Juszt Lászlónak, amiben elismerte, hogy egyszer önszántából vett egy céget Weisztől, ami ugyanolyan sorsra jutott, mint az 1995. július 25-én vásároltak, de állítása szerint az utóbbiakra csak ráhamisították az aláírását.
Az érintettek szerint az Ibrahim által elismert ügyletben, a Weisztől korábban vett cég papírjain található tőle származó aláírás valóban láthatóan különbözik a Schlecht által lebonyolított ügyleteken szereplőktől.
Minden valószínűség szerint Kaya Ibrahim 1995-ben azon az adott napon nem is tartózkodott Magyarországon (ennek ugyanis az akkor még érvényben lévő vízumkényszer miatt nyoma lenne) de a vádemelés végül ismételten elmaradt.

(Megjegyzem, 2013-ban is Polt Péter volt a legfőbb ügyész, mandátuma 2006-ban járt le!)
coni
@Yoda69 12:14: Jogos, de emiatt a 2M választónak kellene szégyenkeznie, akik következetesen a "folytatjukra" szavaztak. Külföldön lenéző sajnálkozással mondogatják, hogy ahol minden 3. ember ilyen "tág" látókörű ott nem is lesz jobb soha.
csa-csa
@tivoli: csak rajtunk múlik! Nem kell lövöldözni és kész! Meg nem kell péppé verni senki fejét! Lehet ordibálni, vagy akár halkan csendben vonulni, csak ne fajuljon sem vandalizmussá, sem hiába való vérontássá!! Azzal semmire ne m mennénk! És hagyjuk már az 56-ot! hányan haltak meg ártatlanul!!! Ebből nem kérünk!
tivoli
@csa-csa: ma, 16:42
Éppen hogy ne hagyjuk '56-ot. Megbízható példa minden további magyarázat helyet, hogy mire számíthatunk ha kenyértörésre kerül a sor.
csa-csa
@tivoli: hát én nem akarok hasonlóra sem számítani!!!
BÉKÉT AKAROK!!! Te nem? Nem félted a családod?
tivoli
@csa-csa: Ha rajtam múlna, senkinek nem kellene féltenie a családját. De hát nem rajtam múlik..
kukac50
Nem is várhatják el az adófizetőktől,hogy adót fizessenek addig ameddig nem mentették fel a korrupt embereket és nem kaptak méltó büntetést a navnál.
Vizsgálják ki,és hozzák nyilvánosságra az áfacsalás ügyeket amit Horváth jelentet.
Ha tisztázták magukat,és a kormánytagok is kiket tiltottak ki, majd utána várhatják el az adófizetést a kis emberektől.
Majd ha Andy Vajna is befizette az adót amit elengedtek Neki.
A kis boltos fizesse be a kicsi adót de Andy ne fizesse a sokat, ezen a törvényen változtatni kell.
Ezért van Rogánnak és Szíjjártónak olyan sok vagyona!
nezelodo
F_Viktor
tegnap, 15:04
Ne fáraszd magad a szeplőtelen fogantatásuk felidézésével. Ezeknek valami különleges bőr van a képes felükön, nem alkalmas a pirulásra és arcrezdülés nélkül képesek hazudni, mintha úgy olvasnák. A mocskot pedig amiben meghemperegnek, időről időre lerázzák magukról, mint kutya a vizet. Így lesz ez az ÁFA csalásokkal is, amiről "nem tudnak". El akarják hitetni, hogy ennyire használhatatlan lenne az UDZ RT?
A lelkes nagyérdemű pedig a józan észt és a saját érdekét figyelmen kívül hagyva újra és újra érvényesíti a helyjegyüket a húsosfazék mellé.
spu00
@F_Viktor: Na végre egy tudós férfiú, aki tisztában van a dolgokkal. Kezdetektől kérdezem és várom a választ, hogy végre valaki írja, vagy mondja, hogy e két nemes férfiú mekkora adósságot hagyott hátra, vagy mennyit csaltak, loptak, mert a mai napig senki sem merte ezt az összeget konkrétan megmondani, mivel ilyen írányú nyom nincs. Ez ugyan azon forrás, mint a NAV témája.Úgy, hogy meg kérném, hogy árulja el végre az elkövetés összegét, hogy végre megnyugodhasson a lelkem. Előre is köszönöm!
F_Viktor
@spu00: Az adósságot nem "e két nemes férfiú" halmozta fel, hanem Simicskáék!
A tisztán látás végett egy 1994-es idézett Simicskátó, mint akkori fityesz gazdasági igazgatójától:
"Munkám tétje nem kevesebb: biztosítani a párt finanszírozását úgy, hogy a Fidesz ne függjön külső erőforrásoktól, pénzügyi csoportoktól.
Mivel ezek a lobbik nem karitatív szervezetek, a Fidesznek a megalakulásától kezdve nem voltak külső támogatói. El akartuk kerülni tehát mind a belföldi, mind pedig a külföldi érdekcsoportok gyámkodását, viszont így saját forráshoz kellett jutnunk.
A politikához ugyanaz a három dolog szükséges, mint a háborúhoz."

A többit leírtam, mire vagy még kíváncsi?
"1995. július 25-én Schlecht Csaba összesen 13, Fideszhez köthető céget adott el egy Kaya Ibrahim nevű németországi török személynek, vélhetően a cégek jelentős, összesen mintegy 300 milliós köztartozás megfizetésének kikerülése céljából. (...) Schlecht 1997. szeptember 17-én ismét több, összesen három Fidesz-közeli céget adott el, ismét egy németországi személynek, ezúttal a horvát állampolgárságú Josip Totnak. Ezek a cégek szintén komoly köztartozást halmoztak fel és a „fantomizáció” után szintén fizetés nélkül tűntek el."

Pontos összeget a napvilágra kerüléskor éppen APEH elnök és a legfőbb ügyész, a minden szállal a fityeszhez kötődő Polt Péter tudott volna mondani, de nem nagyon lehetett érdekük ehhez.
Pedig Dornbach Alajos SZDSZ-es országgyűlési képviselő többször kérdezte a Parlamentben Poltot és a belügyminisztert, hogy a nyomozó szervek két éven keresztül miért csak a két külföldi személy iránt érdeklődnek? Érdemi választ sem ő nem kapott, sem a közvélemény.

Azért pár cég köztartozása napfényre került, mint az:
- A-Reklám Kft. 190 millió forintos postabanki hitele, amit a cég meg sem kezdte a hitel törlesztését. Pedig a Postabank még 60 millió forintért plakátokat is rendelt tőlük, + a kamatokat is elengedte e fityesz közeli cégnek.
...
F_Viktor
@spu00: Folyt:

- Centum Kft. Ez a cég biztosan nem ismeretlen a számodra. Ők a Magyar Fejlesztési Bank felé hagytak 47 milliós tartozást, továbbá 53 millió forinttal lógott a TB-nek, 28 millióval pedig az adóhatóságnak!

Halkan jegyzem meg, a fenti A-Reklám Kft.-t Simicska Lajos felesége, Gansperger Gyula felesége, Kövér Szilárd felesége és a MAHIR-es Győri Tibor sógora alapította. Ügyvezetője Tóth Béla, a fityesz egykori kampánymenedzser volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.