Úgy tűnik, Magyarországon semmilyen civil megmozdulás nem maradhat túl sokáig civil, az MSZP pedig jobb ötlet híján előszeretettel rabol rá ilyen kezdeményezésekre – legalábbis ez körvonalazódik ki azokból az interjúkból, amit a 444 készített az internetadó elleni tüntetések szervezőivel.

Az egyik olvashatatlan hosszúságú szöveg röviden arról szól, hogy eredetileg két fiatal srác kezdte szervezni a netadó-ellenes megmozdulást, az esemény Facebook-kommunikációja azonban gyanús módon, hamar átkerült Gulyás Balázshoz. Ahhoz a Gulyás Balázshoz, aki Gurmai Zita volt MSZP-s EP-képviselő, és – mint most szintén kiderült – Gulyás Mihály, a Medgyessy-kormány egykori tanácsadójának és stratégiai igazgatójának a fia.

A két szervező elmondása szerint az első tüntetésről szóló közös megbeszélésre Gulyás Balázs egyenesen az apjával érkezett, ahol ő (az apa) volt a fő szószóló is, később pedig egyiküket MSZP-s kapcsolataira utalva állítólag telefonon meg is fenyegette, eltiltotta a további médiaszereplésektől.

A másik, párhuzamosan készített méretes interjúban Gulyás Balázst faggatta ugyanerről a témáról a 444: az internetadó-tüntetés szervezéséről, a Facebook körüli zűrzavarról, és arról, hogy kik segítették a tiltakozást.

Gulyás néhány, a szervezéssel és a kezdeti kommunikációval kapcsolatos részletre egészen máshogy emlékezett. Szerinte a tüntetés nagyon is civilnek indult, éppen ezért szeretett volna ő inkább a háttérben maradni, ami végül nem sikerült.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
@human: be ne vedd már, hogy bárki hozzányúlt volna a pénzhez. A szervezők a vasárnapi napra másfél millió forintot gyűjtöttek. Tételesen elszámoltak egymillióról, és mondták, hogy keddre maradt még félmillió. Minden pénzről elszámoltak. s nem igaz, hogy bármelyik párt rátelepedett volna, hiszen aki ott volt, hallhatta, kérte Gulyás Balázs, hogy senkinek eszébe ne jusson pártlogót vagy zászlót tartani. És nem is volt. Ez megint a fidesznek az az aljas taktikája, hogy kételyeket támasztani az emberekben, minél kevesebben legyenek. Undorító tetves banda.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1szomjas
@orogordog: @alterego56: Valakik elkezdték ezt a fajta kommunistázást, és ti se veszitek észre, hogy ez hová vezet... Ez csak zavarkeltésre jó ! Akiket ti is lekommunistáztok, azok úgy voltak kommunisták (és többségük szülője is ! ), ahogy most keresztények ! Régen a párttagkönyv segítségével ,,ügyeskedtek", ma a keresztet emelgetve lopnak, rombolnak ! Régen se Magyarország, a magyar nép érdekében törték magukat, ahogy ma se ! Csak halásznak vidáman a zavarosban...
1szomjas
@szandokan: Miért baj, hogy megjelennek, ha egyszer egyetértenek vele ? Annak lehet baj, aki nem örűl a tömörűlésnek...
tivoli
@karma1: tegnap, 23:01
Nem vagyok én Cassanova Kedves karma, csak szeretnék játszani s ezért lettem tivoli.
karma1
@tivoli: Aha. Szoval hintaslegeny vagy? (Meg ne sertodj!!! Tudod, hogy nem azert irtam!...:o))
tivoli
@karma1: ma, 13:04
Az biztos, hogy sokszor kerülök hintába, de aki hintásnak áll.. :-))
vukkocska
@szandokan: (nov.6. 23.46) Igazán kristálytisztán nem értem. Ha arra gondolsz, hogy Gyurcsány szervez tüntetést, aztán letagadja, és a "hívők" hisznek neki? Óriási ember ez a Gyurcsány Ferenc, az biztos. De hogy minden hozzá köthető, azért az - szerintem - üldözési mániára vall. Vagy fóbiára, ami talán még rosszabb. Ha félreértettelek, elnézést kérek, de légyszíves tájékoztass :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.