Az LMP választ vár arra, hogy áll a nyomozás a másfél éve kirobbant szekszárdi trafikügyben. Schiffer András társelnök és az ügyet napvilágra hozó Hadházy Ákos, a párt azóta szekszárdi polgármesterjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy bár a miniszterelnök zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben, akár következmények nélkül is maradhat a trafikügy.

„Még egy hangfelvétel sem volt elég ahhoz, hogy beinduljon az igazságszolgáltatás gépezete” – kifogásolta Schiffer András, aki sérelmezte azt is, hogy vesztegetés, hivatali visszaélés vagy befolyással üzérkedés ügyében nem rendeltek el nyomozást, csupán személyes adattal visszaélés vétségében.

Hadházy Ákos kifejtette: azt vizsgálják, hogyan juthatott hozzá a pályázók neveihez Horváth István volt polgármester, a Fidesz jelenlegi országgyűlési képviselője.

A politikus még fideszes önkormányzati képviselőként nyilatkozta azt, hogy Szekszárd akkori polgármestere a kormánypárti képviselők egy találkozójára a trafikpályázatok listájával érkezett, az azon szereplőket pedig az alapján véleményezték, hogy ki milyen pártállású. Később az ügyben egy hangfelvétel is nyilvánosságra került.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.