A Fővárosi Közgyűlésre vonatkozó több szabályt is módosítanának Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselők, akik többek között négyötödös többséghez kötnék a közgyűlés feloszlatását, a főpolgármesteri vétójogot pedig erősítenék: Budapest vezetője egy ügyben tetszőleges számú alkalommal kezdeményezhetne ismételt eljárást.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, valamint frakciótársai, Németh Szilárd, Papcsák Ferenc, Dunai Mónika, Fónagy János, Kucsák László és a KDNP-s Simicskó István csütörtökön nyújtották be a parlamentnek javaslatukat, amely több ponton is módosítaná az önkormányzati törvényt, így például lehetővé tenné, hogy a személyi és intézményi kérdésekről a Fővárosi Közgyűlés csak a főpolgármester javaslatára dönthessen.

Bár nem a fővárost érinti, de az indítvány azt is kimondaná: a megyei önkormányzatok székhelye csak a megyeszékhelyen lehet. Megyei önkormányzati székhellyel kapcsolatos október 22-iki hír volt, hogy a Nógrád megyei önkormányzat úgy döntött, a megyeszékhelyről, Salgótarjánból Balassagyarmatra kerül át a testület székhelye.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szöszmösz
A Hír Tv délben azt mondta csak egy kis vírus ma már minden gyerek hazamehet a korházból."Csak" 15 gyermekről volt szó. Én már nem hiszek el semmit amit mondanak, a nyáron a miniszter barátja is képes volt beteg állatok húsát eladni. Arról sem hallani semmit, még azt sem mondták ejnye te kis szarházi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.