A hétvégén borúsabb és esősebb lesz az idő, de továbbra is marad az ilyenkor szokásoshoz képest enyhe idő. Pénteken 21 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dél-Alföldön és a Tiszántúl északi részén viszont hosszabb időre is kisüthet a nap. A Dunántúlon több helyen, másutt helyenként fordulhat elő – többnyire csak kisebb – eső, záporeső. A szél élénk, a Dél-Alföldön és a Dunántúlon erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de északkeleten 4-7 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet jobbára 15 és 21 fok között várható, de a keleti határvidéken ennél melegebb is lehet.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég, több helyen várható eső, zápor, de jelentős mennyiségű csapadéknak kevés a valószínűsége. A minimum-hőmérséklet 9 és 14, a maximum-hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul. Északnyugaton lehet hűvösebb, keleten melegebb.

Vasárnap délelőtt még előfordulhat elszórtan gyenge eső. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet. Nappal 13-18 fokig melegszik a levegő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.