A gazdasági sikeresség védheti meg a támadásoktól a magyar kormányzatot és Magyarországot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Münchenben a bajor kormányzó konzervatív CSU-hoz közel álló Hanns Seidel Alapítvány székházában tartott előadása után, a hallgatóság kérdéseire válaszolva.

A Magyarországról szóló nyugati sajtóbeszámolókkal és bírálatokkal kapcsolatban a kormányfő kifejtette, hogy a magyarok az 1989 előtt kialakult reflexek révén "elég jól védettek" az újságírásból fakadó akaratlan vagy szándékos "valóságtorzítások ellen", de ez nem mondható el minden európai országról.

Ténykérdés, hogy Magyarország 1914 óta, a monarchia felszámolására és egy új Európa felépítésére irányuló törekvések kezdete óta "mindig is gyanúval körüllengett országként" jelent meg az európai nyilvánosságban – tette hozzá.

Ez a helyzet bár sokszor ad méregre okot, és "az én munkámat is nehezíti", mégis indulatok helyett racionális és cselekvő hozzáállás szükséges, a megoldás pedig hosszabb távon a gazdasági sikeresség lehet – mondta Orbán Viktor.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Valaki kapcsolja már le ezt az agyhalottat a lélegeztetőgépről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Tudjuk, a közmunkaprogram hatalmas gazdasági sikert fog hozni !
Grafix69
Elmehetnek a jó büdös francba a baromi nagy gazdasági fejlődéssel , nincs itt semmi fejlődés csak sunyi lopás van meg nyomorba döntött nép. Aztán nem a nyugat találta ki ezt hanem a sok cigány politika csináló ( minden cigánytól elnézést aki dolgozik) , cigány navos fejes meg cigány politikusok meg Dajcs meg a sok léhűtő a semmirekelő tolvaj korrupt banda aki a magyar népet sanyargatja .
Szimba
Nem, kedves viktor, téged - nem MO.-ot -a támadásoktól a demokráciába visszavezető út, a fékek és egyensúlyok visszaállítása, a sajtószabadság visszaállítása, az állami TV mint hatalom közvetlen propaganda eszköze tényszerű hírek közvetítésének visszaállítása, az egyszemélyes vezetésű Országos Bírói Hivatal megszüntetése, ombudsmani rendszer visszaállítása, stb., stb. védhet meg a támadásoktól.
Grafix69
@Grafix69: A tököm kivan ,hogy mindenki vak és nem látja a folyamatot mire megy ki a játék , hát magyarok ezek? Hát emberek ezek? Nem hinném szakadjanak bele a lopott pénzbe amit a polgároktól vesznek el aztán házakat meg egzisztenciát teremtenek a semmiből. Gané az összes politikus aki ezt támogatja.
libellle
Olala, na itt Bayorországban gondolták, " ez a zavaradott elméjü már megint fantáziákat mond el" . Persze itt az ujságirók maximális sajtószabadságot élveznek. Természetesen orbán ezt nem tudja és igy megint, mint már sokadszor bemutatkozott a negativ oldaláról!.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.