A teljes politikai elit leváltását követelték egy budapesti korrupcióellenes tüntetésen szombaton, egy a Facebookon alakult csoport szervezésében.

A "Világra szóló korrupció és a Jogtalanságok ellen!" címmel meghirdetett tüntetés szervezői magukat pártoktól független civilekként határozták meg és egyebek mellett egy szakértői kormány felállítását követelik. Egyikőjük, Balogh István felszólalásában azt mondta, elég volt a korrupcióból és a korrupt vezetőkből, akik adósrabszolgákat csináltak az emberekből.

"Elég a pártokrációbál, elég a zsarnokságból" – jelentette ki, majd kifejtette, csak elterelésnak tartják az internetadót, amellyel szerinte a hatalom a vezetők korrupciójáról kívánja elvonni a figyelmet.

A rendezvény másik felszólalója, Bertalan Attila szerint a vezetők megfosztották a népet jogaitól. Ezt ahhoz hasonlította, mintha a bérlő kitette volna lakásából a tulajdonost. Az elitet vulgáris jelzővel illetve azt mondta, "tízmillió embert akar kirakni ötszázezer szarházi a saját országából".

A teljes politikai elit leváltását követelték egy korrupció elleni tüntetésen

Bertalan Attila szerint a problémákat az ország egyenjogúságon alapuló újjáépítése oldhatja meg.

A tüntetés részvevői nagyrészt megtöltötték az V. kerületi József nádor tér közepén található füves területet, a beszédek a himnusz éneklésével kezdődtek, a tömegben pedig többen kormányellenes táblákat ("Eddig tartott a blöff Viktor!") tartottak, valamint a kabinetet bíráló jelszavakat skandáltak ("Fidesz-maffia!"). A rendezvényen pártzászlókat nem lehetett látni, ugyanakkor látható volt például a Kossuth téren több hónapja tüntető Ország Gyűlése Mozgalom molinója.

A tüntetők a beszédeket követően a Sándor Palotához indultak, ahol szándékuk szerint petíciót adnak át Áder János államfőnek. A szervezők tervei szerint a megmozdulás a Kossuth Lajos téren folytatódik és három napig tart majd.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
Ez az amiről már régóta vízionálunk néhányan itt.Találó a hasonlat. Az albérlő kirakja a főbérlőt a lakásából. Ezt a kormányt is, mint eddig a többit is, mi a főbérlő választottuk. Ő tehát az albérlő. Ők a szolgálatra megválasztottak. A mire kapott felhatalmazást kérdés is az Orbán kormány időszaka alatt nyert igazi tartalmat. Ők találták ki, nem mi. Ez végzetes hiba a mi részünkről. A kormánynmak ezentúl meg kell mondani, hogy mire kapnak felhatalmazást, mire nem. Mégiscsak lehetetlen állapot ez a választási rendszer. Hogy engedhették ezt meg nekik illetve maguknak?
Mint ahogy az is képtelenség, hogy másfél, kétmillió választó kétharmados többséget biztosít egy szűk politikai érdekcsoportnak 8 millió ellenében. Mindezt demokratikus, szabályos választási feltételek, körülmények között. Mit szólhatnak más népek ehhez a csibészséghez? De ez hagyján, mit gondolhatnak rólunk a 8 millióról ?
Éppen ideje, hogy feltűnjön valhonnan egy , most még kicsiny, de holnapra egyre erősebb csoportosulás amely egy új , az ország gyúlése " jelszóval arra hívja fel a figyelmet, hogy ami odabennt nem megy, majd megy idekinn. Új alkotmányozó nemzetgyűlés kell, ahol majd szépen lassan helyreáll az egyensúly, azzal a tapasztalattal, hogy soha többet nem kaparinthatja meg egyetlen párt a hatalmat. A klasszikus magyar és európai pártformációk arányos részvétele hozhat békét a parlamentben, még ha lassubb is a döntés kialakítása. Új Alkotmány kell mert az alaptörvény nem az ország, a teljes magyar társadalom Alkotmánya. De addig, még sok víz lefolyik a Dunán, ahogy ezt errefelé megjegyzik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Az eddigi politikai elit már jól meggazdagodott 25 év alatt. Vissza kell venni a népnek amit elvettek tőlünk mielőtt még leváltanák.
világlátó
@spu00: A norvégoknak az a baja, hogy nem tudták megbuktatni a magyar kormányt - írja Lázár János. Ön ugyanígy, ugyanebben a szellemben fogalmaz. Nem tudom hogy Ön hol él. Bizonyára Budapesten. Amit Ön lát az Ön által naponta felkeresett plázákban, azok akik komolyan terhelt kocsikat tolnak maguk előtt, az elhiteti Önnel, hogy nincs itt baj, hiszen szemmel látható a vásárlóerő és ha kitoljuk a bevásárló kocsit a parkolóba, még csak erősödik a benyomás, hiszen alig látni G., H., I. betüvel kezdődő rendszámot. Mint említettem ez Budapest. Errefelé már nem ez a helyzet.
Az ingatlanpiacról csak annyit, errefelé egy lelakott 52 nm.-es panelt már 3 millióért vesztegetnek. A családi házas ingatlanok forgalma nulla, vagy kényszerből messze a valós ár alatt. A banki betétállomány növekedése ugyancsak a főváros és közvetlen agglomerációja vonatkozásában lehetséges. De nem vitatkozom, bizonyára Önnek közvetlen információi lehetnek, nekem nincs ilyen lehetőségem. Nekem nem öröm, hogy nyugaton csak kritikákat fogalmaznak meg Magyarországról.Szeretném ha a szomszédaink barátsággal és elismeréssel adóznának az ország sikereiről. Jó lenne, ha a helybeli barátaim nem szenvednének minden nap a lakásuk devizahitelei miatt.Örülnék, ha barátaimat gyakrabban láthatnám, de miután Németországban , Ausztriában dolgoznak, így alig látom őket. csak így tudják elviselni pénzügyi terheiket, törleszteni adósságaikat. Nem is értem Önt ! Úgy kíván engem helyre tenni, mintha én és még sokan, az ország ellenségei lennénk, mint akik csak a bajokat látnánk, mintha fizetett elégedetlenkedők lennénk, valamely külföldi állam fizetett provokátorai lennénk. Optimista vagyok, hála istennek egészséges vagyok, 65 évesen is dolgozom és örülök hogy alkothatok, de azért van szemem, a hallásom is jó, gyakran járok a fővárosban is, vidéken is, külföldön is.A Magyarország jobban teljesít hurrá optimizmius nem hat meg, a rezsicsökkentés sem, de a stratégiai megállapodások sora sem. Ön jól érzi magát. Örülök !.
spu00
@világlátó: Köszönöm sorait, most sokkal emberibb hangot ütött meg, sorai között inkább az tükröződik, hogy inkább kevesebb információval rendelkezik,az összefüggések hiánya olyan érzelmeket eredményez, mely az elő.ző írásait támasztják alá.Nem Bp.-n élek, egy vidéki kisvárosban, ahol jobban szem előtt vannak az emberek, s már a legkisebb változás is szemet szúr, akár élelmiszer, akár más témában, s az jön ki, hogy az eltelt 4,5 év nem csak nagyságrendi, hanem minőségi változások történtek, melynek az emberek örülnek.Negatív vélemények csak általánosság szintjén történik, a szokásos ellenzéki szlogenek alapján.
Én a Tesco és társait értettem, nem pesti Plázákat, és azokat is vidéken A-s és B-s rendszámú kocsik is bőven láthatok ott. A devizahitelesek nem ennek a kormánynak a tettei miatt kerültek oda, ahol vannak, hanem a 2002-10 közöttiek miatt. Tud valamit mutatni, hogy mit tettek 2008-10 között? Semmit. Az azóta eltelt időben viszont sokat. Remélem nem az lenne a jó, ha kormány kifizetné helyettük, mert akkor a többi, 8 millió embert terhelnék meg vele, vagy akár a különbséggel is 7-800 milliárd kárt okoznának, s miből? Nem akarok rossz májú lenni, de ha 2002-ben nem oda szavaztak volna ahová, akkor nem történt volna meg, s ma már euróban számolhatnánk. Különben jóval idősebb vagyok Önnél, de kedvenc időtöltésem a gazdasági helyzetek elemzése, s a történések okainak magyarázata. Biztos, hogy nem vagyok minden esetben objektív, de egyéni problémák nem befolyásolnak döntéseimben. Én jól érzem magam, betegségeimet leszámítva, de nagyon elszomorít az emberek gondolkodás módja, mert inkább hisznek a rossznak, mert az könnyebb, s felmentik magukat a meg nem tett korábbi cselekedeteik miatt. Ez alatt nagyon sok mindent értek, de hát ez egy hosszabb beszélgetést igényelne. A jobban teljesít egy viszony szó, s azt úgy is kell értelmezni.Tudja Ausztriát nem lehet utol érni, onnan 1955-ben mentek ki az oroszok, de addig sem az volt ami nálunk, s ezt még lehetne folytatni.
Toby
@spu00: Világos az okfejtésed, mint a Nap!
Mindenki postoba, sötét hülye, hozzánemértő, a magyarok ellensége, aki veszi a bátorságot és merészen kritizálni merészeli azt a meggyökeresedett gengszterizmust, amit maga Orbán személe garantál, miközben nemzeti színben tünteti fel az egyéni nyerészkedést!

Neked nem furcsa, hogy minden külföldi kritikus hang elleni magyarázat annyi volt, hogy " báncsák a magyarokat" ? Meg a gaz külföldi tőke kicipeli az extraprofitot !
A magyar tökés is kicipeli, de csak a bankik jut el - a külföldi bankig !

Hogyan fordulhat elő, hogy egy magát nemzetinek beállító kormány, szemet huny áfa-és adócsalások felett, továbbá privilegizált gyevi bíróként a csókosok mentesülnek az adóztatás alól, miközben újabb és újabb adókon töri azt a mocskos agyát az egyébként paraszthajszálon és átvariált választási körzeteken múló 2/3 ? A választás előtti ígéretek pénzügyi kihatásai most érkeznek vissza a választók nyakába !
Az sem véletlen, hogy a választás megelőző 4 év tapasztalatit alapul véve, 600.000-rel kevesebb híve maradt a most már kétségtelen tényként megállapítható és eszerint is minősíthető gengszterkormánynak !

Tehát csak óvatosan a 2/3-ra, mint mindent megmagyarázó eredményre mutogatással!

Egyebek: - nem foglalkozom azzal, hogy te mennyivel vagy idősebb, vagy nem itt bárkinél, azzal sem, hogy a "gazdasági hobbielemzésed" mennyire pártszimpátiás-e vagy sem !
Egyébként nyilvánvalóan az !

Amikor egy Bod Péter Ákos is kritizálja már a qrmány gazdasági húzásait, akkor érdemes lenne az értelmesebb fideszeseknek is elgondolkodni, vagy gazdasági elemezni !
Továbbá a megtapasztalt mértéktelen pofátlanságból is illene visszavennie a gengszterhatalomnak és nem hergelni a csórókat a csilli-villi gyanús költekezésekkel, mert csak egyszer lépjen még rosszabbat a maffiahatalom, az elsők között leszek, akik fegyvert osztanak! Sokakkal együtt ! Pár év alatt a világ történéseiből megtanulhattuk, hogy nincsenek bebetonozott szent tehenek...
spu00
@Toby: Önnek nem tűnt fel, hogy mindig ugyan az a szöveg jelenik meg mindenhol, s főleg tények nélkül. Az sem, hogy Ön is ugyan azt szajkózza.Legalább már egy feljelentést produkáljanak, amire aztán lehetne végre hivatkozni, de még erre sem képesek.Az előző választásokon, s a mostanin is a szavazatok száma döntött, Ön nem így tudja? Különben a területi módosítás Alkotmány Bírósági határozat alapján már korábban meg kellett volna lépni, de akkor csökkent volna szocik adott helyen való lehetőségei. Tudja nem árt néha a tényekkel is foglalkozni.
Toby
@spu00: Vegyük sorra:

" Önnek nem tűnt fel, hogy mindig ugyan az a szöveg jelenik meg mindenhol, s főleg tények nélkül."
Konkrétan mire gondolsz ?

"Legalább már egy feljelentést produkáljanak, amire aztán lehetne végre hivatkozni, de még erre sem képesek."
Te vagy a heti vicc-mester ?
Amikor egy piti, szaros szabálysértési ügyben sem lehet elérni, hogy orbánt, vagy a lányát felelősségre vonják akkor, amikor ugyanezekért az adózó tízezreket fizet ?
Mégis melyik csókos "elfogulatlan" szervezetre gondolsz, csak nem a Polt félére, amelyik még arra sem képes, hogy a bizonyítékokat szájába tömő sajtósokat hallgassa ki tanúként ! vagy arra, hogy minden közérdfekű adatot úgy kell kiperelni a gengszterállam hivatalaiból - mint az átlátszó.hu teszi ? Az egyértelmű törvényi szabályozás ellenére ? Ugye csak viccelsz ?

"Az előző választásokon, s a mostanin is a szavazatok száma döntött, ..."
Igaz ! Meg az átvariált választói körzet, meg a megcinkelt választási bizottságok döntései, meg az ellenfelek balfaszsága.
A 2/3ról már írtam neked tegnap. Egyedüliek vagyunk egész Európában, ahol a 8.5 millió választópolgár 1/4 szavaztával, parlamenti 2/3-ot lehet szerezni, de azt is csak éppen paraszthajszálon, mint utoljára.

Az Ab-ra, mint a Fidesz egyik frakciójára hivatkozni - nevetséges. Dugig pártkatonákkal és ennek megfelelő döntésekkel !

Valóban nem árt néha a tényekkel is foglalkozNOD !
Még valami egyéb ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.