Az MSZP szerint az ország egész lakossága szenved a "rendszerszintű állami korrupciótól", amelytől "orrfacsaróan bűzlik a kormány". Burány Sándor, a szocialisták országgyűlési képviselője, a parlament költségvetési bizottságának elnöke fogalmazott így vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a magyar hatóságok többszöri kérésre sem hajlandók kivizsgálni vezető tisztségviselők korrupciós gyanúit, helyette "tragikomikus" módon "össze-vissza hazudoznak".

Szerinte a hatóságoknak már hónapokkal ezelőtt, Horváth András volt NAV-dolgozó ezermilliárd forintosra becsült áfacsalásról szóló állításai után nyomozást kellett volna indítaniuk, a vizsgálat idejére felfüggesztve az érintetteket. A kabinet vizsgálat helyett azonban még csak személyi konzekvenciákat sem vont le akkor sem, és most a kitiltási ügyben sem – fejtette ki a szocialista képviselő, aki kiemelte: nem külföldről, a CIA-től, hanem a magyar főügyésztől, belügyminisztertől és rendőrségi vezetőktől várnak lépéseket a korrupciógyanús ügyekben.

Burány Sándor szólt arról is, úgy gondolják, az internetadóról nincs mit tárgyalni, arra ugyanis egyértelműen nincs szükség. Emellett gyanúsnak ítélte, hogy "friss sajtóhírek" szerint hamis okmányokkal rendelkezett az a sofőr, aki az önkormányzati választások előtt halálra gázolta Váradi András alcsútdobozi juhászt, az Együtt-PM helyi polgármesterjelöltjét, így az ügyben jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.

Kérdésekre válaszolva a szocialista képviselő elmondta, az MSZP úgy döntött, vezetői és tagjai magánemberként eldönthetik, részt vesznek-e a vasárnap délutánra meghirdetett, a NAV elnökének távozását követelő tüntetésen, de az eseményen – a szervezők kérésére – pártszimbólumokat nem használnak majd.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hajócsavar
Óh igen! Amióta ( csodával határos módon ) ellenzékben és nem vascölöpre tűzve tengeti napjait dicsőséges Magyar Szocialista Párt képviselőkből össze csődült pénzéhes falkája, azóta a szaglásuk is ordas fokozatba kapcsolt, mi több már-már ott is dögöt szagol, ahol csak elrepült a fehér fejű sas karmában a mormotával.
Obama felé vezetnek a szimatnyomok, de a szerzett intelligenciahiányos betegségben szenvedő szocliberálbolsevik nem képes összefüggést találni a hatás ellenhatás bonyolult gazdaságpolitikai játszmájában, az-az ha a NAV belenyúl egy olajozottan működő, ám amerikai érdekeltségű ügybe azon nyomban válaszlépésként követi egy sejtelmes amerikai közlemény. Mint tudjuk az egyesült államok jogállam, esküdtszékkel meg bíróval, szóval, nem kell ahhoz Petrocellinek lenni, hogy egy fontos kérdésre választ kapjunk, kikről is van szó? Mert amint megnevezi ugyebár, már is létrejött a vád, de ha nem nevezi meg, akkor csak egy jogállami szuverén döntésről van szó :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.