A kormány újabb különadót vetne ki a hipermarketekre, a javaslatcsomag a Tescót érintheti a legsúlyosabban – írja az FN24.hu.

A lap iparági forrásai szerint a cégeket nem egyedül a vasárnapi nyitvatartás körüli vita tartja izgalomban. Több olyan javaslat van, min felháborodtak.

A kormány például leszámolna a veszteséges üzletekkel – a polgári törvénykönyv módosításával bezáratnák azokat a nagyobb boltokat, amelyek két egymást követő évben veszteségesen működnek. 2016. január elsejétől pedig bezáratnák a világörökségi területen működő diszkontokat, nagyméretű szupermarketeket és hipermarketeket, illetve megtiltanák, hogy ezekre a helyszínekre működési engedélyt kapjanak a kereskedők.

A lap azt írja, a kereskedelmi tárgyú törvények módosításáról szóló törvénytervezeten a felügyeleti díj bevezetése a legnagyobb, forintosítható, új teher a hipermarketek számára. Ez is a Tescót érintheti a legsúlyosabban. Mindezt úgy, hogy a kormány jól láthatóan a „nemzeti élelmiszerláncoknak" kedvez.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Lehet köpködni,meg szívatni a multikat,csak a kivonulásuk esetén majd valahonnan pótolni kell az általuk befizetett nem kevés adókat,amit majd a rájuk köpködő kisember fog megfizetni,hogy észre sem veszi,megint átvágták.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
@musicerature: Az általad "tudatlanságnak" nevezett dolog nálam úgy alakulhatott ki, hogy a múlt rendszerben születtem és éltem (lehet többet, mint te egész eddigi életedben, stílusodból ítélve) jó pár évet, így van "szerencsém" összehasonlítani ezt, azt és amazt. Amire neked már soha a büdös életben nem lesz lehetőséged, legfeljebb könyvekből, videókból, meg szóbeszédből vonhatsz le tanulságokat. Én ennek tudom be illetlenségedet és tudatlanságodat. Bizony, ártól függetlenül vásárolok, mert a szart olcsón sem veszem meg, a minőségit meg csak akkor, ha szükségem van rá. Vagy megkívánom. És bizony kormánypárti vagyok, mert van összehasonlítási alapom a többi párt kormányzásával, és messze nem voltam tőlük elájulva. Mert amit a mostaniaknak a szemére vetnek, azt az előzők találták ki és honosították meg az országban, tehát ezek azoktól lesték, tanulták el. Te is nyilván azt látod otthon, hogy az idősebbeknek nem kell tiszteletet adni, azért vagy ilyen szemtelen. Vagy talán itt látod ezt az ordenáré stílust, amit bőszen utánozol.
"De így érthető miért védi azt, aki a pénzt dugja a zsebébe" Te kis ostoba, ha korábban érkeztél volna, már rég tudatában lehetnél annak, hogy én egyik pártot, kormányt sem szolgálom, így juttatásokban sem részesedek. De még ha igazad is lenne, akkor lennék csak igazán görény, ha azt a kezet harapnám, amelyik enni ad!!! Szólásodból ítélve te PONT ilyen vagy!!!
rugacs
@magyarbakancs: Ahogy a Tesco-k választéka úgy a vállalkozók sem egyformák. :-( Bizonyára emlékszel még, hogy pár éve mekkora esemény volt, mikor az újra csomagolt élelmiszereket megtalálták és kiderült, ezek a cégek (akik újracsomagoltak) a multikat szolgálták ki áruval, főleg a Tesco-t. Ez persze "csak" annyiban érintette a Tesco-t, hogy mindent átvettek, ami olcsó. Persze lehet, hogy ez mára már megváltozott, de sajnos bennem még él az előítélet. De eszemben sincs mások vásárlási szokásait megváltoztatni vagy kritizálni!! Legfeljebb azon vagyok felháborodva, hogy ezek a külföldi multik a saját hazájukban nem mernének ennyi silány minőségű árut ilyen árakon árulni. Ami meg tényleg jó, annak horribilis az ára: Bécsben fedeztem fel pár éve a Landliebe joghurtjait, amit mostanában a Tesco is reklámoz. A különbség, hogy a bécsi joghurt üveges, tartalma kb. 430 ml az ára 0,89-0,99 euro. Az itthoni Tesco-s akkora, mint a Danone ivójoghurtjai (kb. 2 kanál), az ára meg 280-300,-Ft. Tehát majdnem ugyanazért az árért az ötödét kapja a magyar vásárló! Na ezt nevezik rablásnak!!!
JAJMÁR
Ez a kormány minden sikeres ágazatra rászáll, tönkreteszi, helyzetbe hozva így a saját érdekeltségi körét. Á, ez teljesen tisztességes, és pfuj, zusa !
rugacs
Sikeres ágazat? Multik, külföldi tévétársaságok, külföldi befektetők, bankok, szolgáltatók.
Magyar érdekeltség, magyar vállalkozás? Nuku.
Értem.
Amit viszont nem értek, hogy akkor 2004 előtt, vagy a rendszerváltás előtt hogyan, miből éltünk?
Vagy Magyarország is olyan, mint az az amerikai, aki 50 évesen csak tegnapelőtt óta létezik?
musicerature
Nem szerencsére én nem ilyen vagyok :) a tiszteletet pedig kiérdemelni szokás, nem úgy hogy egy ember kioktat mindenki mást mert tudja a kor és a bölcsesség nem jár együtt. Nem lesz összehasonlítási alapom sőt remélem hogy hamarosan mint külföldi munkavállaló költhetem el a külföldi jövedelmem esetlegesen egy külföldi tescoban :) ön pedig legyen kormánypárti csak vigyázzon nehogy forduljon a kocka..
rugacs
@musicerature: Nos, az első mondatodba még néhány vesszőt kirakhattál volna, hogy a szólásod valódi értelmét nem kitalálni kelljen, hanem közérthető legyen. :-)
Kívánom legyen szerencséd és valósuljon meg álmod!
A kocka sajátossága, hogy bár szögletes, ha eldobják, átfordul. Hogy hogyan vagy hova, nem rajtam múlik, így tök mindegy, vigyázok vagy sem.
De már írtam itt: én a múltban is elboldogultam, kormányzati segítségre sosem szorultam. És úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.