Habár a kormány a választások előtt a devizahitelesek mielőbbi és fájdalommentes megmentésével kampányolt, mostanra alaposan felpuhult az ígéret. A tervek szerint ugyanis mégsem a korábban belengetett módon, a felvételkori árfolyamon kellene a bankoknak forintosítaniuk a hiteleket, hanem a november 7-ei MNB-árfolyam szerint, azaz a svájcfranknál 256,5 forintos, az eurónál 309 forintos árfolyamon.

Az így kapott forintösszeggel és annak kamataival tartoznának tehát az adósok a pénzintézeteknek, ami a Bankmonitor számítása szerint egy átlagos devizahiteles esetében azt jelenti, hogy két és félszeresét fizetheti vissza a felvett hitelének.

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Hmmm... Miért, a birkanyájon kívül valaki elhitte, hogy nem amolyan fideszes módon lesz ez az ügy is elrendezve? Azok pedig meg is érdemlik, amiért a nyakunkra hozták ezeket. Az igazi neve ennek az eljárásnak normális országban: Választási Csalás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@coyote3: Az eszem éppen elég volt ahhoz, hogy két szabadalommal gyárat hozzak létre némi amerikai tőkével megspékelve. Ha nem hiszed, nézd majd meg egyszer, már más is járt nálam az oldalról. Személyesen semmi titok nincs benne, csak írj, mielőtt erre járnál. Attól, hogy te ellene vagy a Fidesznek, még nem kell másnak is, de ezt jól bizonyította az ismételt fölényes győzelmük. Az meg, hogy néhány unatkozó ember kiment üvöltözni, nem fogja Orbánt túlságosan zavarni. Nekem nincsen torz lelkem, sem beteg gondolataim, csak ahogy te gyűlölöd az Orbán féle rendszert, én legalább annyira a szocialistát. Nem biztos, hogy én vagyok a torz.
coyote3
@szandokan: Ezt biztos kajálják a kocsmában...
szandokan
@coyote3: Meggyőződhetsz róla bármikor. Vagy ehhez már nem vagy elég tökös, csak a sértegetéshez?
miazavalami
@szandokan: Mi bajod van neked a szocialistákkal?
coyote3
@szandokan: Már bocs, de nem én kezdtem a sértegetést. Úgyhogy menj vissza és idd tovább a tablettás fröccseidet...:) És most már tényleg hanyagolj, ha ennyire frusztrállak :)))))
Knapp75
@verőce21: Nyomi, én tőled idéztem, hogy csökkenni fog a tartozás, nem én állítottam!
Kacsintás nem látszott a sor végén?
De ha csökken (vagy legalábbis nem nő), akkor sincs ok pótfedezet bevonására, ha eddig nem tették meg.
(egyébként az átváltás se nem növeli, se nem csökkenti önmagában a tartozást, csak fixálja forintban az összeget. Az árfolyamrés és a kamatváltozások miatti elszámolás miatt lehet csak csökkenés)

Hja, mára Rogán Tóni is rájött, hogy az árfolyamgátas devizahitelesek törlesztőrészlete NEM FOG CSÖKKENNI, most azon dolgozik, hogy legalább ne emelkedjen. :)
Mondom, hogy magadat égeted, ha minden lózungra fullba rámozdulsz.

mno.hu/belfold/ismet-odacsap-a-bankoknak-a-fidesz-1259351

"Árfolyamgát: változatlan törlesztő

Rogán Antal azt mondta, további intézkedéseket javasolnak annak garanciájaként, hogy az árfolyamgátba belépettek ügyfeleknél a törlesztőrészletek változatlanok maradjanak."

Most vitatkozhatsz vele, hogy te 25-30%-os csökkenésről tudsz! ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.