Orbán Viktor szerint a szuverén országoké a jövő: csak azok az országok lehetnek sikeresek, amelyek világosan kifejezik és érvényesítik az érdekeiket – mondta Budapesten a magyar-azeri üzleti fórum megnyitóján, feltehetően az áhított azeri diktatúrára utalva.

Szerencsések azok az országok, amelyeknek olyan a politikai rendszerük – akár elnöki rendszer, akár parlamentáris –, amely egyértelmű politikai vezetést ad az adott közösségnek – mondta a kormányfő.

Orbánnak a diktatúráról a sikeres jövő jutott eszébe

A különbözőségek ellenére Azerbajdzsánban és Magyarországban közös, hogy mindkettő világos stratégia mentén irányított, vezetett, helyes irányba fordított ország – tette hozzá.

Ilham Aliyev azeri elnök megnyitó beszédében méltatta Magyarországot, amiért a nemzeti érdekeit védi, a függetlenség és a szuverenitás politikáját folytatja.

Azerbajdzsán egy valódi posztszovjet diktatúra, az olaja miatt azonban sokan keresik az ország kegyeit. Hasonlóan az Orbán-kormányhoz, az azeri vezetés sem tűri a kritikus hangokat, rendszeresen vegzálják az újságírókat, visszaszorították az ellenzéki sajtót és szeretnek rendőrökkel megszállni külföldi civil szervezeteket – ezekben tehát már elég gyümölcsöző a két ország kapcsolata.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Mit is mondott,már nem tudom idézni pontosan.."Soha nem a diktatúra (rendszerváltás előtti időszak )),,ellen volt kifogásom ,hanem a személyek ellen ,akik ezt fentartötták,uralták,,""" Kb így mondta.Csalódott valaki ebben a pávatáncos Senkiben ??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kamcsatka
@mekkelek: Igen, ez. Véletlenül sem kell csodálkozni.
mate03
@ziziplanet: Például a baltás gyilkos ,kiadatása! Ennek lesz a hozadéka,a soha el nem múló,Magyar-Azeri,barátság, minden hozadékával együtt!Viktornak megint van kitől,tanulni!
mekkelek
@micfild: szépen összefoglaltad és sajnos teljesen igazad van...
coyote3
@annyitisér: Tudod cimbora már az elsőnél is világosan látható volt , hogy ez a lény betegesen akarja a hatalmat és semmitől nem riad vissza.
Traianus
Mit kell ezen csodálkozni ?
Diktátor kollégák egymás közt, szavak nélkül megértik egymást .
Ez van !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.