Azonnali hatállyal kizárta a KDNP soraiból a Kereszténydemokrata Néppárt országos fegyelmi és etikai bizottsága a párt fővárosi választmányi elnökét, Szalma Botondot – mondta el Rubovszky György, pártügyész a szerdai tárgyalás után.

Rubovszky György szeptember 17-én kezdeményezte a KDNP fővárosi választmányi elnökének a kizárását arra hivatkozva, hogy Szalma Botond a párt belső rendjét folyamatosan, súlyosan megzavaró magatartást tanúsított, és a hivatalos Fidesz-KDNP polgármesterjelölt ellen Budapest IV. kerületében függetlenként indult az önkormányzati választáson.

A pártügyész a második, szerdai fegyelmi tárgyalás után közölte: azonnali hatállyal kizárták a KDNP-ből Szalma Botondot, aki írásban is megkapja majd az erről szóló határozatot és az indoklást. Az átvételtől számított 15 napon belül van lehetősége a fellebbezésre az országos elnökséghez, amely ezután döntést hoz másodfokon.

Szalma Botond az MTI-nek azt mondta: három órán át tartott a tárgyalás, de "egy épeszű érv nem hangzott el", csak az, hogy mi lesz a pártszövetséggel. Szerinte viszont a KDNP-vel kellene foglalkozni. Jelezte: fellebbezni fog, mert "hazug és alaptalan" vádakon nyugszik a döntés, de a kereszténydemokrácia nem engedheti meg magának a hazugságot, "nem köphetjük szembe magunkat".

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Szalma Botond helyében én nem fellebbeznék:
egy ilyen társaságból nem kikerülni,
hanem abba bekerülni szégyen.
szandokan
Az összes KDNP - st ki kellene zárni...
tivoli
És az elvek?
Majd ha jogerősen igaza lesz, aztán lépjen ki. Emelt fejjel.
Főlökött
Amikor egy elvtárs, már nem jó elvtárs lesz. Pártfegyelem, összetartás hiánya!

De tudom sajnálni ezt a léhűtő bandát...javaslom, öljétek egymást, legalább kevesebben lennétek.

Máshol kellene, hogy legyenek, de nem részletezem, hogy hol...mindenki saját képzeletére bízom a választ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.