Magyarország teljesítményével jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy Európa újra megerősödjön – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Berlinben a Német Külpolitikai Társaságban (DGAP) tartott előadásában.

Szijjártó Péter a Magyarország szerepe az Európai Unióban című előadásában hangsúlyozta, hogy az utóbbi időszak változásaival kapcsolatban nem túlzás új világrend kialakulásáról beszélni, és meg kell állapítani, hogy az új rend megjelenéséhez vezető folyamatok az EU meggyengülését eredményezték.

Magyarország vállalkozhat arra, hogy "hallassa a hangját" az EU megerősödéséről, versenyképessége helyreállításáról szóló diskurzusban, hiszen az visegrádi négyek együttműködésével a közép-európai térség gazdasági és politikai súlya folyamatosan emelkedett az utóbbi években, és a régió országainak gazdasága rendre jobb teljesítményt mutat, mint az európai átlag – tette hozzá a miniszter.

A jobb teljesítmény egyik fő oka az, hogy a térségben könnyebb volt "elérni" a munkaalapú társadalom koncepcióját, és a közép-európai országok kormányai készen álltak a munkaalapú társadalomhoz vezető reformok végrehajtására – fejtette ki.

Kiemelte: Magyarország azért is vállalkozhat arra, hogy részt vegyen a diskurzusban, mert miután elsőként omlott össze a 2008-ban elmélyült világgazdasági válságban, és csak a nemzetközi pénzügyi szervezetek segítségével tudott fennmaradni, a 2010-es kormányváltás révén szakított a válság kialakulásához vezető gazdaságpolitikával, és az emberek érdekét a középpontba helyező új stratégiát kezdett követni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Vajh milyen teljesítményre gondolt a Szíjjártó ?
A mutyikra, vagy a korrupciós teljesítményekre ?
Vagy a hazugságok tömkelegére ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.