A szociális munka napját ünnepelte volna eredetileg az az 1500-2000 ember, aki ma délután Budapesten tüntetett béremelésért és az életpályamodell bevezetéséért. A szociális ágazatban dolgozók petícióban jelezték Orbán Viktornak: elegük van a hazugságból, abból, hogy megalázzák, megtévesztik őket, követelik, hogy rendezzék végre a bérüket.

A szociális elégedetlenség napja címmel – a szociális munka napjára – meghirdetett tüntetésen a szónokok az ágazatban dolgozók erkölcsi és anyagi elismerését, az egészségügyi bértábla bevezetését követelték a kormánytól.

"Elárultak jobbról és balról is" – tüntettek a szociális ágazatban dolgozók

Lekszné Tóth Júlia, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének elnökségi tagja és Kiss László, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke arról beszélt, hogy az ágazatban dolgozók többsége minimálbér körüli jövedelmet visz haza, és hiába végeznek tisztességes munkát, megélhetési problémákkal küzdenek. Lekszné Tóth Júlia közölte, országos sztrájkkészültséget jelentenek be, és követelik a még elégséges szolgáltatások biztosításához a tárgyalások azonnal megkezdését.

A demonstrálók az Akadémia elől az Emmi Akadémia utcai épülete elé vonultak; a tömeg az Arany János utca és a Vigyázó Ferenc utca közötti szakaszt töltötte meg. Onnan a Parlamenthez vonulnak, hogy petíciót adjanak át Orbán Viktor miniszterelnök megbízottjának.

A tüntetők az úton sípokkal, csörgőkkel, kereplőkkel adtak hangot elégedetlenségüknek, mert szerintük a kormány nem akarja meghallani a jogos követelésüket. Azt hangoztatták, hogy az ágazatban évek óta nem volt béremelés, és a korábbi kormányokat is bírálva úgy vélik, elárulták őket "jobbról és balról is".

A tömegben sokan szakszervezeti zászlókkal és táblákkal jelentek meg, utóbbiakon olyan feliratok voltak olvashatóak, mint "Az adott szó ennyit ér?", "A bérünk 83 ezer forint/hó", "A mi bérünk annyit ér, amennyi a pelankába belefér", "Kis gyerek, kis pénz, nagy felelősség". Az Arany János utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca útvonalon vonuló tömeg elején egy "szociális háló" feliratú molinót vittek.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Figyeltétek a Fidesz retorikáját? Pont ők hozták egy kalap alá a két elnyomó rendszert. Egy az eszme, más a zászló. A fideszben őskomcsik építenek illiberális államot, Vonáék fasisztoid segédletével- No, meg a Kreml-ével. Abból az Iránból- meg jön IA és muszlim vallás lesz Magyarországon, ami Fél- Ázsia. A rendfenntartók dzsihádisták lesznek- meg a triádok... Minden érthető ebben?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hattorihanna
Nov.17-én csatlakozzanak ők is,együtt többre vihetik,mint így kétezren.
nemjoezigy
Az a szomorú, hogy az élet minden területén, - az egészségügyben, az iparban, a mezőgazdaságban, a kereskedelemben, rendvédelemben, a szolgáltatásban, stb - ez a vezetés hozzáállása. A felelősök agyon vannak fizetve, akikért tenniük kellene, akikért felelősséggel tartoznak, -mert ez a dolguk- azok meg éhbérért robotolnak.
Fele annyi fizetést, juttatást sem érdemelnek mint amennyit most kapnak. Ezek a kormánytagok, a minisztériumi államtitkárok, a képviselők, a megélhetési politikusok.
Ideje volt, már, hogy valakik lépjenek, ha már a választásokkor elmulasztottuk.
Persze voltak akik még az elmúlt 4 év után is hittek nekik, voltak akik nem találtak a kínálatban olyant akiben megbízhattak volna. (volt olyan párt, amelyik már leszerepelt [nekik köszönhetjük a mostani helyzetet], voltak olyanok amiket nem ismertünk, nem tudtuk mire képesek, stb)
A lényeg :a 'vezetőink' nem, vagy rosszul teszik a dolgukat, kártérítéssel le kell őket váltani!
világlátó
Egy igazán fontos hazai téma. 83 - 84 ezer forint nettó havonta bizony nem elég a megélhetéshez. Nem járok kocsmába, étterembe, nem veszek naponta egy doboz cigarettát, mert nem élek vele. Nem veszek gyógyszert sem, mert nincs rá szükségem. Csak egy családi házban élek, mint annyian mások is, fával és gázzal fűtök, állítom elő a melegvizet, esténként a Tv. a szórakozás, nekem is 86 ezer a nyugdíjam, tudom mire elég. Mondja meg valaki hogy lehetséges az, hogy egy ember tízszer többet ér a másiknál, ugyanolyan végzettség, felkészültség, erőnlét, tájékozottság mellett nálunk?
Ne menjünk messzire, Szijjártó úr kabinetjének szervező, koordinátora diploma nélkül hogy kereshet 800 ezer ft.-nál is többet. Mit tesz ő ezért az országért? De hányan vannak még ott az új és egyre hízó államapparátusban, akik milliós fizetésekért hozzák össze mindazt amit látunk, tapasztalunk? Nem jó ez így kedves Barátaim!!
boldog nyugdíjas
@világlátó: akkor tegyünk róla, hogy ne legyen ilyen igazságtalanság - tessék jönni tüntetni!
világlátó
@boldog nyugdíjas: Ha nem élnék ilyen messzire a fővárostól, biztosan én is ott lennék. De így csak ezen az eszközön keresztül nyilvánítok véleményt, talán segítve a kétségek no és a rezsicsökkentés miatt vergődő fővárosiakat.
Más kimenni egy kisvárosban a főtérre és kereplőkkel, sípokkal, zajt csapva , tüntetni.Ezt csak azok tehetik meg, akiknek nincs semmi vesztenivalójuk. Nem mászik rá másnap a különböző hatóság. Ezért itt aránytalanul nagy a kockázat. Még azok is kerülik majd, akik eddig még szóba álltak vele. Gyávaság !! Tudom. Nem tehetem meg a családommal szemben sem, mert ott ahol mindenki vállalkozó a családban, pusztán félelemből, no meg a felszított ellenszenv, politikai ellenzékiség miatt, elmegy a beszállító, de a vevőkör is töredékévé lesz a korábbi keresettségnek. Ezért hallgat a mély... Don Quiote legyen nőtlen ! mondja a spanyol közmondás.
verőce21
Mi a jobboldal és baloldal? Most olyan "jobboldal” kormányoz, mely nagyjából és egészében mindazt hirdeti és ígéri, amit a baloldal általában akar.
És mégsem ugyanaz. Van itt valami nagyon lényeges különbség! És más is. A baloldali embernek másképpen áll szájában a szivar. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.